Basketbol A Milli takımı Ataman'a emanet

Basketbol A Milli Takımı'nda Ergin Ataman dönemi başlıyor.

Basketbol A Milli takımı Ataman'a emanet

Anadolu Efes ile Turkish Airlines EuroLeague kupasını kaldıran Ergin Ataman, Türkiye Basketbol Milli Takımı'nın yeni başantrenörü oldu.

A Milli Erkek Basketbol Takımı'nda başantrenörlük görevine getirilen Ergin Ataman için imza töreni düzenlendi.

HİDAYET TÜRKOĞLU: ERGİN ATAMAN BİZİ KIRMADI

Törende açıklamalarda bulunan TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu şunları söyledi:

"Bizi hedeflediğimiz noktaya taşıyacak bir başantrenörle anlaşma kararı aldık. Sayın Ergin Ataman'ı göreve davet ettik. Bizi kırmadı. İddialı hedefleriyle aramıza katıldı. Kendisine güveniyoruz ve tam destek veriyoruz.

Türk basketboluna değer katmayı ilke edinmiş değerli büyüğüm Sayın Tuncay Özilhan'a da bu süreçte gösterdiği iyi niyetten dolayı teşekkür ediyorum."

ERGİN ATAMAN: BU KADROYA ÇOK GÜVENİYORUM

Törende söz alan koç Ergin Ataman şu ifadeleri kullandı:

"Milli takıma ilk aday olarak beni düşündüklerini söylediler. Şartlarımı sordular, milli takımda çalışmanın hiçbir şartı olamaz. Beni tanıyanlar bilir iddialı bir insanım. Avrupa'da madalya almak için tüm oyuncularımızı milli takıma bekliyorum. Çok büyük heyecan duyuyorum. Süreç çok hızlı gelişti. 1 hafta önce Orhun Ene görevden ayrıldı, Hidayet Türkoğlu görüştü. İlk aday olarak beni düşündüklerini belirtti. Şartlarımı sordu. Tek bir şey söyledim, milli takımda çalışmanın hiçbir şartı olamaz.

Bu kadroya çok güveniyorum, çok iyi oyuncularımız var. Artık bu jenerasyonun en iyi noktada olduğunu düşünüyorum. Hiçbir takımdan çekinmiyoruz. Avrupa Şampiyonası'ndaki tek hedefimiz şampiyonluk olacak. Bu kadro buna layık. Euroleague ile milli takım maçlarının çakışması basketbola ciddi zarar verdi. Hiçbir spor dalında böyle bir çelişki yok. Euroleague ile FIBA'nın buna çözüm bulacağını düşünüyorum.

Sürece dahil olan her konuda destek olan Spor Bakanımız Sayın Kasapoğlu'na, süreci yakından takip eden, basketbolu çok seven, her türlü desteği veren ve milli takımımızın halkın gururu olmasını isteyen Sayın Cumhurbaşkanımız'a teşekkür ediyorum.

Birinci yardımcım Hakan Demir, ikinci yardımcım ise Ender Arslan olacak. Mehmet Okur görevine devam edecek. Kadroyu oluştururken tecrübeli ve kapasiteli bir ekip yapmaya çalıştık. Onlara güveniyorum."

.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor