Çek futbolunda şike skandalı

Aralarında Çek Cumhuriyeti Futbol Federasyonu yetkilileri, hakemler ve kulüp yöneticilerinin de bulunduğu 25 kişi, ülkede devam eden futbolda şike soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Çek emniyetinden yapılan açıklamada, 2013'te ülke futbolunun alt l

Çek futbolunda şike skandalı
Aralarında Çek Cumhuriyeti Futbol Federasyonu yetkilileri, hakemler ve kulüp yöneticilerinin de bulunduğu 25 kişi, ülkede devam eden futbolda şike soruşturması kapsamında gözaltına alındı.
 
Çek emniyetinden yapılan açıklamada, 2013'te ülke futbolunun alt liglerinde başlatılan şike soruşturması kapsamında 5 kişinin rüşvet vermek, 20 kişinin ise şike amacıyla rüşvet almak iddiasıyla gözaltına alındığı belirtildi.
 
Açıklamada, gözaltına alınanlar arasında federasyon yetkilileri, hakemler ve kulüp yöneticilerinin de bulunduğu ve en az 10 maçta şike amacıyla rüşvet verildiğinin tespit edildiği kaydedildi.
 
Ülke yasalarına göre rüşvet teşebbüsünde bulunanlar 2 yıla kadar, rüşvet almaktan hüküm giyenler ise 4 yıla kadar hapis cezası alabiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler