Başka Bir Trabzonspor Mümkün

Trabzon Fikir Kulübü, kulübün her anlamda kötü yönetilmesine 'Genç Trabzonsporlular Rahatsız' çıkışıyla cevap verdi.Fikir Kulübü, "Başka Bir Trabzonspor Mümkün" başlığıyla İstanbul TSYD'de basın açıklaması yaptı.Açıklamada Aralık kongresinin değişimin oyl

Başka Bir Trabzonspor Mümkün

Trabzon Fikir Kulübü, kulübün her anlamda kötü yönetilmesine 'Genç Trabzonsporlular Rahatsız' çıkışıyla cevap verdi.

Fikir Kulübü, "Başka Bir Trabzonspor Mümkün" başlığıyla İstanbul TSYD'de basın açıklaması yaptı.

Açıklamada Aralık kongresinin değişimin oylanacağı kongre olacağı, köhnemiş, tek tipçi, durağan, paylaşımcılıktan uzak, gelişmeleri kavrayamayan ve onlardan korkan, statükocu "Derin Trabzon'a, karşı "Genç Trabzon'un" Baş kaldırışıdır.

Genç Trabzonsporlular Rahatsız

Trabzon Fikir Kulübü, Aralık ayındaki Trabzonspor kongresinin değişimin oylanacağı kongre olmasını yönünde açıklama yaptı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD)nin Levent'teki genel merkezinde 'Genç Trabzonsporlular Rahatsız' sloganıyla yapılan açıklamada yirmi üç senedir başarısızlık üreten anlayışın sona ermesini ve değişim fırsatının kaçırılmaması gerektiği ifade edildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Çeyrek asıra varan başarısızlıkların ardından gelinen nokta hiç te iç açıcı değildir. Trabzonspor gibi bir camiayı yönetenlerin vizyonsuz, programsız ve insan kaynağı gereksinimlerinden yoksunluğu bizi her geçen gün karamsarlığa sevk etmektedir. Bu sebeplerle önümüzdeki Aralık ayında, yine aynı zihniyetle yapılacak kongreyle, 22 yıllık başarısızlık hikayelerine bir halkanın daha eklenmesinin endişesini taşımaktayız. Trabzonspor'un şampiyon olmak için sahada karşısına çıkan 11'in dışında yenmesi gereken başka 11'ler, federasyonlar, hakemler, ağalar, paşalar, bürokratlar, legal, illegal ne kadar güç hepsini bilmesi ve ona göre oynaması gerekmektedir. Onu büyük yapan geçmişteki bu güçleri alaşağı etme misyonudur. Trabzonspor'un büyüklüğündeki en büyük etkenlerden biri de, geçmişte yaşadığı hatalardan ders almasından gelir. Haksızlığı veya kötüyü savunmak Trabzonspor'un belki o gününü kurtarır ama geleceğini yok eder. Şerefli bir tarihi mirasın evlatları olarak biz buna izin veremeyiz.”

Trabzon Fikir Kulübü, Aralık ayındaki kongreye yönelik manifestoyu da basına dağıttı. Manifestoda 'Başka Bir Trabzonspor Mümkün' anlayışının önemine dikkat çekildi… Manifestoda şu ifadeler yer aldı:

• Sabah erken kalkanın aday olma cüretini kendinde bulmasına ve Trabzonspor'un sırtından bir yerlere gelme arzusundaki kişilere “Orada dur!” demektir.

• “Stajımı İstanbul kulüplerinde yaptım. Param da var çevrem de. Verin Trabzon'u şaha kaldırayım” diyenlerin önünü kesmektir.

• Bu manifesto Trabzonspor'a yeni ufuklar açabilecek hiç bir projesi olmadığı halde Trabzonspor gibi bir markanın başına gelebilmek için gerçekleşmesi imkansız sözler vererek göz boyamayı adet haline getirenlere “Bu iş öyle yapılmaz Tabzonspor'u yönetmek şeffaflık, denetlenebilirlik ve hesap verebilirlik ilkelerini benimseyen, toplumda saygı uyandıran liderler ve onların kuracağı fonksiyonel ekiplerle olur diyenlerin sesidir.
• Tabzonspor'u dükkân işletmek sanan zihniyetin, kulübün kapısından içeri girememesi gerektiğinin ilanıdır.

• Kendi futbolcusunu transfer ederek, dünya kulübünü dünyaya rezil edenlerin, küçük ama benim olsun anlayışı ile Trabzonspor'u kendi dünyalarına hapsedenlerin, Trabzonspor'un büyüklüğünün ve anlamının, kazandığı şampiyonluklardan geldiğini zannedenlerin tasını tarağını alıp gitmelerinin ilanıdır.

• Trabzon'a hapsedilmeye çalışılan Trabzonspor büyüklüğünün Trabzon'a sığmayacağının, Trabzonspor'un kapısından içeri gençlerin, kadınların, bilimin, aklın ve profesyonelliğin girmesi gerektiğinin haykırışıdır.

• Masaya vurmayı marifet sayanların değil, yaptıklarıyla kişilerin fikirlerini değiştirebilen, elde ettiği başarılar ile herkesi susturup kendilerine hayran bırakabilecek itibarlı yönetimlerin zamanın geldiğinin ayak sesleridir.

• Bu manifesto kifayetsiz ellerde kimliksizleştirilen Trabzonspor ve Trabzonsporluluk değerlerine sıkı sıkıya bağlı yeni nesil Trabzonsporluların “Değerlerimizle Değişim” istiyoruz söylemini bayraklaştırma hareketidir.

Aytekin AKAY


HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler