’Çare tek başına MHP’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin sabrının tükendiğini belirterek, çarenin tek başına MHP olduğunu söyledi.Bahçeli, 7 Haziran’da sandık önüne gidildiğinde tarihi bir tercih yapılacağına dikkat çekerek, “Ama eminim

’Çare tek başına MHP’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye’nin sabrının tükendiğini belirterek, çarenin tek başına MHP olduğunu söyledi.

Bahçeli, 7 Haziran’da sandık önüne gidildiğinde tarihi bir tercih yapılacağına dikkat çekerek, “Ama eminim ki huzur, emniyet, barış için MHP’ye evet diyeceksiniz. Şeref, haysiyet., kudret için MHP’ye evet diyeceksiniz. Birlik, kardeşlik, kimlik için MHP’ye evet diyeceksiniz. Refah, aşk, iş, gelecek için MHP’ye evet diyeceksiniz. Pişmanlığa zaman kalmadı. Çünkü Türkiyemizin sabrı tükendi. Çare tek başına MHP’dir. Bursa için tek başına MHP şifa ve umuttur” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bursa’daki Gökdere Meydanı’nda halka hitap etti. Türkiye’ye çelme takanın Davutoğlu olduğunu ifade eden Bahçeli, “Türkiye’yi tam anlamıyla yok etmek için fırsat bekleyen teröristler, küresel senaryolar, kumpas ve ayak oyunları hep birden AK Parti’nin arkasına gizlenmiştir. Kuruluşumuza asırlardın nefret duyanlar AKP’dir. Kurtuluşumuza diş bileyenler infaktadır. AKP’li Bitlis Valisin en son sarf ettiği sözü duydunuz değil mi? Bu şahıs Diyarbakır’ın Kürdistan’ın başkenti olduğunu utanmadan, vicdanı sızlamadan söylemiştir. Buradan soruyorum. Kürdistan neresidir? Diyarbakır ne zamandan beri Türkiye’de kopmuştur. Diyarbakır’ı Kürdistan’ın başkenti göstermek ne kadar ahlaksızdır. Diyarbakır binlerce yıllardır Türk’tür ve Türk milletine emanettir. Diyarbakır’ı başkent olmuştur. Fakat bu payeyi bir Türk devleti olan Akkoyunlar’dan 15. yüzyılda almıştır. Bursa’dan vazgeçemeyeceğiz gibi Diyarbakır’dan da ayrılmayız. Diyarbakır’ı sözde Kürdistan haritasında gösterenler, birlikte anan cahiller, zimmetleyen hainler başaramayacak, hedeflerinize ulaşamayacaksınız. Diyarbakır’ı bizden söküp almaya kimsenin gücü yetmez, yetmeyecektir. Ne vatandan cayarız. nede bin yıllık kardeşlikten döneriz. Ne Türkiye’yi unutur nede bayrağın indirilmesine göz yumarız. Çünkü biz Türk milletiyiz” dedi.

“BİZİM VERECEK TOPRAĞIMIZ YOKTUR”

Kürdistan hayalleri olanlara seslenen Bahçeli, “Kürdistan hayallerine kapılanlar bu yanlıştan dönünüz. Bizim verecek toprağımız yoktur. Bizim kaybedecek bir tek insanımız yoktur. Kardeşliğin ve kader ortaklığının eşsiz eseri aziz milletimiz düşmanca tutumlara bırakmayız. Bunları en baştan 17-25 Erdoğan ve kumandalı Başbakan Davutoğlu iyi bilmelidir. Türk milleti Damat Feritleri, Artim Kemalleri görmüştür. Türk milleti Yunan işgalinin başarısı için dua eden nazır bozuntularına şahit olmuştur. Fakat bunların hepsi geride kalmış ve niyetleri ile birlikte tarihe gömülmüştür. Lozan’dan önceki son durak Sevr ve Çanakkale savaşlarıdır. Çanakkale ile başarılamayan ama Sevr’de dayatılanlar yok oluştur. Bugün karşımıza tekrar çıkanlar, dün Çanakkale’den püskürtülen, İzmir’de denize dökülenlerdir. Önde eline Kuran alıp, arkasında boynuna haç takıp, kameralarla camiye girip yolsuzluk ve rüşvet batağına saptananlardır” diye konuştu.

“GÜZEL BİR PARLAK İÇİN BİZİMLE YÜRÜ BURSA”

Türkiye var olduğu müddetçe, kuruluş ilkelerinden sapmadığı müddetçe egemenlik kurulamayacağını ifade eden Bahçeli, şu açıklamayı yaptı:

“PKK’nın desteğiyle başkanlık havası süsleyen Erdoğan gün yüzü göremeyecek, heves ettiği anayasa elinde patlayacaktır. Erdoğan’ın dinimizi başkanlık sistemine alet etmesine tepkisiz duracakmısınız? Bursa bu zillete asla katlanamaz. Türk milletli batının oyunlarına aldırış etmez. Vatan sevdalıları nerede? Türkiye aşıkları nerede? Buradadır, Bursada’dır. Bu gür sese rağmen rüşvetçiler, kutucular, kasacılar, havuzcular nasıl ayakta duracaktır. Türk milleti var olduğu müddetçe Türkiye temellerinde ve kuruluş ilkelerinden sapmadığı sürece egemenlik kuramayacaktır. Bizimle yürü Bursa, hırsıza karşı bizimle yürü Bursa. Güzel bir parlak gelecek için bizimle yürü Bursa, bizimle yürü Türkiye.”

“13 YILA YAKINDIR ÇEKTİĞİMİZ ÇİLELER NİHAYET SON BULACAKTIR”

Ömrünü çoktan tüketmiş olana hükümetin hata ve yanlışları ülkeyi köşeye sıkıştırdığını vurgulayan Bahçeli, şöyle devam etti:

“MHP olarak meşrutiyetin çoktan tüketmiş olan bu hükümetle devam edilemeyeceğini yıllardır söyledik. Yıllardır ülkemizin kötü yönetildiğini anlattık. 13 yıla yakındır çektiğimiz çileler nihayet son bulacaktır. Seçim sandığı önümüze 31 gün sonra konacaktır. Takatiniz eridi, dayanma gücünüz ve sabrınız azaldı. Yoksulluktan yıldınız, akşamları aç yatıyorsunuz, sabahları da aç kalkıyorsunuz. Yolsuzluktan bıktınız. Elinizde ve avucunuz da yoktur. Geleceğinizi borçlandınız. Kredi kartları ile ayakta duruyorsunuz. Her evde illa bir işsiz vardır. Her evde geleceği belirsiz bir evladınız bulunmaktadır. Can güvenliğiniz yoktur. Aileniz ile sokağa çıkmayı korkuyorsunuz.

Kapkaç, yankesici, haydut iş başındadır. Hırsızlar, devlet kasasını, millet kesinin ele alan soyguncular devrededir. 17-25 Aralık’ta bunların kirli yüzleri daha da belirlendi. Polisin ve jandarmanın eli kolu bağlıdır. Adalet terazi kırılmıştır. Hakim ve savcılar cezaevindedir. Tarlalarınızın bereketi azalmıştır. Bahçeleriniz, kurumuş, borçlarınız dağ gibi birikmiştir. Esnaflarımız siftah etmeden kepenk kapatmaktadır. Vergiler boynunuzu bükmüştür. Sanayiniz yabancıya geçmektedir. Sermayemiz yabancıya kaçmaktadır. Bankacılık yabancıların elindedir. Onlar efendi, onlar patron olurken, sizler onların kar elde etmesi için çalışmayla devam ediyorsunuz.

Üretmiyoruz ve üretemiyoruz. Bu eksiklik açlık ve ihtiyaç için üreten ekonomi projesini milletimizin takdirine sunuyoruz. Kumaşınız artık uzak doğudan gelmektedir. Çin’de üretip, Bursa’da satmaktadır. Avrupalı üretiyor, Bursa’da servetine servet katıyor. Bursalının ürettiği elinde kalmaktadır. Bursalının fabrikalarına kilit vurulmaktadır. Bursalı işsizlikle yüz yüzedir. Bursalı AKP zihniyetinin kendisini uçurama götüreceğini artık fark etmiştir. Bursalı kardeşim çaren vardır ve çok yakınındadır. Elinizden tutacak ve yükseltecek kudret yanı başındadır. Yalnız ve tek başına MHP Bursa ve Türkiye’nin hizmetindedir. Çaresizliğe karşı MHP, yoksulluğa karşı MHP, yolsuzluğa karşı bir tek MHP vardır. Bursalı artık uyanmıştır. Bursalı artık silkinmiş ve yeter demektedir.”

“ÜLKEMİZ KÖTÜYE GİDİYOR, VAKİT KALMAMIŞTIR”

Sandık önüne gidildiğinde bir tercih yapılacağını anlatan Bahçeli, şunları söyledi:

“Sandık önüne gittiğinizde tarihi bir tercih yapacaksınız. Ama eminim ki huzur, emniyet, barış için MHP’ye evet diyeceksiniz. Şeref, haysiyet., kudret için MHP’ye evet diyeceksiniz. Birlik, kardeşlik, kimlik için MHP’ye evet diyeceksiniz. Refah, aşk, iş, gelecek için MHP’ye evet diyeceksiniz. Pişmanlığa zaman kalmadı. Çünkü Türkiyemizin sabrı tükendi. Çare tek başına MHP’dir. Bursa için tek başına MHP şifa ve umuttur. AKP’ye oy veren kardeşim ülkemiz kötüye gidiyor, vakit kalmamıştır. AKP aldığı oyları kötüye kullanmıştır. AKP’ye destek veren kardeşim, ülken için, milletin için, vatının için, geleceğin için bu defa birlikte yürüyelim. Bunlarda hayır, ümit, huzur yoktur.

CHP’ye oy veren vatandaşlarım Atatürk’ün kurduğu partinin halini görünüz. Tarafsız duran, henüz tercihini yapmamış kardeşim boşuna zaman kaybetme MHP seninle ve senin yanındadır. Tek başına AKP zihniyeti elindeki çok büyük milletvekili sayısının kıymetini bilemiştir. Ülkemizin ihtiyacı olan bu süreçteki tek başına iktidar gücünü kullanamamıştır. Sizler helal kazancınız peşindeyken, harama batmıştır. Sizler aç ve açıktayken, iktidar kadroları lüks içindedir. AKP ayakkabı kutularını sizlerle çaldıklarıyla doldurmuştur. AKP yatak odalarını sizden aşırdıklarıyla taşırmıştır.”

“ALIN TERİNİZDEN KESİLEN PARALARLA ANKARA’YA SARAY DİKTİLER”

Rüşvetçi, soyguncuların 13 yıldır iktidarda olduğunu dile getiren Bahçeli, “Yolsuz ve rüşvet çetelerin 13 yıldır yedikleri önünde, yemedikleri arkasındadır. Sizin alın terinizden kesilen paralarla Ankara’ya saray diktiler. Kaçak ve karanlık saraya 1 trilyon 370 milyar lira harcadılar. Buna itibar dediler. İtibari haramda aradılar, itibarı soygunda buldular. İtibarsızlığı itibar olarak adlandırdılar. Yalan söylediler, utanmadılar. Allah ile kandırdılar, korkmadılar. İstismara taptılar, işbirlikçi ve ikiyüzlü oldular. Sarayda altın baraklı bardaklardan kana kana içtiler, pahalı tabaklarda tıka basa yediler. Beştepe hanedanlığını kurarak caniliğin kuklasını sürdürdüler. Bir yanda hırsızlık yaptılar, bir yanda rüşvet yiyip, hukuku katlettiler. Bir yandan hazineyi boşalttılar, bir yandan banamısın dediler. 17-25 Aralık’ta suçüstü yakalandılar ama darbe dediler. Bursalı kardeşlerim bankada paranız varmıdır? Çocuklarınızın gemi filoları varmıdır? Kaynağını açıklayamadığınız servetiniz varmıdır? Hayır bunları biliyorum” açıklamasında bulundu.

“MAĞDUR BURDADIR”

Gençlerin işsiz, büyüklerin çaresiz olduğunu ifade eden Bahçeli, şu açıklamayı yaptı:

“Başbakan ve cumhurbaşkanı Bursa’ya bakın mağdur olan siz değilsiniz. Mağduru başka yerde aramayın mağdur buradadır. Mağdur olan çiftçi, işçi, memur, emekli, esnaf, dürüst iş adamıdır. Mağduru başka yerde aramayın. Mağdur Türkiye’dedir. Mağdur hakkı gasp edilen Türk milletidir. 7 Haziran tarihi seçimdir. Türkiye’nin yaşadığı derin buhran nihayet son bulacaktır. Daha güzel bir hayatı tercih edecektir. İnancım budur.”

SEÇİM BEYANNAMESİ

Seçim beyannamesi ile ilgili de açıklama yapan Bahçeli, “MHP seçim beyannamesini açıkladık. Türk milleti hedeflerimize yakınlık göstermiştir. Emekli kardeşim biliyorum düşük aylığınla geçiniyorsun. Zor hayat şartlarına mahkumsun. Mart ayında bin 400, eylül ayında bin 400 olmak üzere yılda 2 bin 800 emekli destek ödeneği almak için bizimle yürüyün. Sözümüz sözdür emekli ayakları içindeki sıkıntıyı gidereceğiz. Asgari ücretle yaşayan kardeşlerimin neler yaşadığını farkındayım. Bin 400 liraya çıkarmak ve 100 lira destek ile ev sahibi olmayanlara 250 kira yardımı yapmak için bizimle yürü Bursa. Mazotu 1.75’e düşürmek ve tarımı canlandırmak için bizimle yürü Türkiye” şeklinde konuştu.

Öte yandan Bahçeli’nin konuştuğu sırada ’Partililerin vur de vuralım. Ölde ölelim’ demesi dikkatlerden kaçmadı. Ayrıca yaşlı bir kadın, Bahçeli’ye aracına binerken, Bursaspor atkısı hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler