Bursa'da Kurtar göreve başladı

Bursaspor'un başına geçen Güvenç Kurtar, görevine başladı. Yardımcılarıyla birlikte kente gelen Kurtar, Özlüce Tesisleri'nde, Bursaspor Kulübü 2. Başkanı Osman Çelik ve bazı yöneticilerle birlikte basın toplantısı düzenledi. Osman Çelik, Samet Aybaba'nın

Bursa'da Kurtar göreve başladı
Bursaspor'un başına geçen Güvenç Kurtar, görevine başladı. Yardımcılarıyla birlikte kente gelen Kurtar, Özlüce Tesisleri'nde, Bursaspor Kulübü 2. Başkanı Osman Çelik ve bazı yöneticilerle birlikte basın toplantısı düzenledi.

Osman Çelik, Samet Aybaba'nın istifasının ardından temasa geçtikleri Güvenç Kurtar ile hemen anlaşma sağladıklarını bildirdi.

Güvenç Kurtar'ın daha önce futbolcu olarak Bursaspor forması giydiğini belirten Çelik, ''Güvenç Kurtar'a 'evine hoşgeldin' diyoruz. Güvenç Kurtar, inşallah başarılı olacak'' dedi.

Çelik, Samet Aybaba'nın neden görevden ayrıldığının sorulması üzerine ''Kendisi istifa etti. Sanıyorum ailesine yönelik hakaretlerden dolayı istifa kararı aldı. Kendisine bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum'' diye konuştu.

Yeşil-beyazlı takımın yeni teknik direktörü Güvenç Kurtar ise Bursaspor'a gelişinin çok ani olduğunu vurguladı.

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın dün akşam telefon etmesinin ardından hemen teklifi kabul ederek Bursa'ya geldiğini anlatan Kurtar, şunları kaydetti:

''Bursaspor çok büyük bir camia. Bu toplantıya gösterilen medya ilgisi, zaten ne kadar büyük bir camiaya geldiğimi gösteriyor. Daha önce futbolcu olarak formasını giydiğim Bursaspor'a teknik direktör olarak geldiğim için çok mutluyum.''

''YUSUF İLE BABA-OĞUL GİBİYİZ''
Bir gazetecinin, Denizlispor'da geçen yıl Yusuf Şimşek ile yaşadığı sorunları hatırlatması üzerine Kurtar, şunları söyledi:

''Yusuf'un açıklamaları benimle ilgili değildi. Kendisi çok değerli bir futbolcu. O dönemde takım kaptanı olduğu için arkadaşlarının da düşüncelerini dile getirmek zorundaydı. O dönemde Yusuf'u kadro dışı bırakmıştım ama o sadece antrenmanda iyi çalışmadığı içindi. Biz, Yusuf ile baba-oğul gibiyiz. Yusuf, saygılı, her takım için sadece futboluyla değil, kişiliğiyle de gerekli bir futbolcu''

Kurtar, ''Bursaspor'u tanıyor musunuz'' yönündeki soruya ise ''Tanıyorum. Tüm Türkiye'deki takımları çok iyi tanıyorum. Görev yapmadığım dönemde sürekli maç izledim'' yanıtını verdi.

Toplantının ardından, Özlüce Tesisleri'ne gelen bir grup taraftar, Güvenç Kurtar'a çiçek vererek başarı diledi.

Bu arada, Güvenç Kurtar'ın yardımcılıklarını Erhan Altın, Dursun Karabacak ve Ersel Uzgur'un yapacağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler