Bursa'daki olayların kilit ismi!

Otelde mahsur kalan Beşiktaş kafilesi için İstanbul Emniyeti özel tim hazırladı. Bursa'ya, gerekirse takımı almak üzere özel ekibin otele gönderileceği bildirildi. İstanbul il sınırına yollanan 100 kişilik tim, operasyon için hazır bekletildi. "SARI SELİM

Bursa'daki olayların kilit ismi!

Otelde mahsur kalan Beşiktaş kafilesi için İstanbul Emniyeti özel tim hazırladı. Bursa'ya, gerekirse takımı almak üzere özel ekibin otele gönderileceği bildirildi. İstanbul il sınırına yollanan 100 kişilik tim, operasyon için hazır bekletildi. "SARI SELİM" lakablı amigo Selim Kurtulan'ın olayları başlattığı ileri sürüldü.

 

Bursa Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu'nun 7 yıl aradan sonra Beşiktaşlı taraftarların Atatürk Stadı'nda maçı izlemesini sağlayacak kararın ardından önceki gün yaşanan olaylar Türkiye'nin gündemine oturdu. Milliyet gazetesinden Tolga Şardan'ın haberiyle, maç öncesinde ev sahibi takım taraftarlarının yarattığı sokak terörünün arka planındaki ilginç ayrıntıları ortaya çıkardı.

 

Elde edilen bilgilere göre, ligin ilk devresinde Beşiktaş'ın ev sahibi olduğu Bursaspor maçı öncesinde Dolmabahçe'de yaşanan olaylardan sonra gerginleşen ortamın yeniden yumuşatılması için atılan adım yeterli olmadı.

 

Futbol liglerindeki kritik maçlarda, deplasmana giden takımın taraftarlarıyla ev sahibi kentin emniyet birimlerinin bilgilendirilmesi uygulaması çerçevesinde İstanbul Emniyeti, yola çıkan otobüslerdeki Beşiktaş taraftarları hakkında Bursa Emniyeti'ne ayrıntılı bilgi vererek, destek gerekip, gerekmediğini sordu. Bursa Emniyeti'nin desteğe ihtiyaç olmadığı yönündeki yanıtı sonrasında Beşiktaş kafilesi ve taraftarları ayrı ayrı yola çıkarıldı.

 

POLİS HEDEF ALINDI 

Beşiktaş takımı, Yalova'da Beşiktaşlı olan Vali Osman Çapalı tarafından karşılandı ve Bursa il sınırına kadar "güvenli biçimde" götürüldü. Siyah-beyazlı ekip, kente geldikten sonra Holiday Inn Oteli'ne yerleşti.

Ancak maçın başlamasına saatler kala Atatürk Stadı çerçevesinde toplanan Bursasporlu taraftarlar doğrudan polisi hedef alan eylemlere başladı. Bu olaylarla ilgili oteldeki Beşiktaş kafilesine bilgi gelince yöneticiler telaşlandı. Bursa Emniyeti ile yapılan görüşmeler sonrasında polis yetkilileri, konuk takımın otelden çıkmasında ve stada gidişinde sakınca gördü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor