Bu sahada ancak davar otlatılır

Şansal Büyüka ve Erman Toroğlu, Maraton programında çarpıcı yorumları, analizleriyle Konyaspor - Galatasaray maçını değerlendirdi. CEZA TAHTASI: KONYA ATATÜRK STADI'NIN ZEMİNİ ŞANSAL BÜYÜKA: …Zirve yarışında değişen bir şey yok. Beşiktaş, Cuma kazanmıştı.

Bu sahada ancak davar otlatılır
Şansal Büyüka ve Erman Toroğlu, Maraton programında çarpıcı yorumları, analizleriyle Konyaspor - Galatasaray maçını değerlendirdi.

CEZA TAHTASI: KONYA ATATÜRK STADI'NIN ZEMİNİ
ŞANSAL BÜYÜKA: …Zirve yarışında değişen bir şey yok. Beşiktaş, Cuma kazanmıştı. Fenerbahçe dün Sivas'ı yendi. Trabzonspor bugün Antalya'da 1-0 galip geldi. Az önce biten maçta Galatasaray, Konya karşısında 1-0 kazandı. İnanılmaz bir yarış var. Turkcell Süper Lig'te, son 15-20 yılda böyle bir mücadele olmadı. Bülent Kormaz, Bordeaux maçından sonra, Konya'da da kazanarak ikide iki yaptı. Konya'da bu berbat zemine nasıl izin veriliyor. Futbol Federasyonu buna nasıl göz yumuyor? Kimse kusura bakmasın, Konya'daki zemin, Turkcell Süper Lig zemini olmanın çok gerisinde ve bu şehre yakışmıyor. Sen böyler bir sezon yaşadın mı hocam hiç, bu kadar takımın zirve yarışında olduğu?

ERMAN TOROĞLU: …Üç büyükler vardı, küçükler yoktu. Trabzon bir kafasını kaldırdı, zaten şampiyoluklar aldı. Bir iki takım daha yarışa girerse çok güzel olacak. Geçen hafta, Kocaelispor, sondan ikinci sıradaki takım, Galatasaray'a 5 çekti, hem de çatır çutur oynayarak beş çekti. Bugünkü oyununa göre, bir başka takım yine Galatasaray'ı, Ali Sami Yen'de yenebilir. Ankaragücü, 3 haftadır kazanıyor yine de kurtulamıyor dipten. Aşağıda ne kadar yangın olursa yukarıya daha fazla sirayet edecek.

"BU ZEMİNDE BÜYÜK BAŞ HAYVAN OTLATILIR"
ŞANSAL BÜYÜKA: …Konya'nın bu zeminle işi çok zor. Hep bu zeminde oynacaklar.

ERMAN TOROĞLU: …Bu zeminde futbol maçı oynatılmaz. Ancak büyük baş hayvan otlatılır. Özellikle de davar otlatılır.

ŞANSAL BÜYÜKA: …Federasyon nasıl izin veriyor bu sahaya? Nasıl düzeltilmiyor? Burada kaliteyi, çıtayı aşağı düşürmesinler. Turkcell Süper Lig'de oynamanın da bir çıtası, kalitesi var.

ERMAN TOROĞLU: …Ateş ediyoruz çok ama ortaya çıkan yok. Sorumlusu kimse çıksın konuşsun bu sahanın.

ŞANSAL BÜYÜKA: …Hiç kimse falan konuşamaz hocam. Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz.

ERMAN TOROĞLU: …Bu konuda haklı Galatasaraylılar. Uğur Uçar gitti geçen sene bu sahada!

ŞANSAL BÜYÜKA: … Hadi o zaman olağanüstü bir durum vardı. Kar vardı, buz vardı. Düzeltmek için çalışıyormuş görevliler. Ne yapıyor bu görevliler?

ERMAN TOROĞLU: …Para istemeye gelince istiyorlar ama değil mi? Daha fazla istiyorlar. Peki nereye gidiyor bu paralar?

"DÜELLODA ARAYA GİRMEYECEKSİN"
ŞANSAL BÜYÜKA: …Konyaspor'un, maçın 4. dakikasında Veysel ile kaçırdığı bir gol var. Galatasaray gibi bir takım karşısında da böyle pozisyonu kırk yılda bir yakalarsın. Ondan sonra, "İlk yarıyı niye 30 saniye önce bitirdin" itirazları. Konya'nın yediği golde de inanılmaz bir savunma hatası var.

ERMAN TOROĞLU: …İki oyuncu düello ederken araya girmeyeceksin. Kaza kurşunu ile gidersin. Bırak, bekle. İkisi birbirine bıraktı. Kaleci de top yerine Arda'nın kafasına yapıştı.

ŞANSAL BÜYÜKA: …Arda'nın da hakkını vermek lazım. Çoğu oyuncu bu topu takip etmez hocam!

ERMAN TOROĞLU: …Karar verecek burada defans oyuncusu. Gerekirse arkadaşını sakatlayacak, topa vuracak. Kararsızlık en kötü olaydır futbolda. Zaten Galatasaray'ın yakaladığı tek pozisyon da o.

ŞANSAL BÜYÜKA: …Konya'nın da iki tane pozisyonu var.

ERMAN TOROĞLU: …Bunları atamazsan, Galatasaray'ı yenemezsin ya da puan alamazsın.

ŞANSAL BÜYÜKA: …Kewell da ilk yarıda iyi çalıştı, Bordeaux maçının yorgunluğuna rağmen. Baros'un ayağında 5 dikiş varmış. Konya takımı dönemiyor hocam bir de geriye!..

ERMAN TOROĞLU: … Galatasaray takımına da yakışmayan bir oyun vardı bugün sahada. Giray hoca diyor ki; "Biz bugün iyi oynadık. Galatasaray bizi bozdu". Ben başka maç seyrettim herhalde. Konya bir şey oynamadı. Bu görüntüsü hiç iyi değil Konya'nın. "İyi oynuyoruz" falan derlerse yanarlar. Bülent Korkmaz Galatasaray'a teknik direktör oldu. En büyük dezavantajı, beraber oynadığı oyuncuların hala o takımda oynamalarıdır. Bu önce avantaj gibi gözükür. Bir iki hafta sonra kanlı bıçaklı olursun. Ümit Karan, maç sonrası röportajında önce bir "Bülent abi" falan dedi. Umarım Bülent bu dezavantajı, avantaja çevirir. Camiaların içinden gelenlerin bir de yıpranma payı var. Burada olayı göğüsleyecek olan Adnan Polat.

ŞANSAL BÜYÜKA: …Hocam bir bilgi vereceğim. 12 yıldır Arsenal'de stat zemininden sorumlu olan ve 5 kez Premier Lig'în en iyi zemin bakıcısı seçilen adam, Bernabeu'nun zeminini, 2010 Şampiyonlar Ligi finaline hazırlamak için Real Madrid'e transfer olmuş. Bu kadar önemli yani bu zemin işi. Galatasaray'ın attığı golde Arda'nın süper bir takipçiliği var, Konya kalecisi Jefferson ve defansın da hatası var.

ERMAN TOROĞLU: … Zaten bu tarz goller böyle gelir.

"SKIBBE KALSAYDI GALATASARAY BORDEAUX'YU GEÇEMEZDİ"
ŞANSAL BÜYÜKA: …Hocam, izleyici sorusu var. "Skibbe kalsaydı, Galatasaray bu sonuçları alabilir miydi Bordeaux ve Konyaspor karşısında?" diye.

ERMAN TOROĞLU: … Skibbe kalsaydı, Galatasaray, Bordeaux'yu geçemezdi. Skibbe gittikten sonra bir değişklik olacak ama futbolcular giden antrenörün arkasından konuşmasınlar. Büyük futbolcular küçük işlerle uğraşmazlar. Alex niye büyük topçu? Geçen sene Zico'yu takımın başındayken eleştirdi. Bu sene Aragones'i de eleştiriyor.

ŞANSAL BÜYÜKA: …Ama bugün Hakan Balta, bize iyi bir örnek verdi Skibbe hakkında konuşmayarak. Servet ile Mehmet Topal'ın yokluğu Galatasaray'ı zora sokar mı?

ERMAN TOROĞLU: … % 100 sokar. Mehmet Topal ve Servet, Galatasaray için ayakkabı gibi lazım. Galatasaray bugün maçı aldı o kadar! Bugün kötü maç oldu, atan kazandı.

ŞANSAL BÜYÜKA: …İzleyiciler bana sormuş "Ümit Karan neden formsuz. Jübile zamanı mı geldi?" diye. Bence biz bu işleri erken istiyoruz. Doğru olan şu; Ümit Karan gerçekten formsuz ama biz biraz erken emeklilik istiyoruz. Hocam sana da suni çim sorusu var. "Zemini kötü olan statlara suni çim yapılsa olmaz mı?" diye. Artık iki haftada bitiyormuş yapımı da.

ERMAN TOROĞLU: … Yapın. Yanına bir de küvet koyun, futbolcular banyo yapsınlar. Öyle şey olur mu? Futbol, futbol sahasında oynanır. Futbol çimde oynanır. Bunu böyle düşünmeyin. Onu yapmak kolay iş. Ankara'daki, Konya'daki iklim, Berlin'den çok mu farklı? Onlar nasıl bakıyorlar zemine?

ŞANSAL BÜYÜKA: …Peki bu Konya'daki futbol sahası mı hocam? Türk Hava Yolları çalışanlarından bir mesaj gelmiş. Bu düşen uçağımızın ardından, vefat edenler için maç öncesi yapılan saygı duruşlarına uymayanları kınıyorlar.

ERMAN TOROĞLU: … O tribünlerde, saygı duruşunda o işleri yapanlar hayvan. İnsan değil.

ŞANSAL BÜYÜKA: …Ben bu işlerde uzman falan değilim ama içimden bir his, bizim kaptanların bu kazada, bir sorumluluğu, günahı yok diyor bana.

ERMAN TOROĞLU: …Bu işi arkasından kule çıkacak gibi geliyor bana. Hakikkaten Türk Hava Yolları kaptanları, iyi kaptanlar. Zaman zaman tanıyorum hepsini. Pırıl Pırıl, işinde titiz ve ciddi insanlar.

ŞANSAL BÜYÜKA: …Milli havayolumuza sahip çıkmamız lazım. Türk Hava Yolları bizim onurumuz. Bir tek şey benim kafamda fırtınalar estirdi. THY Pilotlar Derneği Onursal Başkanı bir kanalda çıktı ve dedi ki; "Siyasi otorite elbette ki Milli Havayoluna karışacak. Fakat, biz sivil havacılığımızı Avrupa düzeyine getiremezsek, bu üzüntüleri daha çok yaşarız". Ne demek istedi? İçimde soru işaretleri oluştu. Bir uyarı atışı mı yaptı denir, işaret fişeği mi çaktı denir?

ERMAN TOROĞLU: …Tekniğin partisi olmaz hocam. Hangi parti gelirse gelsin. Bir yere kadar kadrolaşma yapacak tabii ama teknik personele fazla dalmayacak!

ŞANSAL BÜYÜKA: …Ben açıkçası, bir vatandaş olarak merak ediyorum. Endişeye de kapıldım. “Biz daha bu üzüntüleri çok yaşarız” lafı beni çok düşüncelere götüren bir laf.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor