Bordo-Maviyle gelen başarı ödülü

Yönetmenliğini Tuna Kaptan’ın yaptığı "bordo!" ve "mavi!" adlı kısa film 1. Uluslararası Spor Filmleri Festivali’nde başarı ödülü aldı.Münih Film ve Televizyon Üniversitesi’nde yönetmenlik bölümünde okuyan Tuna Kaptan tarafından gerçek bir hikayeden esinl

Bordo-Maviyle gelen başarı ödülü

Yönetmenliğini Tuna Kaptan’ın yaptığı "bordo!" ve "mavi!" adlı kısa film 1. Uluslararası Spor Filmleri Festivali’nde başarı ödülü aldı.

Münih Film ve Televizyon Üniversitesi’nde yönetmenlik bölümünde okuyan Tuna Kaptan tarafından gerçek bir hikayeden esinlenerek çekilen filmin konusu şöyle;

Münih'te bir türk kahvesinde görme engelli bir adam bağırır "bordo!" ve "mavi!". 90 dakika boyunca kendini futbolun fanatik coşkusunda kaybetmiş gibidir. "Bordo Mavi" hayatın darbelerine rağmen yaşama sevincini yitirmemiş karizmatik bir insanın belgesel portresidir.

Filmin kahramanı Ahmet’in annesi Zonguldaklı bir Türk, babası ise bir Kazak’tır. Ahmet çok küçükken yaşanan trafik kazası sonucu annesini ve babasını kaybedip, kendisi de kör olmuştur. Yaşantısını Alman bir ailenin yanında sürdüren Ahmet 18 yaşındayken sevdiği kız için Trabzon’a gelip burada Trabzonspor’a aşık olmuştur. Ahmet hiç Trabzonspor maçı izlememiş ama hayranlık duyduğu Teknik Direktör Şenol Güneş ve futbolcularla hatıra fotoğrafı çektirmiş bir taraftardır.

Münih Trabzonlular Derneği ve taraftarların destek verdiği kısa film 12. Kasım’da Los Angeles’da All Sport Film Festivaline katılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor