"Başkan Şener Bizi Kandırıyor"

Günebakış Gazetesi İmtiyaz sahibi ve Baş yazarı Ali Öztürk gazetesinin bugün (5 Ekim 2011) yayınlanan sayısında "Başkan Şener Bizi Kandırıyor" başlıklı yazısını kaleme aldı.İşte Deneyimli gazeteci Ali Öztürk'ün Gazetesindeki köşesinde kaleme aldığı "Başka

"Başkan Şener Bizi Kandırıyor"

Günebakış Gazetesi İmtiyaz sahibi ve Baş yazarı Ali Öztürk gazetesinin bugün (5 Ekim 2011) yayınlanan sayısında "Başkan Şener Bizi Kandırıyor" başlıklı yazısını kaleme aldı.

İşte Deneyimli gazeteci Ali Öztürk'ün Gazetesindeki köşesinde kaleme aldığı "Başkan Şener bizi kandırıyor" başlıklı yazısı:

Fenerbahçe ekseninde kurulan Futbol Federasyonu (Fenerasyon) Türk futbolunu değil, ‘Fenerbahçe’yi Nasıl Kurtarırım’ın hesabını yapıyor. Türkiye’de Fenerbahçe konuşulduğunda futbol konuşulmuş oluyor. Temiz Toplum, Temiz Futbol gibi ilkeler TFF yönetiminin umurunda değil. Şike zanlılarından Beşiktaş’ı da yanına alarak Anadolu Kulüplerini arkasından sürüklüyor.

Anadolu Dirilişi’nin, Anadolu Şahlanışı’nın, Anadolu Direnişi’nin temsilcisi Trabzonspor ne yapıyor? Trabzonspor’u yönetilemez hale getiren Sadri Şener camiayı kandırıyor. En başından beri Trabzonspor camiası ile bütünleşmek yerine camiaya karşı büyüklenen Şener galiba ‘Bunlar taşralı anlamaz’ diyor.

Başkan’ın ikircikli tavrını ele alalım.

“7 Eylül’de Ankara’da toplanan Kulüpler Birliği Şike Yasası’nın 55. maddesinin değiştirilmesi için oybirliği ile önerme kararı aldı. Kulüpler Birliği öncelikli olarak Muhalefet Partilerini gezecek. Toplantıya 14 kulüpten başkan ve yönetici düzeyinde katılım olurken Antalyaspor, İBB, Mersin İdmanyurdu ve mazeret belirten Sivasspor katılmadı. Trabzonspor adına ise toplantıda Başkan Sadri Şener yer aldı.”

Bu haberlerden sonra herkes şaşkındı. Trabzon’da Trabzonspor Divan Kurulu şikecilere meydan okuyup şampiyonluk kupasını isterken İstanbul’da Trabzonspor Başkanı, şikecileri kurtarma operasyonunun parçası oluyordu. Şaşkınlığımız 3 gün sürdü. 10 Eylül 2011 tarihinde Trabzonspor Başkanı Sadri Şener Fenerbahçe’yi kurtaracak yasa önerisine imza atmayacaklarını açıkladı. Şimdi de o gün yayınlanan haberlere bakalım.

“TFF Başkanı M. Ali Aydınlar’ın, ‘Tüm kulüpler imza atarsa şike yasasının değiştirilmesini gündeme alabiliriz’ açıklamalarının ardından 8 kulüp imza verirken Trabzonspor Başkanı Sadri Şener rest çekti. Şener, ‘Bu öneriye imza atmayız. Çıkacak yasa geriye işlemeyecek. Ama yine de imza vermeyiz’ dedi.”

Sonra el altından siyasi partiler gezildi. Fotoğraflara baktığımızda bizimki de gezenler arasında… Ardından 1 Ekim’de toplanan Kulüpler Birliği öneriyi imzalayıp kamuoyuna deklare etti. ‘Acaba Trabzonspor da imza attı mı?’ diye merak ederken yönetici Temel Soyyiğit’in görevlendirildiğini öğrendik.

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ‘Temel bizim bilgimiz dışında katıldı’ diyemeyeceğine göre yaman çelişkiyi nasıl izah edebilir? Trabzonspor Başkanı şikecileri kurtarmak için nasıl imza atabilir? “Trabzonspor’un şampiyonluğunun önünü açacak yegane olgu bu yasanın güvencesidir. Trabzonspor ancak ve ancak rakipleri şike yapmazsa şampiyon olabilir.” Bu gerçek orta yerdeyken Şener nasıl böyle bir şey yapabilir?

Sadri Şener İstanbul ve Ankara’da başka, Trabzon’da başka konuşuyor. TFF yetkilileri veya Kulüpler Birliği nezdinde bambaşka bir başkan, Trabzon’da ise ‘Aslan’ kesiliyor. Başından beri şike yasasının değişmesine destek verenler arasındaydı. Camianın gazını almak için hepimizi kandırdı. Sadri Bey bunu yani bu ikilemi ilk kez yaşamıyor. TFF Başkanı M. Ali Aydınlar’ın TFF seçimleri hemen sonrası bir açıklamasını hatırlıyoruz. Hafızamıza kazınan o açıklama bugün daha bir anlam taşıyor. Aydınlar diyordu ki; “Sadri Bey Trabzon yerelinden gelen baskılar nedeniyle federasyonumuzdan desteğini çekti.” Hayli şaşırmıştık. Halbuki Trabzonspor camiası TFF’ye etkin isim verilmesinden ve tavır alınmamasından yanaydı. Yönetime Önder Karaduman, tahkime Taylan Üner Trabzonspor için harika isimlerdi. Ama Sadri Şener ‘iki isim’ iddiasıyla herkese savaş açtı. Erday Atalay’ı haftalarca istifaya çağırdı.

Şimdi anlıyoruz ki İstanbul’da Aydınlar’a ‘Taban böyle istiyor’ diyen Şener Trabzon’da gaz alıyordu. Tıpkı Fener’i kurtaran öneriye Trabzon’da karşı çıkıp İstanbul’da imza atma serüveni gibi…

Şener neden böyle davranıyor olabilir?

1- Kendine güveni yok, iddianamede yer almaktan korkuyor. Dolayısıyla yasa değişsin istiyor. 

2- Sani Şener’in üst perdeden baskılarına dayanamayıp Trabzonspor’un çıkarlarına aykırı davranabiliyor.

Sonuç: Şener Trabzonspor’u zafiyet içinde yönetiyor ve yıpratıyor.     

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor