Basketbolde alt yapı hamlesi

Trabzonspor Basketbol Takımı Baş Antrenörü Tolga Öngören, kulüp olarak Trabzon'da 5 yıllık basketbol kalkındırma projesi içinde olduklarını söyledi.Trabzonspor Dergisi'nin 92 sayısına röportaj veren Tolga Öngören, ana sponsorun takımdan desteğini çekmesin

Basketbolde alt yapı hamlesi

Trabzonspor Basketbol Takımı Baş Antrenörü Tolga Öngören, kulüp olarak Trabzon'da 5 yıllık basketbol kalkındırma projesi içinde olduklarını söyledi.


Trabzonspor Dergisi'nin 92 sayısına röportaj veren Tolga Öngören, ana sponsorun takımdan desteğini çekmesinin ardından finansal problemler yaşadıklarını ve sezona geçen senenin 5'te 1'i bütçeyle başladıklarını kaydetti. Öngören, Trabzon'da ilk olarak altyapıya önem verdiklerini ve genç oyuncularla ses getiren bir takım olmayı umut ettiklerini ifade etti.
 

Trabzon şehrini basketbolda kalkındırmanın öncelikli hedefleri olduğunun altını çizen Öngören, "İmza törenim sırasında kulüp başkanımız Mehmet Yiğit Alp'in de dile getirdiği gibi 5 yıllık bir projeye adım attık. Şehrimizi basketbolda kalkındırma projesi adı altında ben de takımın başında göreve başladım" dedi.
 

Bu projenin başarılı olması için altyapının iyi çalışması gerektiğine vurgu yapan başarılı antrenör, "Altyapıya önem vererek başarıya ulaşmak çok değerli. Önümüzdeki Bogdan Tanjevic ve Aydın Örs gibi genç oyuncularla hedefledikleri başarılara ulaşan değerli antrenörler var. Fakat Trabzon'da şu an için altyapı açısından yeterli kaynakları sağlayabilmiş değiliz. Bu sene kulüp olarak, geçiş dönemini faydalı olarak değerlendirebilirsek önümüzdeki yıllarda altyapı çalışmalarına da başlamak istiyoruz ama altyapılar, organizasyonlar ve sabır anlamında A Takımlarından daha zorlu olabiliyor. Hemen, bir- iki yılda oyuncu çıkmasını bekleyemezsiniz. Kolay bir şey değil ama umarım organizasyon, bütçe ve antrenörler bazında önümüzdeki dönemlerde bunu da başarabiliriz" diye konuştu.


Geçen sezona göre daha düşük bir bütçeyle yola çıktıklarını belirten Öngören, "Göreve 15 Ağustos'ta başladım ve buraya geldiğimde oyuncu olarak sadece Trabzonlu İsmet Alkan vardı. Ayrıca ana sponsorun da desteğini çekmesiyle finansal problemler yaşıyorduk. Geçen seneki takımın bütçesinin 5'te 1'i kadar bir bütçe ile sıfırdan bir takım yaratmaya çalıştık. Geçtiğimiz sezon alınan bir Türk oyuncunun parasıyla 7 yerli oyuncu transfer ettik. Yabancı oyunculara harcanan paralar da aynı seviyede düştü ama bu yaz enteresan bir dönem oldu. NBA'deki lokavt nedeniyle sözleşme imzalamamış bir sürü oyuncu vardı ve biz de kendi bütçemize uygun olanları seçtik" şeklinde konuştu.

Yeni bir kadroyla sezona başladıklarını ifade eden Tolga Öngören, "Fenerbahçe ve Pertevniyal'den aldığımız genç oyuncu transferlerimizi yaptık. Son olarak 2.12'lik pivot oyuncu Stevan Milosevic ve ayrıca geçen sezon Oyak Renault forması giyen Jonathan Gibson ile anlaştık. Sıfırdan bir takım kurmak gerçekten kolay değil. Takımdaki hiçbir oyuncu ve antrenör daha önceden birbiri ile çalışmış değil. Kondisyoner Gürbüz Gürbüzoğulları, oyuncular Serhat Büker ve İsmet Alkan dışında herkes bu şehirde ilk defa görev yapacak. Önümüzde bizim için önemli bir test dönemi var" dedi.
 

Öngören, özellikle yerli oyuncuların önemli sorumluluklar alacaklarının altını çizerek, daha önceki kulüplerinde yeterince süre alamayan ve önemli roller oynamayan oyuncuların göstereceği performansın hem kulüp hem de genç oyuncular için önemli bir fırsat olacağını vurguladı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor