Bize Her Yer Trabzon olacak!

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener, ''Kadromuzun kalitesini göz önüne aldığımızda takımımıza katabileceğimiz yerli oyuncuyu bulmakta büyük sıkıntı yaşıyoruz'' dedi.Yener, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yaptığı açıklamada, UEFA Avrupa Şampiyon

Bize Her Yer Trabzon olacak!

Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Hasan Yener, ''Kadromuzun kalitesini göz önüne aldığımızda takımımıza katabileceğimiz yerli oyuncuyu bulmakta büyük sıkıntı yaşıyoruz'' dedi.

Yener, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yaptığı açıklamada, UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Benfica ile yapacakları maçları değerlendirdi.

Benfica'nın, Avrupa'nın köklü kulüplerinden birisi olduğunu ifade eden Yener, ''Oyuncu kadrosu ve bütçesiyle önde geliyor. Geçen yıl Avrupa kupasında yarı final oynadı. O yüzden zor bir takımla eşleştiğimizin farkındayız. Ama Trabzonspor olarak öncelikli hedefimiz, şampiyonlar ligine kalabilmek. Bu olmaz ise Avrupa ligine gitmek istiyoruz. Bu açıdan zor bir maç olacak ama umuyoruz ki turu geçen taraf biz oluruz'' diye konuştu.

3 Ağustos'taki rövanş maçının İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılacağını anımsatan Yener, şöyle devam etti: ''Bilindiği gibi bu hafta sonu Trabzon'da düzenlenecek olan 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları var. Bu nedenle açılış ve kapanış programları Avni Aker Stadı'nda yapılacak. Bunun için büyük bir organizasyon var. Kapanış programının ardından 3 Ağustos'ta yapacağımız rövanş maçına stadı yetiştirmemiz mümkün değildi. Yetkililerle yaptığımız görüşmelerde bunun yetişmesinin mümkün olmayacağı belirtildi. Bu nedenle UEFA'ya bildirmek zorunda olduğumuz ikinci stadımız olan İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda maçımızı oynamak zorunda kalacağız. Gerçekten bu bizi bir ölçüde üzdü.''

 

-''SLOGANIMIZI SERGİLEYECEĞİZ''-

İstanbul'da yapılacak rövanş maçında 'bize her yer Trabzon' sloganını en iyi şekilde kullanacaklarını belirten Yener, ''Taraftarlarımızı bu maçı Avni Aker'de izlemekten mahrum etmiş olmak bizleri yönetim kurulu olarak çok üzdü. Ama elimizde olmayan bu nedenlerden dolayı yine taraftarlarımız bize olumlu bakacaklardır, bundan kuşkumuz yok. Ama İstanbul'da ki taraftarlarımız da bizleri yalnız bırakmayacaklardır. Bize her yer Trabzon sloganımızı İstanbul'da bir kez daha sergileyeceğiz'' dedi.

Bu maçta kombine kartların geçerli olmayacağını vurgulayan Yener, ''Bu sene kombine kartlarla ilgili yaptığımız sözleşmede hüküm var. Maalesef kombine kartlarla ilgili bir şey yapmamız mümkün değil. Yeni sporda şiddet yasası buna bazı engeller getiriyor. Üzülerek ifade etmek istiyorum ki İstanbul'daki maçta kombine kartlar geçerli olmayacak'' ifadesini kullandı.

-YERLİ OYUNCU SIKINTISI-

Yener, artık transfer yapılmayacağı yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi: ''Trabzonspor'un kadrosuna katmak istediği belki yerli oyuncular olabilir diye düşündük. Ancak şu anda kadromuzun kalitesini göz önüne aldığımızda katabileceğimiz yearli oyuncuyu bulmakta büyük sıkıntı yaşıyoruz. Bizim asıl sorunlarımızdan birisi bu. Yabancı kontenjanımız şu anda büyük ölçüde kısıtlı. Çünkü 10 yabancı da bulundursanız 8 tanesini sahaya sürebiliyorsunuz. O nedenle şu anda yabancı transferiyle ilgili bir şey söylemek mümkün değil.''

Murat Tosun'un sakatlığı nedeniyle Almanya'da tedavi gördüğünü hatırlatan Yener, bu futbolcuyu sakatlığının ardından yeniden takımda görmek istediklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor