Bulak: Galatasaray'ı yeneceğiz

Konyaspor Teknik Direktörü Giray Bulak, stadların futbol oynamaya elverişli olmadığından yakınarak, "Türkiye'de antrenör olmaktansa Avrupa'da seyirci olurum daha iyidir." dedi. Konyaspor, Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri'nde bu pazar Galatasaray'la oynayacağ

Bulak: Galatasaray'ı yeneceğiz

Konyaspor Teknik Direktörü Giray Bulak, stadların futbol oynamaya elverişli olmadığından yakınarak, "Türkiye'de antrenör olmaktansa Avrupa'da seyirci olurum daha iyidir." dedi.

Konyaspor, Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri'nde bu pazar Galatasaray'la oynayacağı maça hazırlıklarını sürdürüyor. Galatasaray maçına mutlak kazanmak için çıkacaklarını ifade eden oyuncular, pazar günü 3 puanı Konyaspor'a kazandıracaklarını belirtti. Kış şartlarında eldeki mevcut sahanın futbol oynamaya müsait olmadığını söyleyen Giray Bulak, stadın iyi olmadığını sürekli dile getirdiğini belirtti. İster istemez eldeki sahada oynamak zorunda kaldıklarını ifade eden tecrübeli teknik adam, yetkililerden bu sorunun çözümü için bir şeyler yapmasını istedi.

Futbolun iyi zeminlerde ve iyi statlarda oynanması gerektiğini vurgulayan Bulak, "Sonuçta insanlar stada zevk almaya keyif almaya gidiyor. Türkiye'de bu kış şartlarında dışarıda ıslanacaksınız, başınıza kar yağacak, sahada tamamen toprak bir alan göreceksiniz, oyuncuların suda boğuşmasını göreceksiniz. Hem üşüyeceksiniz hem para ereceksiniz hem de zamanınızı vereceksiniz. Bu koşullarda stada gelip futbol izlemek yerine insanlar evde ailesiyle birlikte televizyonu açar maçı orada izler. Bizim de dünya ile yarışabilmemiz için Avrupa ile yarışabilmemiz için ligimizi iyi satabilmeliyiz. Bunun için de statların dünya standartlarına getirilmesi gerekiyor. İngiltere'de yılda 136 maç oynanıyor 92 tanesini bir milyar Pound'a satmışlar. Küme düşen takımlar bile 50 milyon Pound kazanıyor. Buda yüz milyon TL'nin üzerinde para demek. Bizde o maçları izlemek zorunda kalıyoruz. Koşullar böyle olunca ister istemez şu sözü söylemek zorunda kalıyorum. Türkiye'de antrenör olmaktansa Avrupa'da seyirci olurum daha iyidir. Daha iyi işler yapabilmemiz için statların dünya kalitesine getirilmesi gerekiyor. Sonra insanları futbol izlemeye çağırmamı gerekiyor. " dedi.

-"OYUNCULARIN KAZANMA ARZUSU FAZLA GALATASARIYI YENECEĞİZ"-

Takımın son haftalarda moralinin yüksek olduğunu belirten teknik adam, maça kazanmak için çıkacaklarını dile getirdi. Galatasaray'a Avrupa Kupası'nda bu akşam oynayacağı maçta başarılar dileyen Giray Bulak, "Hafta sonu izleyiciler çok çok iyi bir maç seyredecekler. Ekibe güveniyorum. Kaliteli bir oyun oynayacağız. Haftanın son maçı olduğundan bütün Türkiye'nin ilgiyle izleyeceği bir maç olacak. Bundan ötürü iyi bir maç oynayıp rakibimizi yenmek istiyoruz. Neler yapabileceğimizi biliyoruz. Son haftalarda daha güvenli daha kontrollü bir takım olduk. Daha iyi bir takım olduk daha da iyi olacağız. Rakibe artık baskı kuran, baskılı uygulayabilen, çok fazla geriye çekilmeyen bir ekip olduk. Oyuncuların taktik anlayışı da çok gelişti. Oyuncular kazanma arzular son derece üst seviyeye çıktı. Bu nedenle hafta sonu hiç çekinmeden güzel oynayıp Galatasaray maçını kazanacağız. " diye konuştu.

Servetin sakatlığına çok üzüldüğünü belirten Giray Bulak, bu maçların çok önemli olmadığını ifade ederek, Milli Takımın İspanya'da oynayacağı maçta Servet'in olmaması daha önemlidir. Konyaspor'un kendine has bir oyun planı olduğunu belirten Bulak, güzel oynayarak Galatasaray'ı yenmek istediklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor