Ceza tekrar gözden geçirilmeli

TFF 3. Lig 4. Grup ekiplerinden Sürmenespor'da, kulüp başkanı Akın Aydın, hem kulüpleri hem de futbolcuları Ali Kemal Terzi'nin mağdur edildiği Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) kararının tekrar gözden geçirilerek adil bir karar verileceği inancın

Ceza tekrar gözden geçirilmeli

TFF 3. Lig 4. Grup ekiplerinden Sürmenespor'da, kulüp başkanı Akın Aydın, hem kulüpleri hem de futbolcuları Ali Kemal Terzi'nin mağdur edildiği Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) kararının tekrar gözden geçirilerek adil bir karar verileceği inancını taşıdıklarını söyledi.

Aydın, futbolcuları Ali Kemal Terzi'nin, 14 Eylül 2008 tarihinde oynanan Ünyespor-Sürmenespor maçının uzatma dakikalarında ihracı nedeniyle 3 resmi müsabakadan men cezası ile cezalandırıldığını, bu kararın Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) internet sitesinin 18 Eylül 2008 tarihli PFDK kararları bölümünde yer aldığını belirtti.

Bunun üzerine Terzi'yi, 3 maç cezası nedeniyle Araklıspor, Demirçelik Divriğispor ve Kastamonuspor müsabakaları kadrosuna dahil etmediklerini ifade eden Aydın, şunları söyledi:
''TFF'nin 18 Eylül 2008 tarihli gerekçeli kararını, karar gününden 18 gün sonra, 6 Ekimde iadeli taahhütlü olarak imza karşılığı aldık. Gelen kararda 'Ali Kemal Terzi'nin 3 resmi müsabakadan men cezası ile cezalandırıldığı, cezanın çift sarı kart nedeniyle oynamaması gereken ilk müsabakayı takiben başlatılması' ibaresini gördük.

Futbolcumuz Ali Kemal Terzi'yi, cezasının dolduğunu düşünerek 5 Ekimdeki Bulancakspor maçı kadrosuna dahil etmiştik. Bunun üzerine PFDK üyelerinden avukat Esin hanım, yaptığımız telefon görüşmelerinde, oyuncumuz ile ilgili 18 Eylül tarihinde alınan PFDK kararını, gece saat 24.00 sıralarında kulübe faksladıklarını ifade etti.

Anılan faksın kulübe ulaşmadığını, gerekçeli kararın ise kulübe Bulancakspor maçından 1 gün sonra ulaştığını ve çift sarı kart ibaresini burada gördüğümüzü yazıyla bildirdik. Ama TFF'nin sitesinde 15 Ekimde yapılan açıklamada, kararın 19 Eylül 2008 tarihinde usulüne uygun olarak fakslandığı ifadesi yer alıyor.''

Aydın, 18 Eylül tarihinde TFF'nin internet sitesinde yer alan PFDK kararlarında, ''Antalyasporlu Ömer Çatkıç ve Fenerbahçeli Volkan Demirel'in, müsabaka hakemlerine yönelik sportmenliğe aykırılık nedeniyle 1 resmi müsabakadan men cezası ile cezalandırılmalarına, cezalarının infazının çift sarı kart nedeniyle oynamaması gereken ilk resmi müsabakayı takiben başlatılmasına'' ibaresinin yer aldığını kaydederek, ''TFF'nin aynı gün ve kararında, kulübümüz sporcusu Ali Kemal Terzi aynı maddeden 3 resmi müsabakadan men cezası ile cezalandırılıyor.

Diğer futbolcuların kararlarının devamına yazılan 'cezalarının çift sarı kart nedeniyle oynamaması gereken ilk resmi müsabakayı takiben başlatılması' ibaresi bilerek veya bilmeyerek Ali Kemal Terzi ile ilgili karara yazılmamıştır'' dedi.

Daha sonra Ali Kemal Terzi'ye, Bulancakspor maçı kadrosunda yer aldığından dolayı 4 resmi müsabakadan men ve kulübe 15 bin YTL para cezası verildiğini, bunun çok ağır bir karar olduğunu savunan Aydın, ''15 bin YTL para cezasının kaldırılmasına kulüp olarak sevindiğimizi ifade etmeliyiz. Burada kastımızın olmadığı görülmektedir.

TFF tarafından gönderildiği iddia edilen ve bizim de almadığımızı iyi niyetle ifade ettiğimiz bu durum iyi incelendiğinde, hatamızın olmadığı anlaşılacaktır. 'Cezanın infazının çift sarı kart nedeniyle oynamaması gereken ilk resmi müsabakayı takiben başlatılması' ifadesini gören bir kulüp idarecisinin bu hataya kesinlikle düşmeyeceğinin bilinmesi gerekir. Burada hem kulübümüzün hem de futbolcumuzun mağdur edildiği bu kararın tekrar gözden geçirilerek adil bir kararın verileceği inancını taşıyoruz'' diye konuştu.

Öte yandan, Sürmenespor'da 5 yıldır forma giyen Murat Karadirek'in, sakatlığı nedeniyle takıma bundan sonra faydalı olamayacağı için ayrılmak istediğini yönetime bildirdiği, bunun üzerine bu futbolcunun sözleşmesinin karşılıklı feshedildiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor