“Bu şampiyonluk Trabzon futbolunun önünü açacak”

Trabzon’un profesyonel liglerdeki 3 kulübün başkanları, Trabzonspor’un şampiyonluğunu değerlendirdi.

“Bu şampiyonluk Trabzon futbolunun önünü açacak”

Trabzon’un profesyonel liglerdeki 3 kulübün başkanları, Trabzonspor’un başarısının uzun vadede nasıl etki yaratacağını anlattı.

TSYD Trabzon Şubesi Dergisine konuşan 1461 Trabzon FK Başkanı Celil Hekimoğlu, Y. D.Ç. Ofspor Kulübü Başkanı Olcay Saral ve Yomraspor Kulübü Başkanı Davut Atmaca, “Bu şampiyonlukla sadece Trabzonspor değil, Trabzon futbolu da çok şey kazanacak” dediler.

ÇOCUKLARIMIZ ÇOK ŞANSLILAR!

"Kupayla üstümüzdeki ölü toprağını da artık attık bence" diyen 1461 Trabzon Futbol Kulübü Başkanı Celil Hekimoğlu şunları söyledi;

“Bu şampiyonluk Trabzon futbolunun önünü açacak”

Trabzonspor’un şampiyonluğu için çok mutluyuz. Bunu hep birlikte büyük bir mutlulukla karşılıyoruz. Hatta ben daha önce, 2-1 kazandığımız Konyaspor maçından sonra stadyumda kısa bir şampiyonluk sevincini, hem de çok büyük bir coşkuyla yaşadım diyebilirim. Çünkü o maçtan çok korkuyordum, kırılma maçıydı. Kazandıktan sonra doyasıya eğlendim. O sırada arkadaşlarım ‘abi ne yapıyorsun, farkında mısın?’ dediler bana, ‘şampiyonluğu kutluyorum’ diye bağırmıştım. O derece sevindim. Çocuklarımız, torunlarımız çok şanslılar. Şampiyonluğu yaşıyorlar.

DEVAMINDA YENİ ŞAMPİYONLUKLAR GELİR

Trabzonspor’un şampiyonluğu ile bir kere şehre yeni bir dinamizm geelecek. Çünkü alınan, verilmeyen, derken 38 yıl geçti. Bunun verdiği yılgınlık var. Kupayla üstümüzdeki ölü toprağını da attık bence artık. Ayrıca şu an iyi bir kadro var. İyi bir yönetim, iyi bir teknik kadro var. Burada çok doğru bir planlamayla daha uzun yıllar takım tekrar şampiyonluk potasında olur, inşallah yeni şampiyonluklar da kazanır.

Biz kulüp olarak hep Trabzonspor ile işbirliği içinde olmak istiyoruz ama maalesef bunu henüz yakalayamadık. Trabzonspor’un 38 yıl süren resmi şampiyonluk stresi ve heyecanıyla ister istemez biz bir kenarda kalmış olduk. Şampiyonluktan sonra Trabzonspor tarafından daha sağlıklı ve daha uzun soluklu programlar yapılacaktır. Hem bizim hem de Trabzonspor’un menfaatleri olacak şekilde yeni bir düzenlemeye ihtiyaç var diye düşünüyorum. Bu gerçekleşirse burada Trabzonspor kazanır, Trabzon futbolu kazanır. Bu başarı, Trabzon futbolunun önünü açacak.

SİNDİRE SİNDİRE ŞAMPİYON!

"Her kulüp kendisine pilot takım arıyor. Biz buradayız zaten" ifadelerini kullanan Yeşilyurt D.Ç. Ofspor Kulübü Başkanı Olcay Saral şunları söyledi;

Trabzonspor sanki sindire sindire şampiyon yapma kararı almış. Uzun yıllardır özlenen şampiyonluk kutlamasını bu yıl gerçekleştiriyoruz. 8’inci şampiyonluğumuzu elde ettik, hem de büyük bir başarı ile, iyi futbol, puan farkı ile. Dolu tribünler, birlikte hareket eden milyonlar, hep beraber zafere koştuk. Bunu bu takım, bu kulüp, bu şehir sonuna kadar hak etti. Trabzonspor tartışmasız sahada en iyi mücadeleyi gösterdi, rakiplerine üstünlük kurdu, aldığı sonuçlarla hep zirvede kaldı. 

“Bu şampiyonluk Trabzon futbolunun önünü açacak”

ARTIK HERKES HEDEF BÜYÜTECEK

Trabzonspor’un şampiyonluğu uzun vadede bizim gibi kulüplere artı olacak. Ama bu daha çok Trabzonspor Kulübü’nü yönetenlerin tutumlarına bağlı. Bizleri daha çok sahiplenmeleri şampiyonluğa bağlı olmadan da olabilirdi. Artık geçmişi değil, geleceği düşünelim çünkü bu başarının kalıcı olması ve uzun yıllara yayılması için hep birlikte hareket etmeye yöneltecek. Trabzonspor şampiyon olduğu için ekonomileri daha güçlü olacak, tabi ki geleceğe de yatırım yapacaklar. Bizim gibi kulüplere verecekleri destek kısa sürede kendilerine artı olarak dönecek.
Birçok kulüp kendisine pilot takım, yardımcı kulüp arıyor. Biz zaten Trabzonspor’un, Trabzon futbolunun her zaman yanındayız. Dolayısıyla Trabzonspor bizim futbolun üst kimliğidir. Bizi de ihmal etmeyecektir, gereken katkıları da verecektir diye umuyorum. Bu şampiyonluk Trabzon futboluna her açıdan yeniden ufuk açacak. Özgüven artacak, herkes hedef büyütecek.

TRABZONSPOR, TÜRKİYE’NİN MARKA DEĞERİDİR

"Bu başarı Trabzon’a amatör futbolculara bile fayda sağlayacak" diyen Yomraspor Kulübü Başkanı Davut Atmaca şu ifadelere yer verdi;

“Bu şampiyonluk Trabzon futbolunun önünü açacak”

Trabzonspor doğru hamlelerle iyi planlamalar yaparak, ardından emek vererek, camiasıyla kenetlenerek zaten 2 ay önce şampiyonluğunu ilan etmiştir. Trabzonspor her yönüyle bu sezon bizleri olağanüstü gururlandırdı. 38 yıllık bir özlem dindi. Başkanına, yönetimine, futbolcusuna, çalışanına herkesi kutluyoruz, teşekkür ediyoruz, başarılarının devamını diliyoruz. Trabzonspor inşallah Türkiye Kupası’nı da alır. Türkiye’nin marka değeri Trabzonspor’un gelecek sezon da büyük başarılar elde edeceğine inanıyorum.

BU BAŞARI AMATÖRLERE DE GÜVEN GETİRECEK

Bu şampiyonluğun bizim gibi kulüplere, Trabzon futboluna büyük faydası olacaktır. Trabzonspor bugüne kadar bizim gibi kulüplere her zaman katkı sağlamıştır, bundan sonra da sağlayacaktır. Trabzonspor’un bir gence teklif etmesiyle Yomraspor’un etmesi arasında tabii ki uçurum var. Genç yetenekler Trabzonspor’a geldikten sonra bizde kiralık olarak daha rahat oynayabiliyorlar. Bu önce bize, ardından uzun vadede Trabzonspor’a büyük katkı sağlıyor.

Bizim gibi takımların Trabzonspor sayesinde daha iyi duruma geldiğini düşünüyorum. Biz Trabzonspor’dan memnunuz. Bize tesis anlamında, sporcu anlamında, maddi manevi yüzde yüz destek vermişlerdir. Şampiyonluğun ardından bize verilecek önemin daha da katlanarak büyüyeceği görüşündeyim. Bu şampiyonluk bizim gibi kulüplere, amatör futbolculara da güven getirecek ayrıca. Trabzon ekonomisine bile fayda sağlayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor