Biz Daha İyisini Yapacağız

Trabzon Valisi Nuri Okutan, 2011 yılında Trabzon'da yapılacak olan Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali'ninden yüzlerinin akıyla çıkacaklarını söyledi.Okutan, 2011 yılında Trabzon'da yapılacak olan Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali'nin Belgrat'ta yapıl

Biz Daha İyisini Yapacağız

Trabzon Valisi Nuri Okutan, 2011 yılında Trabzon'da yapılacak olan Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali'ninden yüzlerinin akıyla çıkacaklarını söyledi.

Okutan, 2011 yılında Trabzon'da yapılacak olan Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali'nin Belgrat'ta yapılan organizasyondan daha iyi olacağına inandığını söyledi.

2-8 Temmuz tarihleri arasında Trabzon'da düzenlenen 1.Karadeniz Oyunları'nın birçok yönüyle Belgrat'ta düzenlenen organizasyondan iyi olduğuna dikkat çeken Vali Nuri Okutan, "1. Karadeniz Oyunları'nda yaşanan heyecan, Belgrat'ta ki Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali'nde yaşanmadı. Belgrat'taki oyunlara 48 ülkeden sporcular katıldı.

1. Karadeniz Oyunları'na ise 12 ülkeden sporcular katıldı. Belgrat'ta yapılan oyunlara daha fazla ülke katılmasına rağmen Trabzon'da yapılan oyunlarda heyecan daha fazlaydı. Bizim oyunlarımızın açılışına Başbakan geldi. Belgrat'ta yapılan oyunlara bakan bile gelmedi.

Orada bu düzeyde temsil yoktu. Açılış ve kapanışlardaki heyecan bizde daha fazlaydı. Biz kendi katılımımızı daha iyi olabilir miydi diye düşündük ama halkla bütünleşme Trabzon'da Belgrat'takinden daha iyiydi. Bizim de eksikliklerimiz vardı, onları da biliyoruz. İşin ticarete dökülmesi, ekonomik olarak halka yansıması daha iyi olabilirdi. Samimiyetle söylüyorum ki, bizim burada ki misafirperverliğimiz hiçbir yerde yok. Ben inanıyorum ki 2011 Olimpiyatları muhteşem olacak" dedi.

2011 yılında Trabzon'da yapılacak olan Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali'ne daha fazla Trabzonlu sporcunun katılımını sağlamak istediklerini belirten Vali Nuri Okutan, "Anket çalışmalarından sonra ortaya çıkan sorunlardan biri Gençlik Merkezlerinin oluşturulmasıydı. Biz de bu konuya öncelik verdik. Biran önce gençlerimizin, zihinsel, ruhsal ve bedensel gelişimlerini sağlayacak çalışmalar yapacağız.

 Gençlerimizin fizyolojik özelliklerini tespit edip, eğitime tabi tutacağız. Beden eğitimi öğretmenleri ile görüşeceğiz. Daha sonra sporcularımızı başarılı olabilecekleri branşlara ayıracağız. Trabzonspor'a katkıda bulunmaya çalışacağız.

 2011 Olimpiyatları'nı gösterge sayarak olabildiğince gençlerimizin dikkatini çekeceğiz. Sporcularımızın 2011 Olimpiyatları'na katılımını sağlayacağız. Biz, 2011 Olimpiyatları'nda daha fazla Trabzonlu sporcu görmek istiyoruz. İnanıyorum ki bunu hep birlikte başaracağız" şeklinde konuştu.

Selahattin AYDINLI / haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor