Çelik: "İnşallah ders alınır"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yaşanan şike soruşturmasından futbol dünyasının ders alması gerektiğini söyledi.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, futbolda şike iddialarına yönelik yürütülen soruşturmayla ilgili, ''Bu şike olayl

Çelik: "İnşallah ders alınır"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yaşanan şike soruşturmasından futbol dünyasının ders alması gerektiğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, futbolda şike iddialarına yönelik yürütülen soruşturmayla ilgili, ''Bu şike olaylarının Türkiye'de sporun, sporun arka planının da normalleşmesi, şeffaflaşması açısından çok önemli olduğu inancı içindeyim'' dedi.
 
Çelik, yaptığı açıklamada, soruşturmanın özellikle Türkiye'nin güzide kulübü Fenerbahçe'nin çevresinde ağırlıklı olarak yürütüldüğünü, Fenerbahçe'nin isminin çok öne çıktığını söyledi.
 
Yaşanan olayların kendilerini üzdüğünü dile getiren Çelik, ''Ama suç bireyler tarafından işleniyor veya bireylerin bir araya gelişiyle işleniyor, var mıdır yok mudur? Onu yargı ortaya koyacak'' diye konuştu.
 
Çelik, soruşturmanın en hafif şekilde atlatılmasını umduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
 
''Umarım, bu ve benzer iddialardan ciddi bir sonuç çıkmaz ve Türkiye'nin en önemli kulüplerinden biri olan Fenerbahçe'nin de hiç arzulamadığımız bir tabloyla karşılaşmasının bu şekilde önüne geçilmiş olur. Fakat eğer suç varsa ve bu suç yargı tarafından tescil edilirse, bizim yasalarımız ortadadır. Yapılması gereken neyse yargı onu yapacaktır. Bu şike olaylarının Türkiye'de sporun, sporun arka planının da normalleşmesi, şeffaflaşması açısından çok önemli olduğu inancı içindeyim. İnşallah buradan az bir zayiatla ama çok ibretler alarak, çok dersler çıkararak bu süreç geride kalır"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor