Cora: Şike davasını sulandırıyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletevkili Mehmet Volkan Canalioğlu'nun meclis bünyesinde spordaki şike soruşturmasını incelemek üzere bir komisyon kurulması için TBMM'ye önerge sunmasının yankıları sürüyor.Haber61.Net olarak; CHP'nin TBMM'ye sunduğu ön

Cora: Şike davasını sulandırıyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletevkili Mehmet Volkan Canalioğlu'nun meclis bünyesinde spordaki şike soruşturmasını incelemek üzere bir komisyon kurulması için TBMM'ye önerge sunmasının yankıları sürüyor.

Haber61.Net olarak; CHP'nin TBMM'ye sunduğu önergeyi de yayınladıktan sonra bu önergenin ne anlama geldiğini AK Parti'nin hukukçu milletvekili adayına sorduk.

Konuya ilişkin konuşan AK Parti Trabzon 24. Dönem 6. Sıra Milletvekili adayı Av. Salih Cora, "Bu önergenin hukuken hiçbir geçerliliği yoktur. Aynı konularla ilgili olarak farklı şekilde daha önce araştırma komisyonu kurulmuştu TBMM'de. Bu kurulan komisyonların çalışmaları doğrultusunda yasa faaliyetleri başlatıldı ve 6222 sayılı yasayla Sporda Şiddet yasası bırakılmıştır. Söz konusu önergenin içerisinde bahsedilen tüm olayların müyediyeleri sporda şiddet yasasında var" dedi.

Cora, "Orada tamamen yeniden araştırma komisyonunu teklif etmek şuan sporda şike iddialarıyla ilgili yargılananların davasını sulandırmaktan başka birşey değildir yani. Yeni bir önergeye gerek yoktur.

Sporda Şiddet yasasında her türlü önlem alınmıştır ve çoğunda da ağır yaptırımların olduğu söyleniyor. Şuanda muhalefetin çıkardığı bu önerge bu işin üzerine siyasi bir iddia katmaktır, bu davayı sulandırma amaçlıdır. Bunların hepsi sporda şiddet yasasında vardır" dedi.

MAĞDUR OLAN TRABZONSPOR KULÜBÜ'DÜR...
Cora sözlerine şöyle devam etti: "Aziz Yıldırım'ın yargılandığı maddeyi Türk spor kamuoyu çok iyi bilmektedir. İşlendiği suça ilişkin çok ciddi deliller varki tutuklu durumda. Yaşanan olayları gözümüzün önüne getirdiğimiz zaman Aziz Yıldırım'ın yaptığı hamleler, telefon kayıtlarının ortaya çıkması olsun işlenen suçun vahimiyetini göstermektedir.

Aziz Yıldırım ve Mecnun Otyakmaz'ın nasıl suç işledikleri kimlerin hakkını yedikleri çok açık ortadadır. Burada mağdur olan çok açık Trabzonspor Kulübü'dür.

Trabzonspor Kulübü'nün mağdur olduğu yerde CHP'li milletvektillerinin olayı siyasi areneya çekmeye çalışması, yargıya da açık müdehaledir"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler