Cem Uzan hangi bakanı tehdit etti?

Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın, ÇEAŞ ve KEPEZ’in imtiyaz hakkı devredildiğinde kendisiyle görüşmeye gelen Uzanlar tarafından tehdit edildiği ortaya çıktı."UZANLAR TARAFINDAN TEHİDT EDİLDİM" Bakan Taner Yıldız,  “Bizzat Uzan Ailesi tarafından tehdit edildim

Cem Uzan hangi bakanı tehdit etti?

Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın, ÇEAŞ ve KEPEZ’in imtiyaz hakkı devredildiğinde kendisiyle görüşmeye gelen Uzanlar tarafından tehdit edildiği ortaya çıktı.

"UZANLAR TARAFINDAN TEHİDT EDİLDİM"
Bakan Taner Yıldız,  “Bizzat Uzan Ailesi tarafından tehdit edildim" dedi.

2003 yılında Enerji Bakanlığı'nın ÇEAŞ ve KEPEZ’in imtiyaz hakkını feshettiğini konuyla ilgili olduğu dönemde de Uzan Ailesi'nin ve şirket yetkililerinin kendisiyle görüşmeye gelenlere, "Bu durumun haklı bir fesih olduğunu, kanunu, kuralı hatırlattım." dedi ve şöyle devam etti: "Orada aileden biri bana ‘Yaşın çok genç, sen bu işlere girme. Biz çok hükümet gördük. Hükümetler geçicidir, kanunlar da değişir’ dedi.

Biz de gereken cevabı verdik. ‘Nezaketimiz sizi yanıltmasın, doğru bildiğimiz yoldan şaşmayız’ dedim. Sonra gittiler. Ardından da bir daha hiçbir şekilde ve hiç bir yerde kendileriyle görüşmedim.”

İPTALİ DEMİREL ENGELLEDİ
Enerji Bakanı Taner Yıldız, ‘Kararın ardından yaptığınız konuşmada neden Cumhurbaşkanı Gül’e teşekkür ettiniz?’

sorusu üzerine şunları söyledi: “1995 yılında Enerji Bakanlığı, imtiyaz sözleşmesine sürekli aykırı işlemleri tespit edilen ÇEAŞ ve KEPEZ’le ilgili fesih kararı veriyor.

Bunu uygulamak için harekete geçiyorlar. Herşey hazır. O zaman bu fesih kararı için Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın onayı gerekiyor. Karar Cumhurbaşkanı Demirel’e gidiyor.

Ama Demirel kararı geri gönderiyor. Sonradan bürokratlara, ‘Doğru değil böyle olması’ demiş. O kadar. Şimdi açıklanması gereken bir durumdur bu. Neden? İşte ben ‘irade’ derken, bunları kastediyorum. Ben bu irade için hem Başbakanımıza hem Cumhurbaşkanımıza, bu iradeyi oluşturan herkese teşekkür ediyorum.

Bu konuyla ilgili emek harcamış Bakan Hilmi Güler’e ve bürokratlara da..."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor