Brezilya Çeyrek Finalde!

Dünya Kupası 2. Tur açılış maçında A Grubu'nu lider tamamlayan ev sahibi Brezilya, B Grubu'nun ikincisi Şili ile karşı karşıya geldi.Belo Horizonte şehrinde, 58,170 kişinin önünde, Mineirao Stadı'nda oynanan mücadelenin normal süresi 1-1 biterken, uzatma

Brezilya Çeyrek Finalde!

Dünya Kupası 2. Tur açılış maçında A Grubu'nu lider tamamlayan ev sahibi Brezilya, B Grubu'nun ikincisi Şili ile karşı karşıya geldi.

Belo Horizonte şehrinde, 58,170 kişinin önünde, Mineirao Stadı'nda oynanan mücadelenin normal süresi 1-1 biterken, uzatma dakikalarında da beklenen gol gelmedi. Mücadeleyi penaltı vuruşları sonunda 4-3 kazanan Brezilya çeyrek finale yükseldi.

Brezilya, 18. dakikada David Luiz'in golü ile öne geçerken, Şili'nin beraberlik golü ise 32. dakikada Alexis Sanchez'den geldi. Öte yandan mücadelenin 55. dakikasında Sambacıların Hulk ile ağları sarstığı bir pozisyona hakem Howard Webb gol kararı vermedi. 120 dakikasında başka gol olmayan maçta, penaltılarda ise Brezilya'da David Luiz, Marcelo ve Neymar golü bulurken, Willian topu yandan dışarı attı, Hulk'un vuruşunu ise Bravo çıkardı. Şili'de ise ilk 2 penaltıda topun başına gelen Pinillla ve Alexis Sanchez'e Julio Cesar izin vermedi. Şili 3. ve 4. penaltıda ağları bulurken, Jara'nın 5. penaltısı direğe takımdı ve Brezilya turladı.

Zor da olsa turu geçmeyi başaran Brezilya'nın çeyrek finaldeki rakibi Kolombiya - Uruguay mücadelesinin ardından belli olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor