Bu nasıl Tahkim Kurulu Başkanı?

TFF Tahkim Kurulu Başkanı futbolcuları dolandırdığı iddia edilenlerin avukatı çıktı.

Bu nasıl Tahkim Kurulu Başkanı?

Anlaştıkları postacıları araç olarak kullanarak Trabzonsporlu Manuel Da Costa, eski Trabzonsporlu Hugo Rodallega ve bir dönem Kayserispor, Antalyaspor ile Akhisarspor formaları giyen Bobo, Chico, Marvin Ronato ve Silvestre gibi futbolcuları dolandırdığı iddia edilen 5 sanığın avukatlığını Türk futbolunun yakından tanıdığı bir ismin, Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Av. Murat Balcı’nın yaptığı ortaya çıktı. 

Bu nasıl Tahkim Kurulu Başkanı?İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2019/217 esas numarasıyla görülen davanın iddianamesinde Rodallgea (350 bin Euro), Da Costa (210 bin Euro), Chico (100 bin Euro), Bobo (200 bin Euro), Renato (105 bin Euro) ve Silvestre’nin (305 bin Euro) usulsüz icra takipleriyle 1 milyon 205 bin Euro dolandırdiğı iddia edildi Futbolcuların hiç ikamet etmediği ya da yurtdışında oldukları sırada oturdukları adreslere anlaştıkları postacılar üzerinden sahte icra takibi gönderen 5 sanığın bu tebligatları teslim alınmış gibi gösterdiği kaydedildi. Yasal itiraz süresinin sona ermesiyle birlikte futbolcular hakkında icra takibi başlatan sanıkların futbolcuların banka hesaplarındaki 1 milyon 205 bin Euro’yu da bloke ettikleri vurgulandı.

Söz konusu futbolcuları dolandırdığı iddia edilen sanıkların avukatlığını ise Türkiye’nin yakından tanıdığı bir ismin; TFF Tahkim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Balcı’nın yaptığı ortaya çıktı. Balcı ve kendi avukatlık ofisine bağlı çalışan diğer avukatlar mahkemede sanıkları, “Ortada bir suç yok! Müvekkillerimiz futbolcuların transferlerinde aracılık faaliyetinde bulunmuşlardır ve bu aracılıktan hak ettikleri parayı istemektedirler” sözleriyle savundular.

TFF Tahkim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Balcı’nın savunduğu sanıkların, Cumhuriyet Savcısı tarafından Türkiye Cumhuriyeti kurumlarını aracı edinerek dolandırıcılık ve dolandırıcılığa teşebbüsten ceza alması talep edildi.

Bu arada spor hukukçuları Balcı’nın futbolcuları dolandırdığı iddia edilen sanıkların avukatlığını yapmasının ihsası rey olduğunu söylediler. Hukukçular, “Bu futbolculardan herhangi biri yaşadığı bu mağduriyetten dolayı Tahkim Kurulu’na başvursa, Murat Balcı nasıl bir karar verecek! Bu durum hukuk açısından tam bir garabettir” dediler. (Takvim)

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler