Cezaevine götüren sorular!

Savcı, Bursaspor Başkanı’na, “Kulübün gelirlerini neden şahsi hesabınıza aktardınız?” diye sordu. Yazıcı, “Haciz nedeniyle kulübün hesaplarına para yatırılamadığı için böyle yaptık. Kötü bir niyetim yoktu” cevabını verdi.BURSASPOR Kulübü’nde yolsuzluk dep

Cezaevine götüren sorular!

Savcı, Bursaspor Başkanı’na, “Kulübün gelirlerini neden şahsi hesabınıza aktardınız?” diye sordu. Yazıcı, “Haciz nedeniyle kulübün hesaplarına para yatırılamadığı için böyle yaptık. Kötü bir niyetim yoktu” cevabını verdi.

BURSASPOR Kulübü’nde yolsuzluk depremi yaşanıyor... Eski kulüp başkanlarından Recep Günay ile Sedat Topaloğlu’nun Cumhuriyet Savcılığı’na geçtiğimiz yılın ağustos ayında verdikleri şikayet dilekçesi ile başlayan soruşturmayla ilgili ilk olarak Özlüce’deki kulüp tesislerine geçen mart ayında baskın düzenlenerek hesaplara el konuldu.

Toplam 160 bilgisayarın incelendiği soruşturmayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı’nın talebi üzerine Maliye Bakanlığı Baş Hesap Uzmanı Zihni Kartal ve Hesap Uzmanı İhsan Kağan Bayraktar tarafından bilirkişi raporu hazırlandı. Çarpıcı tespitlerin yer aldığı rapor sonucunda, Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, ikinci başkan Haluk Özkıyıcı, eski ikinci başkan Osman Çelik ve kulüp genel müdürü Osman Nuri Biçer, önceki gün tutuklanarak cezaevine gönderildi.

121 sayfalık rapor

Şüphelilerden Bursaspor Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Saltan ve Öztürk Yazıcı ile kulüp muhasebecisi Sema Çavuşoğlu ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Savcısı’nın, 121 sayfalık bilirkişi raporlarında yer alan çarpıcı iddialarla ilgili olarak önceki akşam sorguladığı İbrahim Yazıcı, suçlamaları kabul etmedi. Bursaspor Başkanı’nı cezaevine götüren suçlamalar ve Yazıcı’nın cevapları şöyle:

SORU:  Bursaspor Kulübü’ne ait olan iki arsa, hiçbir kredi alınmadığı halde neden sahte olarak ipotek ettirildi?

CEVAP Bu ipotek kulübe ait değerli arsaların icra takipleriyle satılmasını önlemek amacıyla yapılmıştır. Herhangi bir kötü niyet söz konusu değildir. Daha sonra da ipotek tesisinin gereği kalmadığı için ipotek fekkini yaptırdık.

SORU:  Tutuklanan Bursaspor tribün lideri Selim Kurtulan’ı neden cezaevinde kaldığı süre içinde ziyaret ettiniz?

CEVAP Selim Kurtulan ve tutuklanan diğer kişilerle samimiyetim yok. Ben kendilerine olayla ilgili sorular sormak ve gerçeği öğrenmek amacıyla gittim. 2-3 dakika görüşmem oldu. Bunun haricinde özel bir amacım olmamıştır.

SORU:  Osman Nuri Biçer ve Haluk Özkıyıcı’ya verilen 30’ar bin TL’lik cezaları neden Bursaspor Kulübü ödedi?

CEVAP Kulüp başkanı olarak cezaları kendilerinin ödemesi gerektiğini söyledim. Devamını takip edemedim.

SORU  İki bin TL tutarındaki bedelsiz bileti taraftarlara neden dağıttınız?

CEVAP  Ben Bursaspor Başkanı olarak bu tür işlerle uğraşmam. Sözünü ettiğiniz konu hakkında hiçbir bilgim yok.

SORU:  Kulübün gelirlerini neden şahsi banka hesabınıza aktardınız?

CEVAP  Kulüp hesaplarına haciz nedeniyle para yatırılamıyordu. Yönetim kurulu olarak hukukçulara danıştıktan sonra bu şekilde temlik yönteminin uygun olacağına karar verdik. Bu gelişmeden sonra ben kendi adıma ayrı bir hesap açtım. Bu hesap üzerinden kulübün ihtiyaçlarında kullanılmak üzere temlik yoluyla gelen paraları bu hesapta topladım. Kesinlikle kötü niyetim yoktur. Sadece kulüp menfaatlerini düşünerek hareket ettik. Yanlış olduğunu da düşünmüyorum.

SORU:  Koreli futbolcu Shin Young Rok’u transfer ederken, oyuncunun menajerine niye fazladan ödeme yaptınız?

CEVAP Bu yöndeki iddialar asılsız. Hiçbiri doğru değil. Biz hiçbir menajere gizli anlaşma yaparak fazla ödemede bulunmadık.

SORU: Atatürk Stadı yenilenirken elektrik işlerini neden 2. başkan Özkıyıcı’nın şirketine yüksek bedelle verdiniz? 5.5 milyon TL olarak hesaplanan işlem için neden 12 milyon TL ödendi?

CEVAP Bursa Büyükşehir Belediyesi, stadın yenilendiği dönem bize finans desteği sözü verdi ancak sözünü tutmadı. Bu yüzden zor durumda kaldık. Kulüpte bu işlerle ikinci başkan Haluk Özkıyıcı ilgileniyor. Herhangi bir usulsüzlük olduğuna dair bizim bir tespitimiz olmadı. Zaten 7 milyon civarındaki borç da halen ödenmemiştir.

SORU:  İkinci başkan Haluk Özkıyıcı’ya kulüp kasasından ‘avans’ adı altında 300 bin TL ödenmesinin sebebi nedir?

CEVAP: O konu hakkında hiçbir bilgim yoktur. Haluk Özkıyıcı’ya benim bilgim dahilinde para verilmemiştir. Ben o paranın neden verildiğini hatırlamıyorum. Ortada bir zarar olduğunu da düşünmüyorum.

SORU:  Bin adet kombine kartını Bursaspor’un taraftar derneklerine bedelsiz verdiğiniz iddiası doğru mu?

CEVAP  Şampiyonluktan sonra taraftarlara fair-play ödülü verilmesi nedeniyle federasyon bize 1 milyon 200 bin TL para ödülü verdi. Bana, taraftarlara jest olması amacıyla ücretsiz olarak temin edilmiş kombine kartlar verildiği söylenmiştir. Fakat kime verildiği konusunda bilgim yok.

Yazıcı’ya ‘Sağlam’ destek

BURSASPOR Kulübü’nde, başkan İbrahim Yazıcı, ikinci başkan Haluk Özkıyıcı ve genel müdür Osman Nuri Biçer’in tutuklanmasıyla devam eden adli sürecin ardından yeşil beyazlı yönetim kurulu göreve devam etme kararı aldı. Bursaspor Genel Sekreteri Recep Bölükbaşı, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ve Divan Kurulu Başkanı Kadri Şankaya, Özlüce Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi.


Yeşil beyazlı yönetiminin tamamının hazır bulunduğu toplantıda konuşan Bölükbaşı, verdikleri emeklerin ardından gelinen noktanın çok üzücü olduğunu söyledi. Ertuğrul Sağlam da Bursa’da ve Bursaspor’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler