Bordo Bereliler Trabzon'da!

Avrupa'nın 4 bin gencini buluşturan Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları için güvenlik alarmı verildi. Olası terör eylemleri nedeniyle çevre illerden ve Ankara'dan takviye kuvvet geldi.BORDO BERELİ KOMANDOLAR TRABZON'DA11'incisi yapılacak Avrupa Gençlik Olimpi

Bordo Bereliler Trabzon'da!

Avrupa'nın 4 bin gencini buluşturan Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları için güvenlik alarmı verildi. Olası terör eylemleri nedeniyle çevre illerden ve Ankara'dan takviye kuvvet geldi.

BORDO BERELİ KOMANDOLAR TRABZON'DA

11'incisi yapılacak Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) bu akşam, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle başlayacak. Saat 20.00'deki bu önemli organizasyon nedeniyle tüm tedbirler alındı. Son aylarda bu bölgede eylemler yapan terör örgütü, güvenlik tedbirlerinin artmasına neden oldu. Bu nedenle Trabzon'a hem polis güçleri, hem de askeri birlikler etten duvar ördü.

GÜVENLİK KUŞ UÇURTMAYACAK

Oyunlar nedeniyle 4 bin genç sporcu, Trabzon'a geldi. Diğer konuklarla bu rakam 6 bini buluyor. İşte bu yabancı konukların güvenliğinin sağlanması için çevre illerden güvenlik takviyesi yapıldı. Başkent Ankara'dan da emniyet mensupları Trabzon'a getirtildi. Jandarma, oyunlar nedeniyle tetikte bekliyor. Özellikle Trabzon'u çevreleyen ormanlık alanda devriye sayısı arttırıldı. Başbakan Erdoğan'ın da oyunların açılışını yapacak olması nedeniyle, bordo bereli komando birlikleri de bölgeye nakledildiği öğrenildi.

24 BİN BİLETİN 4 BİNİ VATANDAŞA

Açılışa büyük ilgi var. Ama sadece 4 bin biletin satışa çıkması tepki gördü. 24 bin 169 kişi kapasiteli stadın bir kale arkası vatandaşa ayrıldı, 25 liradan satılan biletler ise tükendi. Organizasyon komitesi, oyunlara katılan konuklar için hediye kitleri hazırladı. Tişört, diş macunu, şampuan gibi ürünlerin yanı sıra erkekler için tıraş takımı, bayanlara da regl dönemleri için petler çantalara konuldu. 200 petin erkeklerin çantasına konulduğu fark edilince görevliler petleri hemen topladı.

Geçmiş olsun ziyareti

Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF) Genel Koordinatörü Nihat Doker, Norveç'teki terör saldırıları nedeniyle olimpiyat köyündeki Norveç kafilesini ziyaret edip, 'Acılarınızı paylaşıyoruz' dedi. Norveç ekibi açılış töreninde kollarına siyah bant takacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor