"Bu çocuklarla ne kadar övünsek azdır'

Guatemala'da 12-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Okul Sporları Kız ve Erkek Futbol Dünya Şampiyonası'nda (ISF) Türkiye'yi temsil eden Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi, final karşılaşmasında Brezilya'yı 2-1 yenerek tarihe geçti. Milli kafile, dün Guate

"Bu çocuklarla ne kadar övünsek azdır'
Guatemala'da 12-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Okul Sporları Kız ve Erkek Futbol Dünya Şampiyonası'nda (ISF) Türkiye'yi temsil eden Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi, final karşılaşmasında Brezilya'yı 2-1 yenerek tarihe geçti. Milli kafile, dün Guatemala'dan ayrılarak İspanya'ya geçti. Dün gece Madrid'te kalan kafile, bugün akşam saatlerinde İstanbul'da olacak.
 
Türkiye Okul Sporları Başkan Vekili Sami İştel, Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi Antrenörü Adem Cebeci ve yardımcısı Cahit Eyüpoğlu, şampiyonayı DHA'ya değerlendirdiler.
 
Kafile başkanı olarak Guatemala'da bulunan İşel, kendileri açısından şampiyonanın çok iyi geçtiğini belirterek, şunları söyledi:
"Kızlarımız bu şampiyonada bana göre çok şey başardı. Bir mağlubiyet, iki galibiyet ve 4 beraberlikle şampiyonayı tamamladılar. Kendilerine, ülkem adına ve ülkem gençliği için çok teşekkür ediyorum. Erdoğdu Anadolu Lisesi ise, kendilerinden beklenen şampiyonluğu ülkemize getirmenin gururunu bizlere yaşattı. Bu çocuklarımızla ne kadar övünsek azdır. Onlar her şeyi hak ediyor. Bizim açımızdan çok iyi geçen bir şampiyonaydı. Çocuklarımız gerekeni yaptı. Ben onlara çok teşekkür ediyorum. Bu çocuklarımız için elinden geleni yapan, öncelikle Spor Bakanlığımıza ve katkısı geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum."
 
TRABZON ERDOĞDU ANADOLU LİSESİ ANTRENÖRÜ CEBECİ: "ZAFER İNANANLARINDIR"
Erdoğdu Anadolu Lisesi Antrenörü Adem Cebeci de, şu ifadeleri kullandı:
"Üç yıl ünce ben bu projeyi başlatırken, bazıları için bu bir hayaldi. Ben buna inandım ve yoldaşlarımı seçtim. Bunların başında yardımcı antrenörüm ve benim gelen veya gelemeyen 25 tane aslan gibi sporcum var. Ben onlara her zaman en büyük hedefi koydum ve bu hedefe ulaşmaları için yol gösterdim. Dünya Kupası benim en büyük hayallerimden bir tanesiydi. Gereken tüm çalışmaları yaptık ve inandım ki, yüce Mevlam'ın, inananların yanında olduğunu gördüm. Okyanus ötesine gittiğimizde farklı bir dünya ile karşılaştık. Turnuva başladığında yeri geldi günde iki maç oynadık. 20 gol atarken kalemizde ise üç penaltıdan olmak üzere 4 gol gördük. Çocuklarım baştan beri söylediğim taktiksel anlayışa hatasız uydular. Hatta birçok yabancı antrenör taktiğimizden dolayı bizleri kutladı. Çeyrek finalde Danimarka, yarı finalde turnuvanın şampiyonluktaki en büyük favorisi gösterilen Fransa'yı yenerek finale çıktık. Herkesin çocukluk hayali olan Brezilya'ya karşı üstün bir futbol sergileyerek, şanlı bayrağımızı göndere çektik. Bu benim hayalimdi. İnşallah seneye de ilk kez düzenlenecek Okullar Arası Avrupa Futbol Şampiyonası'nda tekrar şampiyon olarak bayrağımızı göndere çekeceğimizin sözünü veriyorum. İnanıyorum ki, bu çocuklar gerek Trabzonspor düzeyinde, gerek milli takım düzeyinde hak ettikleri değeri görecektir. Trabzonspor ve Türk futbolunun yabancılara bağımlı kalmadan, birçok başarıyı elde edeceklerine inancım sonsuz. Bu projede bize destek veren başta devlet büyüklerimiz olmak üzere Spor Bakanlığımıza, okul müdürüm Ali Turan Bey'e, okul idaresi ve öğretmen arkadaşlarıma, Trabzonspor Başkanı ve yönetim kuruluna, altyapı koordinatörü Sadi Tekelioğlu ve ekibine, Türkiye Okul Sporları Federasyonu'na, Bizim Neslin Uşakları Derneği'ne, maddi manevi bize destek veren Av. Murat Bahadır Bayrak ve ismini yazmakla bitiremeyeceğim dostlarıma, abilerime ve özellikle gösterdikleri fedakarlıklardan dolayı eşim ve iki kızıma teşekkür ederim. Onlara ayıracağım tüm vaktimi 25 tane sporcuma ayırdım. Bu şampiyonluğu, kalpleri bizimle çarpan herkese ve tüm Türk halkına hediye ediyorum. Öncelikle bize bu yolda daha önce yaşattığı dünya şampiyonluğu ile öncü olan, Eski Trabzon Lisesi Müdürü Ömer Eyüpoğlu'na, hasta yatağında olan ve şampiyona boyunca bizi sürekli arayarak maçlarımızı takip eden Mehmet Atalay'a çok teşekkür ediyorum. İnşallah tekrar eski sağlığına kavuşur ve aramıza dönmesini temenni ediyorum.'
 
ERDOĞDU ANADOLU LİSESİ YARDIMCI ANTRENÖRÜ EYÜPOĞLU: "İNANANLAR BAŞARIR"
Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi Yardımcı Antrenörü Cahit Eyüpoğlu ise şunları söyledi:
"2003 yılında Trabzon Lisesi ile oyuncu olarak yaşadığım dünya şampiyonluğunu bu yıl Erdoğdu Anadolu Lisesi'nde antrenör olarak yaşamak büyük gurur. Bu bir ekip işi. Kardeşimden ayırmadığım, can kardeşim Adem Cebeci ile bu yola baş koyduk. Biz sporcularımıza her zaman ikinciliğin kişilere sadece takdir sağlayacağını, birinciliğin ise her zaman hafızalarda kalacağını aşıladık. Tarih her zaman şampiyonları altın harflerle yazar. Bu çocuklar, Dünya Kupası'nda inanılmaz mücadele ettiler. Bu sporcuların kendi milli takım düzeyinde boy göstermeleri en büyük temennimdir. Türkiye ve bizi yurt dışında destekleyenlerin duaları ile bu kupayı ülkemize kazandırdık. Ayrıca bizimle 7-24 olan, Okul Sporları Federasyonu yöneticilerine, okul müdürümüz Ali Turan'a, Özel Net Koleji kurucusu Sayın Neşe Ersoy'a, çok değerli futbolcu ve basketbolcu arkadaşlarıma, ayrıca 2003 yılında bu kupayı kaldıran Ömer Eyüpoğlu'na yani babama her zaman yanımda olduğu için çok teşekkür ediyorum."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor