Bayanlar milli takım üzüldü

Rusya'nın Soçi kentinde 19-31 Mart tarihlerinde düzenlenecek Kuban İlkbahar Turnuvası'nda mücadele edecek olan ve kadrosunda Trabzon İdmanocağı'ndan da  bir oyuncu bulunan Türkiye U19 Kadın Milli Takımı, ABD ile oynadığı hazırlık maçını 2-1 kaybetti. Eyüp

Bayanlar milli takım üzüldü

Rusya'nın Soçi kentinde 19-31 Mart tarihlerinde düzenlenecek Kuban İlkbahar Turnuvası'nda mücadele edecek olan ve kadrosunda Trabzon İdmanocağı'ndan da  bir oyuncu bulunan Türkiye U19 Kadın Milli Takımı, ABD ile oynadığı hazırlık maçını 2-1 kaybetti. Eyüp Stadı'nda oynanan karşılaşmada Milli Takımımızın golünü 57. dakikada Ebru Topçu kaydederken, ABD'nin gollerini 70. dakikada Schnurr ve 87. dakikada Vazquez attı.

Tuncel: "ABD'ye iki bireysel hatadan yediğimiz gollerle yenildik"

U19 Kadın Milli Takımı Teknik Direktörü Talat Tuncel, Amerika Birleşik Devletleri maçının ardından yaptığı açıklamada bireysel hatalardan dolayı yenildiklerini söyledi.

Tuncel, Rusya'nın Soçi kentinde 19-31 Mart tarihlerinde düzenlenecek Kuban İlkbahar Turnuvası'na katılacaklarını hatırlatarak, "Oyuncularımızı ekonomik kullanmak zorundayız. Yaşı, bu gruba göre daha küçük olan futbolcuları oyuna alınca denge değişti. Bir de ABD, bize göre daha hazır bir takım. Oyunun sonlarına doğru etkileri fazlalaştı. İki tane bireysel hatadan gol yedik. Rusya'ya gitmeden önce iyi bir hazırlık maçı oldu" diye konuştu.

Talat Tuncel, Kuban İlkbahar Turnuvası'nda da oyuncularını ekonomik kullanacaklarını vurgulayarak, "Bizim esas amacımız 5 Nisan'da Hollanda'da başlayacak Avrupa Şampiyonası Elit Tur'da başarılı olmak. Elit turda çok güçlü takımlar var. Elimizden geldiğince iyi mücadele etmek istiyoruz. Türkiye kadın futbolunda yeni yeni gelişim gösteriyor. Elit tura katılabilmek bile bizim için başarıdır. Oradaki turnuvada ülkeler bizden çok güçlü. Elimizden gelen mücadeleyi sahaya yansıtacağız" ifadelerini kullandı.

Maçtan Dakikalar

29. dakikada ceza yayı önünden serbest atış kullanan Ebru Topçu'nun vuruşunda, kaleci Dunham son anda uzanarak topu direğin yanından kornere çeldi.

57. dakikada Selin Sivrikaya'nın sağdan ortasında, arka direkte Ebru Topçu kafa vuruşuyla topu filelere göndererek, Türkiye'yi 1-0 öne geçirdi.

70. dakikada ABD beraberliği sağladı. Bu dakikada soldan hareketlenen Schnurr'ın, ceza alanına girmeden çaprazdan sert vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Büşra Öztürk'ün müdahalesine karşın filelerle buluştu: 1-1.

87. dakikada Schnurr'un pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Vazquez, savunmada iki oyuncuyu çalımladıktan sonra yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-2.
Türkiye, karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Stat: Eyüp

Hakemler: Dilan Deniz Gökçek, Yeliz Topaloğlu, Nebahat Maktur

Türkiye: Büşra Öztürk (Dk. 79 Sude Mihri Çınar), Berna Yeniçeri, Aylin Dişli, Kübra Berber, Bahar Güvenç, Selin Sivrikaya, Semanur Akbaş (Dk. 66 Serra Çağan), Selin Dişli (Dk. 55 Remziye Bakır), Merve Kınıklıoğlu (Dk. 64 Ece Türkoğlu), Esra Özkan (Dk. 46 Kader Hançar), Ebru Topçu

ABD: Dunham (Dk. 46 Heinsohn), Neville, Cook, Kennedy (Dk. 63 Yoo), Abraham (Dk. 46 Balacco), Gordon (Dk. 52 Schnurr), Moyer (Dk. 46 McCracken), Ruiters, Bike, Vazquez, Doyle (Dk. 46 Turner Wyatt)

Goller: Dk. 57 Ebru Topçu (Türkiye), Dk. 70 Schnurr, Dk. 87 Vazquez (ABD)

Teknik Direktör Talat Tuncel yönetimindeki Kadın U19 Milli Takımı'nın aday kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor