Bir evde iki şampiyon

Bu evden 2 şampiyon çıktı. Abi Emre Ödemiş 2003 de dünya şampiyonu olan Trabzon Lisesinde forma giydi

Bir evde iki şampiyon

Bu evden 2 şampiyon çıktı. Abi Emre Ödemiş 2003 de dünya şampiyonu olan Trabzon Lisesinde forma giydi .Kardeş Furkan Ödemiş ise Guetamalada yapılan Liseler arası dünya şampiyonasında göğsümüzü kabartan Erdoğdu Anadolu lisesinde forma giydi.

2003 yılında Çin'de yapılan Dünya Liseler arası Futbol Şampiyonasında Dünya 1. Liği sevincini yaşayan Trabzon Lisesi Futbolcusu Emre Ödemiş ile Guetemala'da 2015 de yapılan Liseler Arası Dünya Şampiyornasında Dünya Şampiyonu olan Erdoğdu Anadolu Lisesi ile şampiyonluk yaşayan Furkan Ödemiş kardeşlerin evlerine konuk olarak şampiyonluk öykülerini dinledik.

İşte o keyifli röportajın satır başları…

Furkan Ödemiş Şampiyonluk nasıl bir duygu?

Trabzonspor U17 takımında görev yapıyorum. Annem ve Babam bana her konuda destek oldular. Her zaman okuluma da futboluma da destek oldular. Dünya şampiyonluğu benim için ekstra bir durum oldu. Final maçını kazandıktan sonra kendi aramızda da biz cidden dünya şampiyonu mu olduk diye birbirimize sorular soruyorduk ve hala inanamıyorduk. Gerçekten enteresan dakikalar yaşadık. Harika bir duygu bunu kelimelerle anlatmak gerçekten mümkün değil.

Giderken coşkuyla uğurlanmadınız, gelirken neler hissettiniz?

Giderken biz yalnız gittik. İnsanların böyle bir başarı beklentisi yoktu. Bu bizi gerçekten üzdü ama başarı geldikten sonra büyük bir destek gördük arkamızda.

İlk karşılaşmanızda neler hissettin?

İlk maçımız Çek Cumhuriyeti maçıydı. Ben o maç öncesi antrenmanda bileğimi burkmuştum o yüzden o maçta forma giyemedim son 10 dakika görev aldım. Maça çıktığımda gerçekten tuhaf duygular hissettim. Ben normalde Milli Takımda da görev alan oyuncuyum. Türkiye’yi gidip orada temsil etmek çok tuhaf bir duyguydu.  Çok güzeldi saha şartları gerçekten zordu. Yemek yiyemedik, telefonlarımızı şarj edemedik aileme uzun süre ulaşamadım. Bu beni çok etkiledi ve turnuva sonunda görüşebildim.

Furkan’ın arkadaşlarıyla ilişkileri nasıl?

Kendimi sosyal açıdan iyi buluyorum. 10 senedir Trabzonspor’da oynadığım için arkadaş çevrem baya geniş. Trabzonspor aracılığıyla tanıştığım çok arkadaşım var.

Bundan sonraki hedeflerin neler?

Benim hedeflerim biz dünya şampiyonu olduk ama ben hala bir profesyonel bir oyuncu değilim. Hedefim Trabzonspor A Takımıdır. Ben Trabzonspor’da oynamak içim elimden geleni yapacağım.

Abin dünya şampiyonu oldu bütün gözler abinin üzerindeydi. Sen o anlar ne hissettin?

Ne olduğunu anlamaya çalışıyordum. Sürekli insanlar geliyordu ben çok küçüktüm. Bir abim robot bir araba getirmişti ve çok mutlu olmuştum.

Hayalinde gerçekten yapmak istediğin iş nedir?

Hayalimde yapmak istediğim iş profesyonel bir futbolcu olmak. Bu olmazsa bende eğitimi öğretmeni olmak çok isterim.

Emre Ödemiş (Abisi)

Dünya Şampiyonu olmak bir kenara o süreçte sen neler hissettin?

Biz 2003’te şampiyon olduğumuzda biz biraz daha şanssızdık. Futbol bu kadar gelişmemişti altyapı bu kadar gelişmemişti. Sadece futbolcular antrenman anlamında eğitim veriliyordu. Şimdi ise psikolojisi, eğitimi, okulu anlamında futbolcuya daha önem veriliyor.  Kardeşim Furkan’a da bunu söylüyorum. Dünya şampiyonu oldular bu çok güzel bişe ama önemli olan bu yeteneklerini korumaları ve bunları geliştirmeleridir. İdmangücü’nde olduğum zamanlar sürekli yarış içerisindeydik ve kendimizi çok geliştiremedik. Benim düşüncem bir futbolcuya bir hedef yansıtılmamalı. Sürekli onun yeteneklerini geliştirmek üzerine çalıştırılmalı.

Furkan uçaktan indiği anda gözlerim doldu. Bizim evimizde Furkan’a bir ilgi vardır. En çok şımartılan odur. Bizim ona iyi örnek olmamız lazım belli bir tecrübemiz var. Ben Furkan’dan çok ümitliyim. Ben de onun Trabzonspor’da oynamasını isterim.

Ayla Ödemiş (Annesi)

İstanbul’da yaşıyorduk eşimin tayini nedeniyle buraya geldik. Emre çok başarılıydı. Trabzon’a geldik Furkan da futbola başladı. Ailesine çok düşkündür. Ben evlatlarımdan insanlara karşı saygılı olmalarını istedim. Eğitimlerini de sürdürüyor. Biz anne baba olarak görevimizi yaptığımızı düşünüyorum. Gerçekten onlarla gurur duyuyorum.

Halit Ödemiş (Babası)

Ben tek şartla sporuna devam etmelerini isterim o da eğitimdir. Türk futbolusu gerçekten çok yeteneklidir. Tek hataları ise yeteneklerini iyi değerlendirmiyorlar. Bir topçu sahanın içinde yetenekli olabilirsin sahanın dışına çıktığın anda normal bir insan olarak yaşamaya çalışsalar ben başarısızlık diye bir şey kabul etmiyorum.

İki dünya şampiyonu oğlunuz var. Şampiyon olduktan sonra yürüyüşleri değişti mi?

İllaki oldu ama onu dengede tuttular.Mehmet Kaplan

Tuncay Lakot - Haber61 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor