Canlı yayında sert çıkış! “Şenol Güneş’i Yusuf Yazıcı üzerinden imha etmeye çalışıyor”

Milli maç sonrasında başlayan Şenol Güneş Yusuf Yazıcı tartışmalarına sert çıktı ve arkasındaki gerçeği açıkladı.

A Milli Takımın Rusya ile oynadığı ve 3-2 kazandığı karşılaşma sonrasında Teknik Direktör Şenol Güneş, son dönemde gösterdiği performansla adından söz ettiren Yusuf Yazıcı’yı oyuna geç aldığı için eleştirilerin odağı haline geldi.

Haber 61 TV’de her pazartesi saat 20:00’de ekranlara gelen, Haber61 Genel Koordinatörü Tuncay Lakot’un surumu ve Yeni Şafak Trabzonspor yazarı Ali Kemal Yazıcı ve İHA Trabzonspor muhabiri Gökmen Şahin yorumlarıyla katkı sağladığı Spor Gündemi programında masaya yatırıldı.

Konu ile ilgili sert çıkış yapan Ali Kemal Yazıcı, bu eleştirilerin arkasında gizli bir gerçek yattığına dikkat çekerek, Avrupa şampiyonası öncesinde Şenol Güneş’in gönderilerek yerine Aykut Kocaman’ın getirilmek istendiğini söyledi. Yazıcı, “Şenol Güneş’i Yusuf Yazıcı üzerinden imha etmeye çalışıyor” dedi.

Eleştirileri yapanların Türk futbolunu dizayn etmeye çalıştıklarına vurgu yapan Yazıcı, “Bugün Türk futbolunu dizayn etmeye çalışanlar Şenol Güneş’in dirayetinin önünde ezilmeye mahkum olacaklar” ifadelerini kullandı.

Canlı yayında sert çıkış! “Şenol Güneş’i Yusuf Yazıcı üzerinden imha etmeye çalışıyor”

Ali Kemal Yazıcı şunları söyledi;

YUSUF YAZICI İLE ŞENOL GÜNEŞ’İ KARŞI KARŞIYA GETİRMENİN PEŞİNDESİN

Bugün milli takım konusunda homurdanmaların yegane sebebi ki belli kişilerden, belli mevkilerden federasyona da gönderme. Avrupa Şampiyonası öncesinde Şenol Güneş’i nasıl göndeririz de Aykut Kocaman’ı yerine getiririz hesapları. Şenol Güneş’in nesini biliyorsun da konuşuyorsun. Feyyaz Uçar yıllardır futboldan bihabersin. Sen Yusuf Yazıcı ile Şenol Güneş’i karşı karşıya getirmenin peşindesin. “Yusuf Yazıcı’nın üzerine kurulmalı milli takım.” Trabzon’da Yusuf Yazıcı yaşındaki çocuğu adam ekmek almaya yollamıyor hava karardıktan sonra. Sen Milli Takımın tüm sorumluluğunu Yusuf Yazıcı’ya vereceksin. Erman Toroğlu; futbolculuğun döneminde aşamadığın Şenol güneş kompleksini televizyon üzerinden gidermeye çalışıyorsun. Senin haddine mi Hakan Çalhanoğlu, Yusuf Yazıcı dururken oynatılır mı demek. Neresinde varsın? Otellerin üst katlarında, restoranlarında yiyip, içeceksin, özel odalarda maç izleyeceksin çıkıp Şenol Güneş’i değerlendireceksin. Haddine mi senin. Sen kimsin. Yazını kendin yazmıyorsun, kendi fikrini ortaya koymaya çalışıyorsun.

BU İŞ ÖĞRETME DEĞİL AHLAKSIZLIK

Feyyaz Uçar, senin esamen okunmuyor. Ali Gültiken TRT’de program yapıyor, Metin Tekin Milli takımlarda teknik direktörlük yapıyor. Rıza Çalımbay, Mehmet Özdilek, Samet Aybaba teknik direktörlük yapıyor. Sen ne yapıyorsun? Sen araya birilerini koydun, çıktın televizyonun birinde yorum yapacaksın. Maçlardan bihabersin. Bu kadar hadsizlik olur mu? “Milli takım Yusuf Yazıcı üzerine kurulmalı” diyorsun. Şirinliği nereye yapıyorsun? Yusuf Yazıcı bu kadar oynuyor. Yusuf Yazıcı, Merih Demiral, Cenk Tosun, Cengiz Ünder. Bunlar sakatlıktan yeni çıkmış rehabilite döneminde. Buna rağmen bu noktaya gelip bu eforu sarfediyorlar. Sen 83 yıl üzerine Rus Milli takımını yeniyorsun, kalkmış hala bunu söylüyorsun. Bu iş öğretme değil ahlaksızlık.

ŞENOL GÜNEŞ’İ İMHA ETMEK İÇİN MİLLİ TAKIMIN BU BAŞARISINI YOK SAYAMAZSINIZ

Erman ne diyor? “Şenol Güneş kendinden başkasını vitrine çıkarmak istemez.” Yusuf Yazıcı gelecek Şenol Güneş’i geçecek, onun tahtına oturacak. O zamana kadar Şenol Güneş’in kemiği kalmaz. Fatih Tekkeler, Hami Mandıralılar bitmiş, Yusuf Yazıcı gelecek Şenol Güneş’in tahtına oturacak. Haddine mi, hakkı mı? Şenol Güneş korkuyormuş ki Yusuf Yazıcı onun üzerine çıkacak. Trabzonspor’un 14 yıl kalesini korumuş, hala onun kadar uzun süre gol yemeyen kaleci yok. Milli takımla 100. Maçına çıkmış. 100. Maçında yenemediğin Rusya’yı yeniyor. Mutlu olman gerekirken… Dünya şampiyonu finalisti Hırvatistan’la oynamışsın, Avrupa Şampiyonu Almanlarla oynamışsın. Zorluk derecesi yüksek maçlar. Onlar genç takımla oynadı da sen kimle oynadın. Milli takımının yaş grubu 19. En yaşlı Caner Erkin. Bu takım Dünya Kupasına oynuyor. 2000’de dünya şampiyonasında Milli takım 3. Olduğunda Şenol Güneş, “1. Olamadığımız için Türk halkından özür dilerim” dedi. O zaman da Galatasaray’ın hazır kadrosunu aldı, Dünya 3.’sü oldu deniyor. Yıldıray Baştürk’ü 18 yaşında Almanya’dan Milli takıma çağırdı. Dünya kupasının en elit futbolcularından biri olarak lanse edildi. O zaman onlar futbolcuydu, şimdi bunlar var. Şenol Güneş’i imha etmek için Milli takımın bu başarısını yok sayamazsınız. Bu kadar terbiyesizlik olmaz. Bu terbiyesizliği yapan eski futbolcu, eski hakem. Sıradan sosyal medyadan paylaşanlar değil.

DİREKTÖRÜ ŞENOL GÜNEŞ İÇİN ŞİKECİ DEMİŞ ADAMDIR ERMAN TOROĞLU

Yayıncı kuruluşta program yaparken Erman Toroğlu’nun Trabzonspor ile ilgili konuştuklarıyla bugün Trabzonlu Albayrak grubunun A Spor’unda konuştuklarını millet karşılaştırsın. Bu adar net. Öyle Trabzon’daki gazeteciyi toplumun önüne atıp imha etmek için kendilerini vitrine çıkarmaya çalışmasınlar. Şenol Güneş’e şikeci diyen adam bugün Trabzonlu bir medya patronunun televizyonunda program yapıyor. Erman Toroğlu çıksın ispat etsin. Trabzonspor’un yetiştirdiği en büyük değerlerden, eski kalecisi, eski teknik direktörü, bugün A Milli takım teknik Direktörü Şenol Güneş için şikeci demiş adamdır Erman Toroğlu. Bugün Trabzonspor haklarını savunuyor. Hadi oradan. Trabzonspor’un haklarını savunmaktan öte sadece ve sadece kendi rantını sağlamanın peşinde.

ŞENOL GÜNEŞ’İ YUSUF YAZICI ÜZERİNDEN İMHA ETMEYE ÇALIŞIYOR

Rıdvan Dilmen ne ise Erman Toroğlu da aynıdır. Ben 38 yıldır bu meslekteyim. Hepsinin kaç numara ayakkabı giydiğini bilirim. Feyyaz Uçar’da aynı yoldan gitmeye çalışıyor. Şenol Güneş’i Yusuf Yazıcı üzerinden imha etmeye çalışıyor. Hepsinin ortak noktası Avrupa şampiyonası öncesinde Şenol Güneş gitsin, biz Avrupa Şampiyonasına bey, paşa gibi Milli takım adına gidelim. Oralarda boy gösterelim. Mustafa Denizli ile otel odalarında milli takım kadrosu yapan isimler vardı. Bugün Hıncal Uluç Milli takım hocaları için kin kusuyor, zamanında Mustafa Denizli ile otel odalarında kadro yapıyordu bu isimler. Şimdi Şenol Güneş, prensipli, disiplinli, kimseyi oraya yanaştırmıyor onun için değersiz.

FUTBOL FEDERASYONUNUN MERKEZİ ANKARA’YA TAŞINMADAN TÜRK FUTBOLU KURTULAMAZ

Bunların bütün derdi Federasyonda nasıl at oynatırız peşinde. MHK’yi Erman Toroğlu yapacak, Federasyonu onlar şekillendirecek. Öyle bir dünya yok. Bunlardan nasıl kurtulacağız. Devletin bütün müdürlükleri, merkezleri Ankara’da, Futbol Federasyonunun merkezi Ankara’ya taşınmadan Türk futbolu kurtulamaz. Menajerler, futbol simsarları bunların elinde, İstanbul televizyonlarında at oynatmanın semeresini bunlar görüyor, ödülünü alıyor ve bunlarla kendilerini değerli kılıyor. Yarın bakacaksınız. Erzurumspor maçı Ankaragücü maçı, Abdullah Avcı’yı imha etmek için neler ortaya atılacak. Bunları yaşayacağız. Bugün Türk futbolunu dizayn etmeye çalışanlar Şenol Güneş’in dirayetinin önünde ezilmeye mahkum olacaklar. İnanıyorum ki tanıdığım Şenol Güneş’in tüm hesabı Dünya 3. yaptığı milli takımı Dünya kupasında final oynatmaktır. Onun için kimse hariçten gazel okumasın.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
26 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler