CAS kritik tarihi açıkladı

Transfer yasağı getirilen Samsunspor için beklenen kararın 15 Temmuzda CAS tarafından açıklanacağı belirtildi.

CAS kritik tarihi açıkladı
CAS'ın Samsunspor ile ilgili bugün açıklaması beklenen kararı 15 Temmuz'da açıklayacağı belirtildi.

FIFA, tarafından 2 dönem transfer yasağı cezası verilen Samsunspor’da CAS, bugün açıklaması gereken kararını 15 Temmuz’da açıklayacağını kulübe bildirdi.

Samsunspor’da “Umar davası” olarak bilinen olayda Aminu Umar, 2013/2014 döneminde kulüpten alacaklarını alamadığı gerekçesiyle FIFA’ya başvurup sözleşmesini tek taraflı olarak feshederek Osmanlıspor ile anlaşmıştı. Bu olay sonrasında FIFA, kırmızı-beyazlı ekibe 2 dönem transfer yasağı vermişti. Olay sonrasından kararı CAS’a şikayet eden Samsunspor, CAS davasının sonucunun açıklanmasını beklerken yine bir erteleme yazısıyla karşı karşıya geldi. 15 Temmuz’da açıklanacak karar sonrasında, Samsunspor’un transfer yasağı kalkarsa, kadrosunu güçlendirmek için geriye kısa bir zamanı kalacak.

CAS yazısının ardından kulübün resmi internet sitesinden bir açıklama yayınlayan Samsunspor Yönetim Kurulu, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Spor kamuoyunda ‘Umar davası’ olarak bilinen eski lisanslı oyuncumuz Aminu Umar, kulübümüzde 2013/2014 döneminde sözleşmeli futbolcu olarak bulunmuş, ancak alacaklarının ödenmemesini gerekçe göstererek sözleşmesini fesih etmiş ve ardında da kulübümüzü FİFA’ya şikayet etmişti. Bu dava nedeni ile kulübümüze FİFA tarafından iki dönem transfer yasağı verilmişti. Bu karara tarafımızdan CAS nezdinde itiraz edilmiş, deliller sunulmuş ve bu gelişmeler ışığında cezanın kaldırılması tarafımızdan talep edilmiş, ancak dava uzadığı için verilen cezanın ilk dönemi Ocak 2016 transfer döneminde infaz edilmişti. Davaya yeniden bakmayı kabul eden CAS, karar açıklaması için ilk tarih olarak Mayıs sonunu göstermiş, ardından da bu tarihi 15 Haziran 2016 olarak revize etmişti. Spor kamuoyunun da bu kararı en az bizler kadar merak ile beklediğini biliyoruz. Bu sebeple bugün gelen CAS erteleme yazısını ekte tercümesi ile paylaşıyoruz. Bu yazıdan da anlaşılacağı üzere ilgili kurul kararın açıklamasını 15 Temmuz 2016 tarihine bırakmıştır. Bu karar, sunduğumuz deliller ile davanın lehimize geliştiğini, mahkemenin doğru karar verebilmek için tarihi ileri attığını düşündürmektedir. Bununla birlikte TFF’nin açıkladığı 2016-2017 dönemi transfer tarihinin 10 Haziran-31 Ağustos 2016 olduğu göz önüne alındığında lehimize sonuçlanacak bir karardan sonra yeni sezon hazırlıkları için çok kısa bir zaman diliminin kaldığı görülmektedir. Yönetim olarak bu görüşlerimizi ilgili mahkeme ile paylaşacak ve kulübümüzün menfaatlerini aramaya devam edeceğiz.”

Alacaklı futbolcuları tarafından TFF’ye şikayet edilen Samsunspor’da kritik süreç olan CAS kararının açıklanacağı 15 Temmuz tarihi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler