Belçikalı sporculara Rize'de IŞİD önlemi

Haber61 – Haber Servisi – Belçika’nın başkenti Bürüksel Mart ayında IŞİD terör örgütünün hedefinde yer almıştı. Havaalanı ve metroya düzenlenen bombalı saldırılarda çok sayıda Belçika vatandaşı hayatını kaybetmişti. Olayın ardından Belçika, ülke genelinde

Belçikalı sporculara Rize'de IŞİD önlemi

Haber61 – Haber Servisi – Belçika’nın başkenti Bürüksel Mart ayında IŞİD terör örgütünün hedefinde yer almıştı. Havaalanı ve metroya düzenlenen bombalı saldırılarda çok sayıda Belçika vatandaşı hayatını kaybetmişti. Olayın ardından Belçika, ülke genelinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Bu önlemler sadece Bürüksel ile sınırlı kalmadı. Avrupa ve Türkiye’de IŞİD saldırılarına karşı güvenlik önlemlerini “kırmızı” seviyeye çekti.

IŞİD SALDIRISI ÇEKİNCESİ

Dün Rize’nin Yeni Şehir Spor Salonunda Avrupa Hentbol Şampiyonasının grup elemeleri play-off ilk karşılaşması Türkiye – Belçika arasında oynandı. Karşılaşma öncesi, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Türkiye’ye giriş yapacak Belçika Hentbol Erkekler takımının güvenliğini üst seviyeye çıkardı. IŞİD, hedefinde olan Belçika’nın Hentbol Milli takımına olası bir saldırı düzenlenmesine karşın EGM, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı sporcuların korunması için yoğun önlem alması talimat verdi.

TÜRKİYE’DEN AYRILANA KADAR KORUYACAKLAR

İstanbul’dan yurda giriş yapan takıma Trabzon havalimanı ve Rize’de karşılaşmanın oynanacak olan salona kadar emniyet güçleri kuş uçurtmadı. Maç sonu Türkiye; 28 - 37 sonucu ile salondan yenik ayrılırken Belçika yine aynı güvenlik önemleri ile birlikte Rize’de kaldığı otele getirildi. Bugün Belçika’ya dönecek olan sporcular yurdu terk edene kadar Rize, Trabzon ve İstanbul İl Emniyet Müdürlükleri 'VİP'  korumalarına devam edecek.

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler