Beşikdüzü imkansızı başarıyor

Saha yok, tesis yok, sporcunun yatacağı yer yok, kulüp binası yok ama başarıya inanmış bir ekip var… Spor Toto 3.Lig 1.Grup’un yeni ekiplerinden Beşikdüzüspor’dan bahsediyoruz. Sezona kısıtlı imkanlarla başladılar. Ligi tanımıyorlardı ve hedefleri ilk sez

Beşikdüzü imkansızı başarıyor

Saha yok, tesis yok, sporcunun yatacağı yer yok, kulüp binası yok ama başarıya inanmış bir ekip var… Spor Toto 3.Lig 1.Grup’un yeni ekiplerinden Beşikdüzüspor’dan bahsediyoruz. Sezona kısıtlı imkanlarla başladılar. Ligi tanımıyorlardı ve hedefleri ilk sezonda ligde kalıcı olmaktı. Lige başlandığında adeta kapalı bir kutuydular. Nasıl bir takım oldukları ve ligde neler yapabileceği merak konusuydu. Lig başladı… Çoğu amatör sporculardan oluşan Mavi-Beyazlı takım fırtına gibi esiyordu adeta. Ligde 5 hafta geride bırakıldığında görüntü umut vericiydi. Mavi-Beyazlılar, bu 5 haftada 3 galibiyet 2 beraberlik alırken zirvedeki takımlar arasında kendine yer buldu. Çoğu il takımını aldığı sonuçlarla geride bırakan ligin yeni ekibi Beşikdüzüspor lig boyunca adından sıkça söz ettireceğe benziyor.

 

7 YILDA 6 ŞAMPİYONLUK

Takımında başındaki genç Teknik Direktör Gökhan Uzungüngör 7 sezondur kulübün başarısı için mücadele ediyor. Eski bir profesyonel futbolcu olan Uzungüngör, 2.amatörden aldığı takımı 3.Lig’e kadar taşıyarak büyük bir başarıya imza atmasına rağmen hala daha bu başarısının görmezden gelindiğini söylüyor. 7 yılda 6 şampiyonluk yaşadığını vurgulayan Uzungüngör, hiç üçüncü olmadıklarını ya ikinci ya da birinci olduklarını belirtti. Kulüp binası dahi olmayan bir takımda amatör ruhun ön planda olduğunu söyleyen Uzungüngör, “Başarı ekip işidir. İkinci amatörden üçüncü lige kadar yükseldik ve bunu hep aynı ekiple başardık. Hala aynı oyuncularla devam ediyoruz. Ekip ruhu önemli ve biz bunu kaybetmek istemiyoruz” diye konuştu.

 besikduzuspor2.jpg

“TESİS YERİNE HALI SAHA”

Kulübün kasasına federasyondan yıllık 700 bin TL civarında para girdiğini ve tesis yerine Belediye’nin tahsis ettiği küçük bir alanı kullandıklarını ifade eden Beşikdüzüspor Teknik Patronu Gökhan Uzungüngör, “İmkanlarımız ve bütçemiz belli. Buna göre hareket ediyoruz. Mücadele ettiğimiz takımların en küçüğünün bütçesi 4 milyon lira. Bunun zorluklarını çekiyoruz. Ama elimizden geldiğince oyunculara hissettirmemeye çalışıyoruz. İnşallah daha iyi imkanlarla mücadele etme fırsatı buluruz” dedi.Ama bizim ruhumuz amatör aklımız profesyonel olduğu sürece güçlü rakiplerimize karşı dururuz. Bunun için bu ruhu her zaman yaşatacaksın” dedi.

 “RUHUMUZ AMATÖR AKLIMIZ PROFESYONEL”

3. lige çıktıklarında kadronun değiştirilmesi ve amatör oyuncularla profesyonel ligde başarılı olamayacağı yönünde çok eleştiri aldığını söyleyen Uzungüngör, “oyuncularıma her zaman güvendim. Bir ekip oluşturduk ve başarı için mücadele ettik. Elbette profesyonel oyuncu almamız gerekir. Yalnız bunun için şartlar uygun değil. Hem profesyonel oyuncu başarıyı görmüştür, her şeyi yaşamıştır ondan faydalanmak zordur. Başarı, inançlı ve savaşacak futbolculardan gelir. Bizde böyle bir takımız. Oyuncularımın ruhu amatör aklı profesyonel. Bu ruhla savaşacağız. Bizim misyonumuz; istek, arzu, arkadaşlık ve ekip ruhu. Bunu kaybetmediğimiz sürece başarı zaten gelir. 5 maçta 11 puan toplayarak bunu da gösterdik” ifadelerini kullandı.

 “TUTAMAYACAĞIMIZ SÖZÜ VERMİYORUZ”

Fakat bu 11 puanın büyütülmemesi ve önlerinde uzun bir maraton olduğunu da sözlerine ekleyen Uzungüngör, “Bu bizim için iyi bir puan. Fakat bu ligi iyi bitireceğimiz anlamına gelmez. Ligde yeniyiz ve şuan için ilk hedefimiz ligde kalabilmek. Ben ve futbolcularım lige yabancı. Onun için şimdi bir şeyler söylemek mümkün değil” dedi. Takım içindeki dengeleri de bozmadıklarını söyleyen genç teknik adam, “Futbolcular maç başı 250, galibiyet pirimi 400 TL alıyor. Deplasmandaki beraberlik için de 200 TL alıyor. Gelirimiz belli. Küçük bir bütçeye sahibiz ve futbolcularımıza veremeyeceğimiz paraları vaat etmiyoruz. Tutamayacağımız sözü vermiyoruz. Güvenlerini sarsmıyoruz. Şartlarımız bunlar diyoruz ve aksatmadan paralarını veriyoruz. Bununla da kafalarında futboldan başka bir şey olmuyor” şeklinde konuştu. Genç teknik adam Trabzon’da futbolcunun çok ama kulüpleşmenin olmadığını da sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor