BJK'li Egemen bakın neler dedi?

Beşiktaş’a transfer olduktan sonra ay yıldızlı takıma seçilmenin gururunu yaşayan tecrübeli stoper, “12 yaşımdan bu yana tribünlere üçlü çektiririm. Şimdi bunu, hayallerimin takımında yapacağım için gururluyum” dedi.Balıkesirspor alt yapısından başlayıp,

BJK'li Egemen bakın neler dedi?

Beşiktaş’a transfer olduktan sonra ay yıldızlı takıma seçilmenin gururunu yaşayan tecrübeli stoper, “12 yaşımdan bu yana tribünlere üçlü çektiririm. Şimdi bunu, hayallerimin takımında yapacağım için gururluyum” dedi.

Balıkesirspor alt yapısından başlayıp, Bursaspor ve Trabzonspor’un ardından Beşiktaş’a kadar uzanan 29 yıllık bir öykünün kahramanı Egemen. Küme düşmenin üzüntüsünü de yaşadı, şampiyonluğu son hafta kaybetmenin de... Trabzonspor’la olan sözleşmesi biter bitmez Beşiktaş’la 4 yıllık sözleşme imzaladı. Siyah beyazlı takıma geçişi ona uğur da getirdi. Bugüne kadar milli takımlarda çeşitli kademelerde görev almasına rağmen hiç A Milli olmamıştı. Şans bu kez yüzüne güldü ve Hiddink-Oğuz Çetin ikilisi, 3 Haziran’daki Belçika maçının aday kadrosuna Egemen Korkmaz’ı da çağırdı.

Defansınız iyi olursa...

Beşiktaş’ın yeni savaşçısı ile ay yıldızlı takımın kamp yaptığı Hollanda’nın Tegelen kasabasında konuşma imkanı bulduk. Söze, “Oynadığım her takımda tribünlere yumruk şov yaptırırım. 12 yaşımdan bu yana bu aralıksız sürdü. Şimdi sırada Beşiktaş var. Hayalim İnönü’de 3’lü çektirmekti. O muhteşem seyirci önünde bu sevinci yaşayacağım günleri iple çekiyorum” diye başlayan Egemen, Bursaspor ve Trabzonspor’da yaşadıklarını, A Milli Takım ve Beşiktaş’taki hedeflerini anlattı.

İşte Egemen Korkmaz’ın birbirinden ilginç sözleri... “İki şeye hakkım olduğuna karar verdim: Özgürlük ve ölüm. Birine sahip olamazsam ötekini isterim. Çünkü hiç kimse beni canlı tutsak edemez. A Milli Takım’a seçilmemdeki en büyük etken, hırsım, inancım ve futbol zekam.
 Defansta özgürüm. Teknik direktörüm hedef gösterdiğinde affetmem. Futbolda defans oyuncusunun ayrı bir önemi vardır. Gole oradan başlarsınız. Önemli olan rahat ve stressiz olmak. Defans oyuncuları iyi olan takımların işleri kolaydır. Bu durumda zaten orta alan ve forvet oyuncuları gerekeni yapar.

Milli Takım’da buluştuk

Futbola 1999’da Balıkesirspor’da başladım. 2000 yılında Kartalspor’a ilk profesyonel imzamı attım. O takımda kimler yoktu ki...  Volkan Demirel, defansta Servet Çetin.  Şimdi ikisi de benim gibi A Milli Takım oyuncusu. Balıkesirspor’da tribünlere yumruk şov yaptırırdım.  12 yaşımdan bu yana böyle sürüp gitti. Gittiğim her takımda bunu yaptım. Tribünlerin desteğini aldım, alkışlandım. Bu, tamamen yüreğimden gelen bir davranış. Beşiktaş tribünlerini yıllardır hayranlıkla izliyorum. Beşiktaş tribünleri beni beklesin. En büyük hayalim İnönü’de 3’lü çektirmekti. Bunun için sabırsızlanıyorum.”

Beni uzun süredir istiyorlardı

Beşiktaş benim hayallerimin takımıydı. İstanbul denildiğinde her futbolcunun yüreğinde Beşiktaş yatar. Çünkü yetenekliyse oynama şansı yüksektir.  Beşiktaş beni Bursaspor’dan bu yana istiyordu. Bir türlü kısmet olmadı. Teknik direktör Tayfur Havutçu aradı. Ardından futbol şube sorumlusu Serdal Adalı ve Cengiz Zülfikaroğlu ile görüştüm. Görüşmemi Trabzonspor Yönetimi’ne ilettim. Benim için formasını giydiğim takım kutsaldır. Beşiktaş ile yapacağımız maç öncesi kazanmak için sahaya çıkmamız gerektiğini arkadaşlarımla paylaştım ve kazandık.

Düşmeyi de yaşadım şampiyonluğu da

2001-02’nin devre arası Bursaspor’a gittim. Bursaspor küme düşerken de tekrar Süper Lig’e çıkarken de vardım. Düşmenin üzüntüsünü de zaferin coşkusunu da yaşadım. Trabzonspor’da yaşadığım son olay ise kolay unutulacak cinsten değil. Ama yaşananlardan ders çıkartıp daha iyisini yapmak için savaşacağım. İyi ki Trabzonspor’a gitmişim. Hayatımın en önemli dostlarını orada kazandım. Hala şehrin önemli isimleri ile ailece görüşürüm.

Trabzonspor’u ben bırakmadım

Egemen, “Sözleşmemin bittiğini cümle alem biliyordu. Bordo mavili yönetime teşekkür ettim. Kimseye kırgın ya da dargın değilim” dedi.

Egemen, “Trabzonspor’u ben bırakmadım. Sözleşmemin bittiğini cümle alem biliyordu. Yönetime teşekkür ettim. Onların istekleri önemliydi. Selçuk da aynı pozisyondaydı. Profesyoneliz, kimseye dargın değilim” dedi.

Beşiktaş’ın yeni transferi şöyle devam etti: “Trabzonspor ile Fenerbahçe sezonu eşit puanla bitiriyorsa demek ki başarılıyız. Sonuçta bir takım şampiyon olacaktı. F.Bahçe genç kalecisi  Mert’e dua etsin. Fenerbahçe’yi 3-2 yendiğimiz karşılaşmada kurtardığı penaltı, şampiyonluk yarışında takımına ikili averaj üstünlüğü sağladı. Trabzonspor şampiyonluğu Eskişehirspor maçında kaçırdı. Eskişehirspor bekli de sezonun en kapalı defansını uyguladı. Karşımıza forvetsiz çıktılar. Çok zorlandık. Fenerbahçeliler sanırım Eskişehirsporlulara dua etmiştir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor