Cale: Yedek kalınca çıldırıyorum

 Trabzonspor' tarafından izlendiğim maçta “10 dakikada kırmızı kart gördüm. Benden vazgececekler diye çok korktum. Trabzonspor'un Hırvat futbolcusu Hrvoje Cale'den Trabzon profili.  Cale Türkiye'ye ve Trabzon'a alıştığını söyledi.  ÖZEL BİR KULÜPFutbolcu

Cale: Yedek kalınca çıldırıyorum

 

Trabzonspor' tarafından izlendiğim maçta “10 dakikada kırmızı kart gördüm. Benden vazgececekler diye çok korktum.

 

Trabzonspor'un Hırvat futbolcusu Hrvoje Cale'den Trabzon profili.  Cale Türkiye'ye ve Trabzon'a alıştığını söyledi.

 

ÖZEL BİR KULÜP

Futbolcu olmaktan çok mutlu olduğunu kaydeden Cale, gelecekle ilgili planlarını, anlattı. Cale idealleri olan bir futbolcu olduğunu sözlerine ekleyerek “Burada 2.5 yıllık daha sözleşmem var. Bundan sonra önemli bir çıkış yapmam lazım. Öncelikli hedefim Hırvat A milli takımında sürekli yer almak. Bunu mutlaka başaracağım. Ardından da, eğer buradan ayrılırsam ,Almanya'da zirve mücadelesi yapan bir takımda futbol hayatımı  sürdürmek” diye konuştu.

 

ŞAMPİYONLUK DENEYİMİM VAR

Genç oyuncu, Trabzonspor'da lig şampiyonluğu sevinci yaşan az sayıda futbolcu olduğunu da sözlerine ekleyerek Bu bir tecrübedir. Ben Dinamo Zagrep'te peş peşe 3 yıl şampiyonluk yaşadım. Trabzonspor'da  ise 25 yıllık şampiyonluk özlemi var. Ama bunu anlayabiliyorum çünkü Türkiye ligi çok daha zor. Trabzon küçük bir şehir ama buna rağmen büyük şehirleri geride bırakmış, özel bir kulüp” ifadelerini kullandı.

 

ALEX, ARDA VE SELÇUK

Futbolları ve kişilikleri ile etkilendiği oyuncuları, “Trabzonspor'da Selçuk, Türkiye'de ise Alex ile Arda çok yetenekli oyunular. Bana göre dünyanın en iyilerinden biri Zidane idi.. O futbolu bıraktı, şu anda Luka Modric'i çok beğeniyorum. O tam bir yıldız” dedi

 

TÜRKİYEYE ALIŞIYORUM

 Hırvat oyuncu, Türkiye'ye gelince ilk zamanlarda bocaladığını belirterek”  Değişik bir ülkeye değişik bir kültüre geldim. Örf ve adetleriniz farklı.Bunlara zamanla alıştım. “En çok da kurban kesme ve ramazanda davul çalınmasına şaşırdım. Ayrıca sabahları ezan sesi ile sürekli uyanmak benim için çok farklı bir duygu. Ben bunların tümüne  alıştım, . Ancak şimdi de vatandaşım Gabric şaşkın, O'na sürekli bunların ne anlama geldiğini anlatıyorum.”

 

YEDEK KALINCA ÇILDIRIYORUM

Gol atmanın dünyadaki en güzel duygu olduğunu kaydeden Cale, “Gerçi profesyonel hayatımda resmi maçlarda 4 golüm var. 3'ü Zagrep'te, biri burada. Futbolun en kötü yönlerinden biri sakatlık, ardından da yedek kalmak. Yedek kalmak berbat, çıldırıyorum. Beğenmediğim yönüm var. Biri orta yapma, bunu geliştirmeliyim. Ayrıca birebirlerde daha sert olmalıyım” dedi.

 

CENTİLMEN BİR FUTBOLCUYUM

Hırvat futbolcu Cale kendisinin savunma da oynamasına rağmen centilmen bir futbolcu olduğunu da ifade ederek”  “Hayatımda fazla kırmızı kart görmedim ama en ilginci belki de hayatımı değiştirdi. Geçen yıl Ersun Yanal, Hajduk Split ile oynadığımız kupa finalinde beni izlemeye gelmişti ve ben ne yazık ki 10. dakikada kırmızı kart görmüştüm. Ama Ersun hoca demek ki beni beğendi, Trabzonspor'a transfer oldum” diye konuştu.

 

ARTIK TRABZONSPOR GELİYOR

“Geçen sezon şampiyon olabilirdik ama bir eksiğimiz vardı, o da şans. Düşünebiliyor musunuz, sadece birkaç gol kaçırdık ve şampiyon olamadık. Bu yıl ise lige kötü başladık ama toparlanıyoruz. Ve iddia ediyorum, sonuna kadar yarışın içinde olacağız. Ligin zirvesindeki takımlardan gerisindeyiz ama lig uzun bir maraton.Bizim yaşadıklarımızı onlarda yaşayabilir.

 

BEKLENMEDİK ŞANSIZLIKLAR YAŞIYORUZ

 Trabzonspor'un Hırvat futbolcusu Cale bu sezon beklenmedik şansızlıklar yaşadıklarını belirterek “  “Kadro olarak gerçekten iyiyiz ama futbolda bazen beklenmedik şeyler yaşıyorsunuz ve hemen çözüm bulamıyorsunuz. Bu sezon sakatlıklar ve hastalıklar çok oldu. Bir türlü tam kadro olamadık. Sorun yavaş yavaş çözülüyor. Rahatlıkla söyleyebilirim, Trabzonspor geliyor” diye iddialı konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler