Bıçakçı Kararı Değerlendirdi

Futbol Federasyonu Eski Başkanı Levent Bıçakçı Radyospor'da yayınlanan Bülent Yüksel ile İmza Programı'nda, olaylı Trabzonspor-Sivasspor maçı sonrası verilen cezaları değerlendirdi. “İki ayrı ceza hukuka aykırı” diyen Avukat Bıçakçı, Digiturk'le olan yayı

Bıçakçı Kararı Değerlendirdi

Futbol Federasyonu Eski Başkanı Levent Bıçakçı Radyospor'da yayınlanan Bülent Yüksel ile İmza Programı'nda, olaylı Trabzonspor-Sivasspor maçı sonrası verilen cezaları değerlendirdi. “İki ayrı ceza hukuka aykırı” diyen Avukat Bıçakçı, Digiturk'le olan yayın hakları sözleşmesinin kendi döneminde, usüllere aykırı uzatıldığı iddialarına da açıklık getirdi…

İKİ AYRI KARAR HUKUKA AYKIRI

Bıçakçı cezanın veriliş şeklinin hukuka aykırı olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti; "Gerçek olan cezanın veriliş şekli.Cezanın açıklanmasında öncelikle 5 maçın açıklaması, daha sonra maçın iptali kararın verilmesi hukuka aykırı. Bu iki cezanın da birarada açıklanması lazımdı.Eğer Trabzonspor suçsuzsa ve maç tekrar edilecekse, 5 maç ceza neden verildi? Bu dünyanın her yerinde bu şekilde uygulanır. Yani bu maçın iptal olması gerekirdi zaten.Bu olayın benzeri Danimarka-İsveç maçında yaşandı. Hakem sahaya inip kendisine vurmak isteyen seyirci olunca hakem maçı tatil etti ve Danimarka hükmen mağlup oldu ve 4 maç ceza verildi.Bu anlamda iki cezanın da bir anda açıklanması gerekmektedir.



Güvenlikten sorumlu ev sahibi takımdır ve Trabzonspor güvenliği sağlayamamıştır neticede Sivasspor lu futbolcular da insan oldukları için o anda gerekli tepkiyi vermişlerdir ve hakem de tekrar sahaya çıkmamakla güvenliğin sağlanmadığının ispatıdır ama her nedense basında yine hakem suçlu bulunmuştur.



NE OLURSA OLSUN HÜKMEN MAĞLUBİYET

Bıçakçı, cezanın verilmesinde, Sivassporlu futbolcuların, sahaya ilk inen taraftara fiilen karşılık vermelerinin, cezada ne kadar göz önünde bulundurulması gerektiği sorusunu da şöyle yanıtladı: " Sivaslı futbolcular tabi ki sahaya gireni dövemezler ama biz orada neler yaşandığını bilemeyiz sadece olayların televizyon gösterilen kısmını görebiliyoruz. Netice de seyircinin sahaya girmesi ve hakemin de o maçı tatil etmesi zaten hükmen mağlubiyet kararıdır bu kararın iki hafta sürmesine gerek yoktur. Bu yönü maalesef Türk futbolunun talihsiz tarafıdır yeni bir yönetmeliğe gerek yoktur olanı düzgün ve eşit bir şekilde uygulamanız yeterli bunu bu kadar uzatmanız futbol basınına istediği gündemi vermeniz demektir. Sivasspor ya da Trabzonspor, ne FİFA ne de UEFA'ya şikayette bulunamaz. FIFA ve UEFA bir ülke içerisinde olan olaylara karışamaz."



BÜLENT DEMİRLENK DÜŞÜK NOT ALMAMIŞTIR

Hakem Demirlek'i savunma yerinin hakem kurulu olduğunu kaydeden Bıçakçı, "Maçın gözlemcisi federasyon temsilcisinin verdiği rapora göre Bülent Demirlek'in notu belirlenmiştir ki ben de düşük bir not verileceğini sanmıyorum. Netice de olaylar olmuş ve maçın da o şekilde devam ettirilmesi mümkün olmamıştır bu da görülmüştür. Maçların güvenlik açısından denetlenmesi güvenliğin sağlanması çok önemlidir ve bundan sonrada daha çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Şuanda yapılacak bir şey yok kuralların zamanında süresinde eşit bir şekilde uygulanması lazım. Ancak bu şekilde düzeni sağlayabiliriz." şeklinde konuştu.



FUTBOL FEDERASYONU İSTERSE İHALE AÇAR, İSTEMEZSE AÇMAZ

Futbol Federasyonu Eski Başkanı Bıçakçı kendi döneminde Digiturk ile geçerlilik süresi 2007-2008 sezonu sonu olan yayın hakları sözleşmesinin, usüllere aykırı bir şekilde 2010'a kadar uzatıldığı iddialarına da yanıt vererek "Biz futboldaki yayın pastasını büyütmek ve bunun içinde geliri arttırmak istiyorduk ve bunu başarılı bir şekilde de gerçekleştirdik.Bir sözleşme devam ederken bu tarz teklifler ortaya çıkar bunu iyi bir şekilde değerlendirmek gerekir. Futbol Federasyonu'nun bu konu da geniş bir yetkisi var istediği an ihale açar, istemezse açmaz. Biz yapılması gerekeni yaptık, rekabet kuruluna müracat ettik ve gerekeni yaptık." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler