Basında Trabzonspor fırtınası

Trabzonspor Süper Lig'in 9. haftasında karşılaştığı İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 4-0 gibi farklı bir skorla yenmeyi başardı. Yorumlar: İşte Trabzonsporlu yazarların dün oynanan maçla ilgili görüşleri... İSKENDER GÜVEN: GALİBİYETE RAĞMEN SÖYLÜYORUM:

Basında Trabzonspor fırtınası

Trabzonspor Süper Lig'in 9. haftasında karşılaştığı İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 4-0 gibi farklı bir skorla yenmeyi başardı. Yorumlar:
İşte Trabzonsporlu yazarların dün oynanan maçla ilgili görüşleri...

İSKENDER GÜVEN: GALİBİYETE RAĞMEN SÖYLÜYORUM: KADRO YETERSİZ (SABAH)

Sonuç, Trabzon için çok güzel... Alınan 3 puan üst sıralar için daha da güzel ama böylesi farklı galibiyetten sonra hataları yazıya dökmek hepsinden çok daha doğru... Örneğin, Trabzonspor sezon başında 23 transfer yaptı. Ama bu maçta gördük ki Cale'in yokluğunda stoper özellikli Egemen sol bek! Bu nasıl transfer anlayışı!

...Trabzonspor'da değişen herhangi bir şey yoktu. Golden sonra ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor oyundan tamamen koptu ve Trabzonspor'u farka götüren goller geldi. Bu maç kimseyi yanıtmamalı... Yine üstüne basarak söylüyorum ki Trabzonspor'un ' Diziliş formatı' bu oyuncu yapısına ters. Kadro yetersizliğini de düşündüğünüzde istikrarlı sonuçlar beklenmemelidir diye düşünüyorum...

MUTLU TRABZON ERGUN ATA (FANATİK)
Hafta içi yorgunu, kupa vurgunu yemişi Trabzonspor için temposu çok yüksek bir karşılaşma oldu. Daha arzulu, daha oturmuş ve yeteneklerini sergileme konusunda daha iştahlı Büyükşehir Belediyesi karşısında tek farkla öndeyken yorgunluk işaretleri başgösterince Ersun Yanal, topu rakip yarı alanda daha çok tutacak önlem aldı. Top kaybı rekortmeni Umut'un yerine Yattara'yı oyuna sürdü. Tribünlerin genel arzusuyla zamanlama denkliği gösteren bu değişiklik, Gineli'ye topa ilk dokunduğunda ikinci golün hazırlayıcılığı şansını doğurdu. Birkaç dakika sonra maçın en iyilerinden Colman'ın yarattığı penaltıyı da Ersun Yanal, Arjantinli oyuncuyu üzmeyi de göze alarak Yattara'ya attırdı. Bir nevi terapi uyguladı özetle. Yattara'da hakkını verdi ama... Gökhan'a attırdığı goldeki ortasıyla “geri geldim” dedi.
Bir futbolsever için inanılmaz keyifli bir maç oldu. Ama Trabzonspor'u sevindiren skoru İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni üzdü. Hele ilk yarısı “nefesimizi kesti” desek yeridir. Bu yarıda verilen pozisyonları Ersun Yanal'ın mutlak değerlendirmesi gerektiğinin altını çizmek isteriz. Zira maç her an aleyhte kopabilirdi. Bu pozisyonlarda kalesinde devleşen Sylva ve son kupa maçında kendisi kadar kötü olan Song'un da hakkını vermek gerek.

İlk yarısındaki tüm olumsuzluklarına karşın bu karşılaşmanın Trabzonspor camiası için sağladıklarına gelince:
1-Futbol Federasyonu'nun hem de Olimpiyat'a Cumartesi günü saat 15.00'te koyma garipliğini gösterdiği karşılaşma için, yine de malum yolda “trafik yaratacak” kadar kalabalık olan Bordo Mavili taraftar, Trabzon'daki renktaşlarına, “burası sinema salonu ya da tiyatro değil, stadyum” mesajı verdi.
2- Bir maçı kazanmak için motivasyonun ne kadar önemli olduğu gerçeği bir kez daha ortaya çıktı. Zira kupa darbesi sonrası takım, bu maçı kazanmanın öneminin ne denli büyük olduğunu kavradı.
3- Sylva ve Song son 2 maçtaki performansları nedeniyle özür diledi. Özellikle Sylva, maçın en kritik anlarında yaptığı kurtarışlarla maçı koparan adam oldu.
4- Serkan'ın grafiği giderek yükseliyor. Colman aslına döndü. Yattara, “düzeleceği umudumuz ve iddiamızı” boşa çıkarmadı. 
5- Gökhan Ünal, boş geçmeyerek, Taygun ve kötü oyununa karşın mükemmel golüyle Selçuk, demoralize durumdan çıktı.
6- En önemlisi, iki kötü skor sonrası, “Ersun Yanal klasiği” söylemleriyle “yaygara” yapanlarla, “Ben dememişmiydimcilere” inat, futbolcu kadrosu, teknik direktör ve yönetim özgüven kazandı.
Bir maçtan daha ne beklenir. Bir de bu akşamki maçlardan sonra liderliği geri alırsa var ya...
Değmeyin Trabzonsporluların keyfine...


NECMİ PEREKLİ: TRABZON BU! (FOTOMAÇ)
Son haftaların formsuz ve istikrarsız takımı Trabzonspor, bu olumsuzluktan kurtulmak için dünkü maçta varını yoğunu ortaya koydu. Ne yalan söyleyeyim ilk defa bu sezon Trabzonspor'u bu denli canlı ve heyecanlı gördüm. Her oyuncusuyla başarılı bir doksan dakika geçirdiler. Orta saha eksiksizdi. Görevli oyuncular, vazifelerini en iyi şekilde yapmaya çalıştılar...

...Trabzonspor kaybedilmesi halinde çok şeylerin tartışılacağı bir maçtan kazasız belasız kendini sıyırdı. Aldıkları bu galibiyet ile önünde oynayacak olduğu maçlar için de moral ve süper motivasyon buldular.

MERİÇ ENERCAN: Sabır denen gerçek (HÜRRİYET)

Puan durumuna bakıyorum, Trabzonspor, 17 puanla lig ikincisi. 8 maçta 1 yenilgi bir de beraberliği var. Yani hiç de kötü değil, rakamsal durum...

Ortalıkta kopan gürültüye bakıyorum, sanki deprem olmuş gibi. Bir yenilgi bir beraberliğin ardından, "Eyvah, yandık, bittik" diye kıyamet kopuyor. Öncelikle herkesin hatırlamasında yarar var,

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor