Burak Avrupa'da da 1 numara!

Trabzonspor’da Burak Yılmaz fırtınası esmeye devam ederken, 8 maçta 11 gol bulan futbolcu, Avrupa Ligleri’ndeki meslektaşlarından daha fazla gol attı.11 gollü PSV’den Mertens ile Mons’tan Perbet bu sayıya ancak 10 karşılaşmada ulaştıTrabzonspor'un ve Türk

Burak Avrupa'da da 1 numara!

Trabzonspor’da Burak Yılmaz fırtınası esmeye devam ederken, 8 maçta 11 gol bulan futbolcu, Avrupa Ligleri’ndeki meslektaşlarından daha fazla gol attı.

11 gollü PSV’den Mertens ile Mons’tan Perbet bu sayıya ancak 10 karşılaşmada ulaştı

Trabzonspor'un ve Türk futbolunun son dönemlerdeki en skorer ismi Burak Yılmaz gollerini sıralamayı sürdürüyor. Geçtiğimiz sezon ligde kaydettiği 19 golle Fenerbahçeli Alex de Souza'nın ardından en çok gol atan ikinci futbolcu olan Burak, kaldığı yerden devam ediyor.

Geçtiğimiz sezona göre performansını daha da artırdığı gözlenen bordo-mavili oyuncu, geçen sezonun ilk yarısının sonunda ulaştığı 9 rakamını şimdiden geride bırakırken, yilmaz234.jpg

son olarak Trabzonspor'un 2-2 sona eren Antalyaspor karşılaşmasında 2 gole birden imza atarak takımını yenilgiden kurtardı.

Süper Lig'de geride kalan 8 haftada gol sayısını 11'e çıkaran 26 yaşındaki oyuncu, ligdeki rakipleriyle arasını da giderek açıyor. Burak Yılmaz'ın müthiş performansıyla birlikte ulaştığı gol istatistiklerindeki başarısı Türkiye ile de sınırlı kalmadı. Avrupa'daki gol rakamlarına bakıldığında milli futbolcunun burada da önde olduğu ve pek çok ünlü golcüyü solladığı ortaya çıktı.

Avrupa'nın önde gelen liglerinde 11 gol barajını aşan oyuncunun olmadığı görülürken, bu sayıya ulaşabilen futbolcuların ise Burak'a göre daha fazla karşılaşmada bu rakama ulaşmaları dikkat çekti. Bu sezon forma giydiği tüm maçlarda gol atma başarısı gösteren bordo-mavili futbolcu Messi, Ronaldo, Aguero gibi ünlü isimleri geride bıraktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor