Bu transferlere inanamayacaksınız

Bucaspor, Estonyalı kaleci Pavel Londak'ı Samet Aybaba'nın kredi kartıyla transfer ettikleri yolunda çıkan haberleri yalanladı. Hem zaten bu iddia kafalarda bir sürü soru işareti bırakmıştı: Aybaba ödemeyi kimin post cihazından yapmıştı? Altı takside vade

Bu transferlere inanamayacaksınız


Bucaspor, Estonyalı kaleci Pavel Londak'ı Samet Aybaba'nın kredi kartıyla transfer ettikleri yolunda çıkan haberleri yalanladı. Hem zaten bu iddia kafalarda bir sürü soru işareti bırakmıştı: Aybaba ödemeyi kimin post cihazından yapmıştı? Altı takside vade farkı var mıydı? Bu ödemeyle kaç mil puan kazanılmıştı? Gündeme bomba gibi düşen bu haber pek itibar görmese de tarihte buna benzer çok sayıda garip transfer hikâyesi gerçekten yaşandı. Sizin için yedi tanesini seçtik.

1. Birtakım forma

John Barnes Sudbury'den Watford'a / 1981

Graham Taylor, Barnes henüz 17 yaşındayken onu watford'un genç takımında denendi. Performansından memnun kalınca bir forma takımı karşılığında Sudbury takımından transfer etti. Watford aradan beş yıl geçince onu Liverpool'a yolcu ederken 900 bin sterlin baloncuk kazandı.

 


2. 30 Eşofman

Zat Knight Rushall Otympic'ten Fulham'a /1999

Bolton Wanderers'ta forma giyen İngiliz stoper Zatyiah Knight, altyapısında yetiştiği Rushall Olympic'ten Fulham'a bedava transfer olabiliyordu. Ancak Fulham yönetimi bir kıyak çekip kulübe eşofman gönderdi. Böylece bonservis bedeli kayıtlara 30 eşofman olarak geçti.
 

 


3. Ağırlınca karides

Kenneth Kristensen Vindbjart'tan Floey'e / 2002

Norveç 3. Lig takımlarından Floey, karidesi sermaye yaptı ve dünya futbol tarihinin en enteresan transferlerinden birine imza attı. Vindbjart'ta forma giyen forvet oyuncusu Kenneth Kristensen için ağırlığınca karides önerdiler ve bu teklifleri kabul gördü. Keşke Trabzonspor da zamanında Norveçlilere Alanzinho'yu ağırlığınca hamsiyle transfer etmeyi teklif etseydi.

 

 


4. 15 KG Sosis
Marius Cioara UT Arad'dan Regal Hornia'ya / 2006

 Rumen savunma oyuncusu için Regal Hornia takımı 15 kg domuz sosisini bonservis olarak ödedi ama Cioara, transferinden bir gün sonra emekliliğini duyurup

İspanya'ya çiftçilik yapmaya gitti! Bunun üstüne de Hornia yönetimi, "Takımın bir haftalık yiyeceğini kaybettik, çok üzgünüz" diyerek hakarete uğradıklarını açıkladı.

 

 

 5. Holstein cinsi inek

Arif Peçenek Güneşspor'dan Şekerspor'a /1979

O dönem 2. Lig'de mücadele eden Şekerspor, amatör milli kaleci Arif Peçenek'i takımın Genel Kaptanı Necmettin Karataylı'nın deyimiyle "Hollandalıların süt fabrikası gibi üretim yapan Holştayn cinsi bir ineği" takasta kullanarak transfer etti. Arif transfer açıklamasında "Hangimizin daha verimli olduğu sezon sonunda ortaya çıkacak" dedi.

 

 

6. 10 futbol topu         

 Liviu Baicea Petroşani'den Arad'a/1998                

 Ödeme kolaylığı söz konusu olduğunda dikkat ettiğiniz gibi Rumen temsilcisi Petroşani'den daha iyisine rastlamak mümkün değil. Radu transferinden 10 yıl sonra bu kez savunma oyuncusu Baicea'yı 10 futbol topu karşılığında UT Arad'a sattılar.

 

 

 7. 2 ton et

 İon Radu Petroşani'den Valcea'ya /1988

 Radu, Valcea'ya giderken bonservisini 2 ton dana ve domuz etiyle ödediler. Petroşani kulübünün yetkilileri ise bu eti satacaklarını ve kazandıkları parayla futbolcuların maaşlarını ödeyeceklerini açıkladılar. Transfer borsasını et pazarına benzetenler haklı galiba!

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor