Çalımbay'ın hesabı boşaltıldı!

11 KİŞİNİN HESABI BOŞALTILDI Beşiktaş'ın efsane futbolcularından Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay polise başvurarak kredi kartı ve banka hesabının boşaltıldığını belirterek 26 Ocak 2009 günü şikayetçi oldu. Başlatılan çalışmalar sırasında bazı

Çalımbay'ın hesabı boşaltıldı!
11 KİŞİNİN HESABI BOŞALTILDI

Beşiktaş'ın efsane futbolcularından Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay polise başvurarak kredi kartı ve banka hesabının boşaltıldığını belirterek 26 Ocak 2009 günü şikayetçi oldu. Başlatılan çalışmalar sırasında bazı işadamlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi aynı şikayette bulununca soruşturma derinleştirildi. Polis ekipleri 11 kişinin hesaplarının boşaltıldığını tespit etti.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Denizli vergi rekortmenleri Vedat ve Sedat E. kardeşler ile işadamları B.Ö, K.E, A.R.G, T.T, Ö.O ile C.U'nun hesaplarında yapılan inceleme sonucunda bankamatik ve kredi kartı şifrelerinin çağrı merkezleri üzerinden değiştirildiği tespit edildi. Çağrı merkezinden yapılan görüşmeleri dinleyen polis ekipleri şüphelinin, Rıza Çalımbay ile 11 işadamının her türlü özel bilgisine sahip olduğunu tespit etti.


ÇAĞRI MERKEZİNİ ARAYIP, ŞİFRE İSTEMİŞ

Şüpheli Murat B. çağrı merkezini arayarak kredi kartı şifresini unuttuğunu belirterek yenisini talep ediyordu. Çağrı merkezindeki görevli ise karşısındaki kişinin Rıza Çalımbay olduğundan emin olmak için hesap ve özel bilgilerini sordu. Şüpheli elde ettiği bilgileri kullanarak Çalımbay ve 11 kişinin bankamatik ve kredi kartı şifrelerini değiştirdi. Şüpheli daha sonra interaktif işlem için başvurarak kendine internet üzerinden hesap açtı. Elde ettiği şifreyle hesaba giren şüpheli Murat B. hesapta bulunan parayı kendi hesabına aktardı.

ÇALIMBAY'IN HESABINDAN 35 BİN TL AKTARDI

Şüpheli Murat B.'nin Rıza Çalımbay'dan 35 bin lira, diğer 11 kişiden 35 bin ila 50 bin TL arasında para aktardığını tespit etti. Polis ekipleri şüphelinin bankadan ya da işadamlarının yakın çevresinden tanıdığı kişilerden bilgileri elde ettiğini düşünerek bu yönde çalışma başlattı. Şüpheli Murat B.'nin işadamı A.R.G. adına kredi kartı çıkartmak için başvurduğunun öğrenince operasyon başlattı. Bankayla görüşen polis ekipleri aldıkları sahte kredi kartını şüpheli Murat B'ye götürdü. Karşısındakini kurye zanneden Murat B. bilişim polisinden kredi kartını A.R.G adıyla teslim alınca suçüstü yapılarak gözaltına alındı.

ŞİKAYETÇİ SAYISI ARTABİLİR

Şüpheliyle ilgili 11 kişinin hesaplarından para aktarıldığını tespit eden polis ekipleri çalışmalarının devam ettiğini ve şikayetçi sayısının artabileceğini belirtti.

“ZARARIM, İLGİLİ BANKA TARAFINDAN KARŞILANDI”

Çalımbay, Ocak ayında kredi kartı sahibi olduğu banka yetkililerinin kendisini aradığını ve kredi kartının kopyalandığını bildirdiğini anımsattı.

Bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduğunu anlatan Çalımbay, “35 bin lirayı bulan zararının, ilgili banka tarafından karşılandığı” bildirdi.

Çalımbay, kendisinin dışında birçok kişinin canını yakan şüphelinin yakalandığını, dün telefonla arayan polislerden öğrendiğini ifade ederek, “Kredi kartımı kopyalayıp dolandırıcılık yapan kişinin yakalanmasına sevindim. Bu konuda hassas bir çalışma yürüten polislere teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler