Çalımbay Trabzonspor maçını final olarak görüyor

Trabzonspor'un eski teknik direktörü, Sivasspor'u çalıştıran Rıza Çalımbay açıklamalarda bulundu

Çalımbay Trabzonspor maçını final olarak görüyor

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Başakşehir, Trabzonspor ve Alanyaspor maçlarını final olarak değerlendirdi.

“Final niteliğini taşıyan maçlar var”
Başakşehir, Trabzonspor ve Alanyaspor karşılaşmalarını final maçları olarak nitelendiren Çalımbay, şöyle konuştu:
“Bizim için önemli olan bundan sonrası. 3 tane final niteliğini taşıyan maç var, Başakşehir, Trabzonspor ve Alanyaspor. Biz bunları final maçı gibi görüyoruz. Oralardan mutlaka çok iyi şekilde çıkmamız gerekiyor. Bir tanede gerçek var, hiçbir takımı tanımıyorum. Örneğin Antep’i tanımıyoruz. Analiz yaptırıyoruz, maçını seyrettiriyoruz ama çok maç oynamadıkları içinde kapalı kutu gibi oluyorlar. Eksiklikler olabiliyor ama ligin 6 veya 7. haftasından sonra mutlaka herkes birbirini tanıyacaktır ve gerekli şeyler yapılacaktır. Bizim takım olarak gerçekten iyi bir havamız var. İyi arkadaşlardan, yetenekli arkadaşlardan kurulu olan bir takımız.”

“VAR’a gitmiyorlar”
VAR sistemi ile ilgili bazı sıkıntıların olduğunu da sözlerine ekleyen DG Sivasspor çalıştırıcısı, sistemin düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Çalımbay; “Lig başlamadan önce buraya Barış Şimşek geldi ve seminer verdi. Türkiye’nin en iyi hakemlerinden bir tanesi. VAR’ın da başında. Bence de VAR çok güzel bir şey. Hakem arkadaşlarımızın hatalarını sıfıra indiriyorlar. Ben Kasımpaşa’da çalışırken, Deniz Çoban bize bir hata yaptı. Penaltı olmayan pozisyona penaltı verdi. Sonra geldi bizden özür diledi ve hakemliği bıraktı. Eğer VAR sistemi olsaydı Deniz Çoban şu an hakemlik yapıyordu. Bu kadar basit. O yüzden yaralı bir şey. Bu Anadolu takımları için çok yararlı bir şey ama hakem arkadaşlarımız da maalesef biraz sıkıntı başladı. Bana göre VAR’dan iyi şekilde yararlanamıyorlar, çünkü gitmiyorlar. Gitmesi 1 dakikasını, 30 saniyesini alır. Gitmeleri gerekiyor, görmeleri gerekiyor. VAR’da yanlış yapılan bir şey var. Bence VAR’ın başında olan arkadaşların maç yönetmemesi gerekiyor. VAR’a bakacak olan arkadaş bir hafta önce maç yönetiyor, ondan sonra o arkadaşımız başka maça çıkıyor. Hüseyin Göçek bizim maçtan önce VAR’ın başındaydı Rize’de. Sonra 1 hafta sonra bizim maça geldi. Hakemlerimizin hepsi değerli ama VAR sistemindeki yanlış; bence maç yöneten arkadaşların orada olmaması gerekiyor. O VAR sisteminin başında Barış Şimşek varsa, Barış Şimşek’in de kendine göre bir ekibi olması gerekiyor. VAR sistemindeki hakemleri belki de kimsenin bilmemesi gerekiyor. Hüseyin Göçek bizim maça geldi. Allah’tan Sivasspor taraftarı agresif, hakeme tepki gösteren bir taraftar değil. İyi taraftarız biz” dedi.
Rıza Çalımbay, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor’a yapılsaydı...

“Benim kendi düşüncem VAR’daki arkadaşların maç yönetmemeleri. Maç yönettiği takdirde her zaman o sıkıntılar yaşanacak. Veya VAR’da kimin olduğunu açıklamamaları gerekiyor. Yada VAR’da konuşulanların herkesin bilmesi gerekiyor. Bizim maçta bir daha söylüyorum; Fırat Aydınus bilerek gitmedi VAR’a. Gidebilirdi, gitseydi Fırat hoca da oradaki penaltıyı kesinlikle görecekti. Yüzde yüz görecekti. Gerek görmedi. Bizim o maçtaki pozisyonumuz bize değil de Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor’a yapılsaydı olay çok farklı olurdu. Fırat Aydınus’a diğer hafta maç vermezlerdi. Kesinlikle vermezlerdi. Onun için eşit davranmaları gerekiyor. VAR’ın ayrı bir kadrosu olmalı.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor