Cardozo susukunluğunu bozacak mı?

Bordo-mavili takımda resmi maçlarda attığı 15 golün 13'ünü Hüseyin Avni Aker Stadı'nda kaydeden Cardozo, Napoli'ye gol atması halinde Avrupa'da 7 maçtır çektiği gol özlemini sonlandırmış olacak.Sezon başında geldiği Portekiz'in Benfica Kulübü'nde 2009-201

Cardozo susukunluğunu bozacak mı?

Bordo-mavili takımda resmi maçlarda attığı 15 golün 13'ünü Hüseyin Avni Aker Stadı'nda kaydeden Cardozo, Napoli'ye gol atması halinde Avrupa'da 7 maçtır çektiği gol özlemini sonlandırmış olacak.

Sezon başında geldiği Portekiz'in Benfica Kulübü'nde 2009-2010 sezonunda 13 maçta 10 gol atarak UEFA Avrupa Ligi'nin en golcü oyuncusu olan, aynı sezon ligde 29 maçta 26 gol, 2011-2012 sezonunda da 29 maçta 20 golle Portekiz Ligi'nde gol krallığı sevinci yaşayan "Büyük baston" lakaplı oyuncu, Avrupa suskunluğuna rağmen yine de bordo-mavili takımın gol yollarındaki en güvendiği isimlerin başında geliyor.

Sezonun ilk resmi maçı olan UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki Rostov karşılaşmasında 1 gol kaydeden yıldız futbolcu, daha sonra oynadığı 7 karşılaşmanın 5'inde ilk 11'de forma giydi ancak rakip fileleri havalandıramadı.

UEFA Avrupa Ligi'nde krallık yaşama başarısı gösteren Cardozo, teknik direktör Ersun Yanal'ın gol bakımından güvencesi olacak.

Kulüp tarihinin en golcüsü
Portekizli golcü futbolcu, bugüne dek Trabzonspor'da forma giyen oyuncular içerisinde Avrupa kupalarında en fazla gol kaydeden oyuncu unvanına da sahip.

Benfica formasıyla 34 kez rakip fileleri havalandıran, Rostov maçında da attığı golle bu sayıyı 35'e çıkaran Cardozo'nun, bordo-mavili kulüp tarihinde Avrupa'da 23 golle en golcü ismi olan Hami Mandıralı'dan daha fazla golü bulunuyor.

Karadeniz ekibinde, son dönemlerde Avrupa kupalarında en golcü oyuncu olarak da 9 golle Paulo Henrique adından söz ettirmişti.

Cardozo'nun golleri
Cardozo, ligde Gençlerbirliği maçında 3, Torku Konyaspor ve Medicana Sivasspor maçlarında ikişer, Gaziantepspor, İstanbul Başakşehir, Mersin İdmanyurdu, Balıkesirspor ve Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçlarında birer kez rakip fileleri havalandırdı.

 Ziraat Türkiye Kupası'nda Manisaspor maçında 2 gol, UEFA Avrupa Ligi'nde de Rostov karşısında 1 gol kaydeden Cardozo, resmi maçlarda 15 gol atma başarısı gösterdi.

Hüseyin Avni Aker'in golcüsü
Cardozo, Trabzon'da oynanan Gençlerbirliği maçında 3, Torku Konyaspor ve Medicana Sivasspor maçlarında ikişer, Gaziantepspor, Mersin İdmanyurdu, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ve UEFA Avrupa Ligi'nde iç sahadaki Rostov maçında birer kez rakip fileleri havalandırdı, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Manisaspor maçında da 2 gol kaydetti. 

Cardozo, deplasmanda ise İstanbul Başakşehir ve Balıkesirspor maçlarında olmak üzere 2 gol attı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor