Cardozo'yı Portekizliler nasıl anlattı!

Trabzonspor’un yıldız oyuncusu Cardozo’yu Portekizli gazeteciler nasıl anlatıyor…Benfica ile yollarını niye ayırdı?- Geçen sezon ciddi bir sakatlık geçirdi. 3 ay sahalardan uzak kaldı. Geriye döndüğünde Lima ve Rodrigo çok iyi durumdaydılar. O yüzden tekr

Cardozo'yı Portekizliler nasıl anlattı!

Trabzonspor’un yıldız oyuncusu Cardozo’yu Portekizli gazeteciler nasıl anlatıyor…

Benfica ile yollarını niye ayırdı?

- Geçen sezon ciddi bir sakatlık geçirdi. 3 ay sahalardan uzak kaldı. Geriye döndüğünde Lima ve Rodrigo çok iyi durumdaydılar. O yüzden tekrar ilk 11’e giremedi. Ancak artık karşılıklı bir doygunluk vardı ve karşılıklı anlaşmayla yollarını ayırdılar.

Hocasıyla yaşadığı tartışmanın etkisi var mı?

- Jorge Jesus ile geçtiğimiz yıl ortalık yerdeki tartışmaları meşhurdur. Bu olayın ardından tribünler bile ikiye bölündü. Ancak Jesus sonrasında kendisini affetti ve tekrar oynamasına müsaade etti. Ayrılığın bununla ilgisi yok. Bu transferin Oscar Cardozo’ya yarayacağına ve yüzünü güldüreceğine inanıyorum.

Bordo-mavili taraftar nasıl bir oyuncu izleyecek?

- Trabzonspor taraftarının, çok süratli ve dripling eden bir futbolcu beklemeleri hata olur. Cardozo bir ceza sahası adamıdır. Belki çok hızlı değildir ama bir forvette olması gereken bütün temel hareketlere sahiptir. Hava toplarında iyidir, sol ayağıyla müthiş şutlar çıkarır. Kaleyi cepheden gören frikikler tam ona göredir.

Saha dışındaki yaşantısı ve özel hayatı nasıl?

- Portekiz’e 2007’de geldi. Aradan yedi sezon geçti. Saha içindeki performansının dışında, özel hayatıyla ilgili hiç gündeme gelmedi. Sorunlu bir adam değildir. Bu konuda Trabzonluların endişe etmelerine neden olacak bir şey yok. Futboluna odaklanır ve çalışır. Ayrıca takımdaki genç oyuncularla da yakından ilgilenir, abilik yapar.

Cardozo Türkiye’de ne yapar?

- Türkiye’de başarılı olacağını düşünüyorum. Ancak bunun için Trabzonspor onun üzerine kurulu bir takım kurmalı. Benfica’daki en etkili dönemi, Di Maria, Aimar, Saviola, Ramires ile birlikte oynadığı dönemdi. Bu ekip onu besliyor, Paraguaylı da her maç fileleri havalandırıyordu.

Malouda ile oynamalı

Hâlâ formunun zirvesinde olduğunu düşünüyor musun?

- Trabzonspor taraftarı sadece sabırlı olmalı. Cardozo er ya da geç gollerini atmaya başlayacaktır. Özellikle de iyi takım arkadaşlarıyla tekrar en üst seviyede oynayacağından hiç şüphem yok. Bence Florent Malouda ile birlikte oynatılmalı. Müthiş bir ikili olurlar.

Sezonu kaç golle bitirir?

- Bence bir 20 gol rahat atar. Daha fazlası da hiç sürpriz olmaz.

Eusebio’nun, kulüp tarihinin en golcü ismi olduğu Benfica’da Oscar Cardozo ise kulüp tarihinin en golcü yabancı oyuncusu unvanına sahip. Portekiz ekibindeki yedi yıllık dilimde yıldız forvet 200’e yakın gol kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor