Bayan Basketçiler Macaristan'da

İtalya'da yapılacak 31. Avrupa Bayanlar Basketbol Şampiyonası'na hazırlanan (A) Milli Takım, uluslararası turnuvaya katılmak üzere Macaristan'a gitti.Gyor kentinde 21 Ağustos Salı gününe kadar kamp yapacak olan milliler, bu sırada Slovakya ve Macaristan i

Bayan Basketçiler Macaristan'da

İtalya'da yapılacak 31. Avrupa Bayanlar Basketbol Şampiyonası'na hazırlanan (A) Milli Takım, uluslararası turnuvaya katılmak üzere Macaristan'a gitti.

Gyor kentinde 21 Ağustos Salı gününe kadar kamp yapacak olan milliler, bu sırada Slovakya ve Macaristan ile hazırlık maçları oynayacak.

Milli takımda, sakatlıkları bulunan Şaziye Karslı, Mehtap Gezer, Seda Erdoğan ve Melike Bakırcıoğlu, Macaristan'a götürülmedi.

(A) Milli Bayan Takım Menajeri Canan Nilgün Erdoğan, ikinci etap kamp çalışmalarını Macaristan'da yapacaklarını ifade ederken ''Kampta hazırlık maçı yapacağımız Slovakya ve Macaristan, Avrupa Şampiyonası öncesinde eleme gruplarında oynayacak. Bu takımlar Avrupa Şampiyonası'nda muhtemel rakiplerimizden birisi olabilir. O yüzden bu maçların faydalı olacağını düşünüyorum'' dedi.

Takımdaki sakatlıklara da değinen Erdoğan ''Tırnağında sorun bulunan Şaziye, 24 Ağustos'a kadar İstanbul'da özel kondisyon çalışmaları yapacak. Mehtap Gezer'in daha önce belinde yaşadığı bir sakatlık vardı. Yapılan kontrollerden sonra Mehtap'ın rahatsızlığını düşünerek Macaristan'daki maçlara götürmüyoruz. Dizindeki sakatlığı bulunan Melike Bakırcıoğlu ve belinde rahatsızlık yaşayan Seda Erdoğan ise İstanbul'da kalarak fizik tedavi görecek'' şeklinde konuştu.

Tecrübeli oyuncu Nevriye Yılmaz ise İtalya'da çok kaliteli rakiplerle maçlar yaptıklarını belirterek, ''Henüz tam olarak hazır olduğumuzu söyleyemem. Takıma yeni katılan arkadaşlarımız da oldu. Yapacağımız hazırlık maçları ile birlikte takım olarak çok daha iyi olacağımızı düşünüyorum'' diye konuştu.

MAÇ PROGRAMI

(A) Milli Bayan Basketbol Takımı'nın Macaristan'da oynayacağı hazırlık maçlarının programı şöyle:
18 Ağustos Cumartesi: 17.00 Türkiye-Slovakya.
19 Ağustos Pazar: 20.00 Türkiye-Macaristan.
20 Ağustos Pazartesi: 18.00 Türkiye-Macaristan.

KADRO

Antrenör Cem Akdağ yönetimindeki (A) Milli Takım kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Nevriye Yılmaz, Esmeral Tunçluer, Birsel Vardarlı (Fenerbahçe), Nilay Yiğit (Beşiktaş Cola Turka), Gülşah Akkaya, Şebnem Kimyacıoğlu, Didem Sarıca, Işıl Alben, Esra Şencebe, Saynur Tozlu (Galatasaray), Bahar Çağlar (Ceyhan Belediye), Yasemin Horasan (Phard Napoli).

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler