Bülent Arınç'tan şike açıklaması

Bülent Arınç Şikeyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'Şikeyle ilgili kanunu değiştiren talepleri olumlu bulmuyorum'dedi

Bülent Arınç'tan şike açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamalrı şöyle;

"Şike olaylarıyla ilgili büyük bir soruşturma sürdürülüyor. Tutuklamalar var, gözaltılar var. Hatırlayacaksın bu olaylardan, 1-2 ay sonra bir kanun çıkarıldı. Sporu holiganların etkisinden kurtarmak için önemli bir adımdı. Alınması gereken bir dizi tedbirleri içeren kanun çıkarıldı. Ancak iş uygulamaya gelince, bu kanundan geri adım atılmak isteniyor. Kulüp başkanları siyasi partileri ziyaret ettiler ve bu kanunu değiştirmek istiyorlar. Ama henüz işin başındayken, şike olayları varken bu kanunun değiştirilmesi konusunu şahsen olumlu bulmam.

Arınç yeni kanun üzerindeki değişiklik taleplerini olumlu bulmadığını şu sözlerle açıkladı:

"Bu iş oyuncak bir iş değildir. Biz bu kanun çıkartırken oynamak için yapmadık. Uygulansın diye yapmadık. "Birilerine zarar veriyor", "biz bunun altından kalkamıyoruz", sözleri kuluplerin acziyetini gösterir. Hiçbir kulüp sorumsuz birkaç taraftarın esiri değildir. Kulüplere düşen bunların arkasından desteklerini çekmektir.

Başbakan Yardımcısı Arınç, "Bu sebeple şahsi kanaatim bu talepleri masum, makul ve haklı bulmuyorum." sözleriyle konuşmasına son verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor