Burak Yılmaz'ın şampiyonluk sonrası Yusuf Yazıcı paylaşımı olay oldu! Ayrılık...

Burak Yılmaz'ın Yusuf Yazıcı paylaşımı ayrılık sinyali olarak algılandı.

Burak Yılmaz'ın şampiyonluk sonrası Yusuf Yazıcı paylaşımı olay oldu! Ayrılık...

Kral Burak Yılmaz rekor kırdı, Lille şampiyon oldu! Fransa milli yıldızları konuşuyor

Fransa Birinci Futbol Ligi’nde son hafta nefesleri kesti. Angers karşısına lider olarak çıkan Lille sahadan 2-1 galip ayrılarak tarihi bir şampiyonluk elde etti. Lille'in Türk yıldızı Burak Yılmaz şampiyonluk maçını boş geçmedi ve rekor kırdı. Lille tarihindeki 4. şampiyonluğunu elde etti. Burak Yılmaz şampiyonluk sonrası gözyaşlarını tutamadı.

Fransa Birinci Futbol Ligi’nde son haftaya lider giren Lille deplasmanda Angers'e konuk oldu. Maçın başından sonuna ağırlığını koyan Lille sahadan 2-1'lik skorla ayrıldı ve tarihindeki 4. şampiyonluğu elde etti. Lille'de Burak Yılmaz attığı golle galibiyette önemli rol oynadı. Kral'ın Fransa'daki performansı göz doldurdu.

ERKEN GOL 

Lille golü erken buldu. 10. dakikada David takımını 1-0 öne geçirdi. Gol sonrası Lille büyük sevinç yaşadı.

BURAK YUSUF'A ATTIRMAK İSTEDİ 

27. dakikada Burak Yılmaz çaprazdan karşı karşıya pozisyonda kaleye vurmak yerine Yusuf Yazıcı'ya gol attırmak istedi. Savunma son anda araya girdi. Ardından ofsayt bayrağı kalktı.

KRAL YAZDI 

İlk yarının son dakikalarında Lille penaltı kazandı. Topun başına geçen Burak Yılmaz penaltıyı ağlarla buluşturdu ve skor 2-0'a getirdi. Angers'in golünü 90+2' Angelo Fulgini attı.

21 GOLE DİREK KATKI 

Kral Burak Yılmaz, bu sezon Ligue 1'de oynadığı 28 maçta 21 gole doğrudan katkı yaptı. Burak 16 gol 5 asist yaptı. Avrupa Ligi'nde ise çıktığı 4 maçta 2 gol ile oynadı.

NİHAT KAHVECİ'DEN SONRA İLK 

Burak Yılmaz, Nihat Kahveci'den 13 yıl sonra Avrupa'nın 5 büyük liginde 16 gole ulaşan ilk Türk oyuncu oldu. (2007/2008 Nihat Kahveci: 18 gol - 2020/21 Burak Yılmaz: 16 gol)

BURAK YILMAZ'A 11'DE YER VERMEDİ 

Ligue 1 yönetimi, yılın 11'inde Yusuf Yazıcı ve Burak Yılmaz'a yer vermedi. L'equipe, şampiyon takımın oyuncusu Burak Yılmaz (16 gol, 5 asist) yerine Neymar'ı (9 gol, 6 asist) yılın 11'ine seçti. Bu seçim özellikle Lille ve Türk taraftarlarından tepki gördü.

BURAK'TAN YUSUF YAZICI PAYLAŞIMI 

Fransa Ligue 1'de şampiyonluğa ulaşan Lille'de attığı gollerle sezona damga vuran Burak Yılmaz, kazanılan şampiyonluğun ardından Instagram adresinden üst üste paylaşımlar yaptı. Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ile yaptığı paylaşımına, "Yolun açık olsun. Allah'ım hep kalbine göre versin" notunu düştü. Burak Yılmaz'ın bu paylaşımı ayrılık iddialarını beraberinde getirdi.

ZEKİ ÇELİK PAYLAŞIMI DA GELDİ 

Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı paylaşımının hemen ardından bu kez Mehmet Zeki Çelik'i etiketleyerek "Bundan sonraki yolun da kalbin gibi tertemiz olur aslan Zekim" notunu düştüğü bir paylaşım daha yaptı. Burak Yılmaz'ın yaptığı bu paylaşımlar ayrılık iddialarını güçlendirdi.

BURAK GÖZYAŞLARINI TUTAMADI 

Maçın bitiş düdüğüyle şampiyonluğunu ilan eden Lille'de milli futbolcular Türk bayraklarıyla sahaya girdi. Sezonun kilit ismi Burak Yılmaz gözyaşlarına hakim olamadı.

BURAK'TAN TEPKİ 

82. dakikada Burak Yılmaz oyundan alınırken karara tepki gösterdi. Kenara gelen Burak'ın yanına Yusuf Yazıcı gitti. Burak tribünden gelen seslere dönerek tepki verdi. Dakikalar sonra Burak Yılmaz'ın kulübede Yusuf Yazıcı ile şakalaştığı görüldü

NKOUDOU'DAN BURAK PAYLAŞIMI 

Burak Yılmaz'ın golünün ardından Fransız futbolcu N'Koudou'nun paylaşım geldi. Fransız ismin paylaşımı büyük beğeni topladı.

ANNESİNİ GÖRÜNTÜLÜ ARADI 

Şampiyonluk kutlamasında sahada annesini görüntülü arayan Burak Yılmaz "Annecim, şampiyon olduk. Çok iyi oldu anne. Şampiyonuz! Canım, güzel ülkeme bu şampiyonluk armağan olsun." dedi.

TÜRKİYE'YE MESAJ 

Burak Yılmaz, gol sayısında Avrupa'da 35 yaş üstü oyuncular arasında sadece Cristiano Ronaldo'yu geçemedi. Burak Yılmaz yaptığı açıklamada "Çok gururluyuz. Farklı bir duygu. Bütün ülkeme, canım ülkeme selam olsun, armağan olsun. Bize, 'Bizim Çocuklar' dediniz. Desteklerinizi ve dualarınız esirgemediniz. Görevimizin farkındaydık. Çok şükür mahcup olmadık." dedi.

YUSUF'TAN PAYLAŞIM 

Yusuf Yazıcı maç sonu yaptığı paylaşımda "Tek başımıza pek bir şey yapamayız. Birlikte çok şey yapabiliriz. VE BİZ BAŞARDIK!" ifadelerini kullandı.

BURAK TEZAHÜRATI 

Şampiyonluğu kutlayan Lille taraftarı sokaklara döküldü. Taraftarların Burak Yılmaz tezahüratı yaptığı görüldü.

YUSUF ZİRVEYİ GÖRDÜ 

Geçen sezon yaşadığı sakatlık nedeniyle istediği performansı bir türlü ortaya koyamayan 24 yaşındaki oyuncu, bu sezon hem ligde hem de Avrupa Ligi'nde oynadığı futbolla birçok takımın da transfer listesine girmeyi başardı. Avrupa Ligi'nde Milan ve Sparta Prag deplasmanlarında yaptığı hat-trick ile de tarihe geçmişti. Ayrıca yine Burak Yılmaz gibi Lille'in şampiyon olmasında büyük katkı sağladı.

GALTIER ETKİSİ 

Yusuf Yazıcı, bu sezon Lille formasıyla çıktığı 42 maçta 14 gol ve 5 asist kaydetti. Başarılı orta saha oyuncusunun bu performansı yakalamasındaki en büyük katkı tabii ki oyuncunun kendine çok iyi bakması, profesyonellerle çalışması ancak teknik direktör Christophe Galtier'in katkısını da göz ardı etmemek gerekiyor.

YILIN EN İYİSİ MBAPPE SEÇİLDİ 

Ligue 1'de yılın en iyileri seçildi. Paris Saint-Germain'in Fransız yıldızı Kylian Mbappe, yılın futbolcusu ödülüne layık görüldü. 22 yaşındaki oyuncu rakipleri Neymar, Burak Yılmaz, Wissam Ben Yedder ve Memphis Depay'ı geride bıraktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler