Basketbolda yeni kurallar açıklandı

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Merkez Hakem Kurulu, Türkiye basketbol liglerinde 2011-2012 sezonunda uygulanacak yeni kararları açıkladı.TBF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Metin Şahin, yaptığı açıklamada, FIBA ve THY Avrupa Ligi yönetimlerinin 2011-2012

Basketbolda yeni kurallar açıklandı

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Merkez Hakem Kurulu, Türkiye basketbol liglerinde 2011-2012 sezonunda uygulanacak yeni kararları açıkladı.

TBF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Metin Şahin, yaptığı açıklamada, FIBA ve THY Avrupa Ligi yönetimlerinin 2011-2012 sezonunda basketbol müsabakalarında uygulayacağı hakem kararlarına paralel olarak, Türkiye'deki basketbol ligleri için de kararlar alındığını belirtti. Uygulanacak yeni kararlar, şu şekilde sıralandı:

1-Müsabakalarda savunma oyuncularının iki eliyle hücum oyuncusunun vücuduna yapacağı temaslar fauldür.

2-Müsabakalarda yüz yüze savunma yapılması sırasında, savunma oyuncusunun rakibin beline veya vücuduna eliyle yapacağı temaslar, fauldür.

3-Müsabaka sırasında sporcuların, hakemlerin verdiği kararlardan sonra, bir tepki olarak sportmenliğe aykırı jest, mimik ve el kol hareketleri teknik faul olarak değerlendirilecektir.

4-Müsabaka sırasında antrenörlerin hakem ile kurdukları iletişimde hakeme yönelik aşırı itiraz ve tepki, kışkırtıcı ve aşağılayıcı davranışlar teknik faul olarak değerlendirilecektir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor