Cuma Hutbesine olimpiyat uyarısı

Trabzon'da 23-30 Temmuz tarihleri arasında yapılacak 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF), kent genelindeki tüm camilerde Cuma hutbesine konu edilerek, cemaate duyuruldu.Trabzon merkezle ilçelerindeki camilerde okunan cuma hutbesinde, İslam dininin

Cuma Hutbesine olimpiyat uyarısı

Trabzon'da 23-30 Temmuz tarihleri arasında yapılacak 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF), kent genelindeki tüm camilerde Cuma hutbesine konu edilerek, cemaate duyuruldu.

Trabzon merkezle ilçelerindeki camilerde okunan cuma hutbesinde, İslam dininin yardımlaşma ve dayanışmayı emrettiği belirtilerek, ''Müslümanlar her türlü davranışlarını bir ibadet-kulluk şuuru, Allah'a hesap verme iç disiplini içerisinde gerçekleştirmek durumundadır. Misafirlerimize iyi davranmak da bu anlayış ve inancın neticesidir. Misafirlerimize kapımızı ve gönlümüzü açmak, onlara dinimizin, kültürümüzün, insanlığımızın güzelliklerini göstermek milli ve dini görevimizdir'' denildi.

Müslüman Türk milletinin misafirperverliğiyle tanındığının vurgulandığı hutbeye, şöyle devam edildi:

''Bu yüce milletin her ferdi misafirperverliği, dindarlığın bir gereği bilir ve misafire 'tanrı misafiri' der. Onları güler yüzle karşılar, elden geldiğince izzet ve ikramda bulunarak konukseverliğinin en güzel örneklerini sergiler. 23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında Avrupa Gençlik Olimpiyatları ilk defa ülkemizde ve ilimizde yapılacaktır. Aylar süren hazırlıklarla ilimize birçok tesis kazandırılmıştır. 49 Avrupa ülkesinden 4 bin sporcu ilimize gelecektir. Onların hocaları, velileriyle birlikte yaklaşık 10 bin misafirin ilimize geleceği tahmin edilmektedir.

Bu konuda halkımızın, misafirperverliğimizi, Müslüman kimliğimizi çok iyi temsil edeceğine inanıyoruz. Unutulmamalıdır ki gittiğimiz ülkelerde ya da yerlerde iyi karşılanmak bizim nasıl hoşumuza giderse, bize gelen misafirler de iyi karşılanmaktan hoşnut kalacaklardır.''

-''MİSAFİRLERE GÜLER YÜZ GÖSTERMEK, AHLAKİ BİR DAVRANIŞ''-

Hutbede, konuklara nasıl davranılması gerektiği de anlatılarak, şunlar kaydedildi:

''Halkımızın gelen misafirlere güler yüz gösterme, alışverişlerinde fırsatçılık yapmama, trafik kurallarına riayet, çevre temizliği, davranışlarımızda ağırbaşlılık gibi konulara hassasiyet göstereceklerine inanıyoruz. Gelen misafirler belki de ilk defa bir camiyi, Müslüman bir ülkeyi görmüş ve tanımış olacaklar. Bu konularda ortaya konulacak yanlış bir davranış, İslam dininin, kültürümüzün, dolayısıyla milletimizin imajının zedelenmesine sebep olacaktır. Misafirlere iyi davranmak, gerekli ilgiyi ve kolaylığı göstermek, dinimizin ve kültürümüzün en güzel miraslarından biridir. Ülkemizi, insanımızı, şehrimizi iyi tanıtalım. Dini, milleti, kültürü ne olursa olsun misafirlere güler yüz ve en güzel ilgiyi göstermek Allah'ın razı olduğu, ahlaki bir davranış olacaktır. Bize yakışan da budur.''

Kentte ayrıca İl Müftüsü Veysel Çakı, Cuma namazından önce Çarşı Camisi'nden yaptığı ve merkezi sistemle diğer camilerde de dinlenen vaazında, EYOF ile ilgili tanıtıcı bilgiler verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor