Burak ile Alex'in düellosu

Fenerbahçe ile Trabzonspor şampiyonluk mücadelesi verirken, Fenerbahçe'den Alex De Souza ile Trabzonspor'dan Burak Yılmaz takımlarını sırtlayan isimler oldu.Spor Toto Süper Lig'in son iki haftasına kıyasıya şampiyonluk mücadelesi içinde giren Fenerbahçe i

Burak ile Alex'in düellosu

Fenerbahçe ile Trabzonspor şampiyonluk mücadelesi verirken, Fenerbahçe'den Alex De Souza ile Trabzonspor'dan Burak Yılmaz takımlarını sırtlayan isimler oldu.

Spor Toto Süper Lig'in son iki haftasına kıyasıya şampiyonluk mücadelesi içinde giren Fenerbahçe ile Trabzonspor 76'şar puan topladı. Bu süreçte takımlarını sırtlayan isimler ise Fenerbahçe'den Alex De Souza ile Trabzonspor'dan Burak Yılmaz oldu. Performans verileri her iki oyuncunun bu sezon gösterdikleri başarılı performansı mercek altına aldı: Alex, gol kralı olduğu takdirde ikinci kez gol kralı olan ilk yabancı oyuncu olacak  Süper Lig'de geride kalan 32 haftada 22 gol kaydeden Alex, en yakın rakibi Burak Yılmaz'ın 4 gol önünde yer aldı. Ligde son 2 haftada konumunu koruduğu takdirde Alex "2. kez gol kralı olan ilk yabancı oyuncu" unvanı ile tarihe geçecek.

Burak 1 gol daha atarsa, son 5 sezonda en çok gol atan yerli oyuncu olacak  Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 32 haftada 18 gol atarak ligin en çok gol atan yerli oyuncusu olan Burak Yılmaz, kalan 2 haftada 1 gol daha atarsa son 5 yılda ligin bir sezonda en çok gol atan yerli oyuncusu olacak.

Alex ve Burak attı, takımları kazandı Alex ve Burak Yılmaz'ın gol attığı maçlarda takımları da kazandı. Alex'in gol attığı 16 maçın 15'ini (% 94 kazanma oranı), Burak Yılmaz'ın gol attığı 13 maçın 12'sini (% 92 kazanma oranı) takımları galip bitirdi.

Burak 5 gol - 1 asist - Alex 3 gol - 3 asist Süper Lig'in son 6 haftasında her iki takım da 5 galibiyet 1 beraberlik alıp 16 puan topladı. Trabzonspor'da Burak Yılmaz, son 6 haftada 5 gol – 1 asistlik performansı, Alex ise 3 gol – 3 asistlik performansı ile takımlarının galibiyetlerinde büyük rol oynadı.

Burak kariyer rekoru kırdı, Alex tarihe geçtiSüper Lig'de bu sezon 18 gol atan Burak Yılmaz kariyerinin en başarılı sezonuna ulaşırken, ilk kez bir sezonda 18 gole ulaştı. Alex ise sezonun ilk yarısında 100'ler kulübüne girerek tarihe geçti.

En çok şut atan oyuncu Burak, kaleyi en çok bulan oyuncu Alex Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 32 haftada Burak Yılmaz 107 şut ile ligin en çok kaleyi deneyen ismi oldu. 107 şutta 48 kez kaleyi bulan ve %45 başarı oranı yakalayan Burak Yılmaz karşısında Alex ise kaleye en çok isabetli şut atan oyuncu (%53 başarı oranı)  kategorisinde ilk sırada yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor