Bu habere şikeciler çok üzülecek!

Fenerbahçe; İFM'de yapacağı savunmada ceza almalarına neden olan "tape"lerin hukuksuzca alındığını ve UEFA ve CAS'ın hukuken "yok" olan bir delille kendilerine ceza verdiğini iddia ederek UEFA kurumlarında davanın yeniden görülmesini isteyecek.Ancak Türki

Bu habere şikeciler çok üzülecek!

Fenerbahçe; İFM'de yapacağı savunmada ceza almalarına neden olan "tape"lerin hukuksuzca alındığını ve UEFA ve CAS'ın hukuken "yok" olan bir delille kendilerine ceza verdiğini iddia ederek UEFA kurumlarında davanın yeniden görülmesini isteyecek.

Ancak Türkiye'deki garip hukuk sistemi UEFA ve FIFA'da geçerli değil. Hatta benzeri iki davanın oluşu şikecilerin işini iyice zorlaştıracak.

İsviçre Kanton Hukuku ve spor hukuku konularından uzman olan "Swiss-Legal Hukuk Bürosunun" avukatlarından Marc Baumgartner açıklamalarda bulundu. Baumgartner yaptığı açıklamayla adeta Fenerbahçe'nin hayallerini ortadan kaldırdı.

İşte o sözler

FIFA veya UEFA; Türk yargı sistemindeki değişimlerle ilgilenmez. Bu ve benzeri davalarda; UEFA Disiplin Kurulu, UEFA Temyiz Kurulu ve CAS; mahkeme kararını değil, delilleri inceleyerek karar alır. UEFA ve FIFA için tapelerin sahte olmaması, içeriklerine itiraz edilmemesi yeterli. Bu tapelerin nasıl elde edildiğinin hiç önemi yok. CAS için de durum aynı. CAS, Amadou Diakite ve Ahongalu Fusimalohi gibi örnek kararlarda; tapeleri, temel alarak kararları onadı. Ses kayıtlarının hukuka aykırı elde edilmiş olması tek başına spor hukukunda yeniden yargılamayı gerektirmez.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor