Çalımbay: Güzel bir maç izlenecek

Sivasspor Teknik Direktör Rıza Çalımbay açıklamalarda bulundu. "TÜRKİYE'NİN ALKIŞLAYACAĞI BİR SİVASSPOR İZLETECEĞİZ"Kırmızı - beyazlı taraftarlar şampiyonu belirleyen takım olmak istediklerini belirtirken Teknik Direktör Rıza Çalımbay ise, ''Biz bize yakı

Çalımbay: Güzel bir maç izlenecek

Sivasspor Teknik Direktör Rıza Çalımbay açıklamalarda bulundu.

 

"TÜRKİYE'NİN ALKIŞLAYACAĞI BİR SİVASSPOR İZLETECEĞİZ"

Kırmızı - beyazlı taraftarlar şampiyonu belirleyen takım olmak istediklerini belirtirken Teknik Direktör Rıza Çalımbay ise, ''Biz bize yakışır bir mücadele ortaya koyacağız. Fenerbahçe maçında herkese, tüm Türkiye'nin alkışlayacağı bir Sivasspor izleteceğiz. Yiğidolar yiğitçe mücadele edecek.'' dedi.

Beşiktaş'ın Eskişehirspor'u konuk ettiği Süper Lig'in 33. hafta son maçını protokol tribününden izleyen genç teknik adam, soruları cevapladı. Çalımbay, taraflı tarafsız herkesin Sivasspor'u alkışlayacağı bir mücadele ortaya koyacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

 

TÜRKİYE'NİN GÖZÜ SİVAS'TA OLACAK

''Tüm Türkiye'nin gözü Sivas'ta olacak. Maç 22 Mayıs'ta oynanacak ve biz o güne kadar atacağımız her adıma, söyleyeceğimiz her cümleye ve muhatap olacağımız her insana dikkat etmek zorundayız. Bu tür durumlarda 40 yıllık dostunla konuşurken bile dikkat etmek zorundasın.''

Bu tür ortamları çok yaşadığını hatırlattığımız Çalımbay, Türk futbolunun en onurlu kulüplerinden birinde yıllarca futbol oynadığını, kaptanlık yaptığını ve daha sonra da o takımda teknik adam olarak görev aldığını belirterek, şöyle cevap verdi: ''Şu anda Fenerbahçe'de başkanından teknik adamına, oyuncusundan malzemecisine kadar herkesin ne düşündüğünü ve ne yapmak istediğini çok iyi tahmin edebiliyorum. Ben de Beşiktaş formasını giydiğim zaman bu tür maçları çok oynadım. Üzüldüğümüz de oldu, sevindiğimiz de. Maç saatine kadar olan süre içinde bir çok konuşmalar olur, planlar yapılır, ancak hakemin düdüğü ile birlikte herşey unutulur ve gerçekle yüzyüze kalınır.

Biz de Sivasspor olarak maçın başlama düdüğüne kadar planlarımızı yapacağız. Sivasspor olarak bu sezon tek hedefimiz ligde kalmaktı. Geride kalan haftalarda bunun stresini yaşadık, bu da oyunumuzu olumsuz yönde etkiledi. Fakat şimdi rahatız. Sivasspor olarak hiçbir eksiğimiz ve sıkıntımız yok. Zevk alacağımız ve izleyenlere zevk vereceğimiz bir maç bizi bekliyor.''

 

FENERBAHÇE TEDİRGİN GELECEK

Fenerbahçe'nin geçtiğimiz yıllarda şampiyonluklar kaybettiği Denizlispor ve Trabzonspor maçlarında yaşadıklarının sıkıntısı strese yolaçar mı? sorusuna ise Çalımbay, ''Tabii ki akıllarının bir köşesinde olacaktır.'' diyerek şöyle devam etti:

''Fenerbahçe geçmişte yaşadıklarından dolayı Sivas'a tedirgin gelecek. Bu da bizim işimizi kolaylaştırır. Fakat biz bunların hiçbirini düşünecek durumda değiliz. Hiç bir iddiamız ve ligden düşmek gibi bir korkumuz olmamasına rağmen, bize hitap edildiği gibi davranacağız. Sivaslılara 'Yiğidolar' deniyor. Yiğitçe çıkıp, yiğitçe mücadelemizi ortaya koyacağız. Fenerbahçe ilk yarının son maçında bizi 1 - 0 yenmişti. Şimdi bizim tek düşüncemiz ismimize yakışır bir mücadele ortaya koyarak sezonun son maçında, kendi seyircimiz önünde sahadan galibiyetle ayrılmak. İlk yarıdaki maçın rövanşını da almak.''

Çalımbay, 22 Mayıs Pazar günü saat 20.00'de oynayacakları Fenerbahçe maçında tüm Sivaslıları takımlarını desteklemek üzere stada davet etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor