Benfica deplasmanda Zenit'i yıktı!

Şampiyonlar Ligi’nin 2. turunda Zenit ile Benfica karşı karşıya geldi. Petrovsky Stadı’nda oynanan mücadeleyi konuk takım 2-1 kazanarak çeyrek finale yükseldi... MAÇIN İSTATİSTİKLERİ   Rusya’da soğuk bir havada oynanan mücadelede takımlar ilk yarı etkili

Benfica deplasmanda Zenit'i yıktı!

Şampiyonlar Ligi’nin 2. turunda Zenit ile Benfica karşı karşıya geldi. Petrovsky Stadı’nda oynanan mücadeleyi konuk takım 2-1 kazanarak çeyrek finale yükseldi...

MAÇIN İSTATİSTİKLERİ
 
Rusya’da soğuk bir havada oynanan mücadelede takımlar ilk yarı etkili olamadı. Benfica’nın skoru koruduğu, Zenit’in ise top dolaştırdığı ilk yarının ardından ikinci yarı bambaşka bir havaya büründü.
 
69. dakikada Zenit Teknik Direktörü Villas-Boas’a büyük sevinç yaşatan gol geldi. Zhirkov’un sol kanattan yaptığı ortaya Brezilyalı Hulk kafa vuruşu yaparak takımını 1-0 öne geçirdi.
 
Oynanan futbol temposu olarak maçın uzatmalara gideceği tahmin edilirken, Raul Jimenez’den sürpriz bir şut geldi! Uzaklardan şutunu çeken Meksikalı futbolcuya kaleci Londigin engel oldu. Ancak meşin yuvarlak Gaitan’ın önüne düşünce Arjantinli futbolcuya sadece bomboş kaleye topu göndermek kaldı: 1-1.
 
Geride kalan dakikalarda ise Zenit’in tur umutları bitti. Benfica ise duraklama dakikalarında oyuna giren Talisca’nın 90+5’te attığı golle 2-1 öne geçti. Ceza sahası içinden çektiği sert şutla kaleciyi çaresiz bırakan Brezilyalı oyuncu maçın skorunu belirledi. Bu sonuçla Portekizli temsilcisi Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale yükseldi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor