"Başbakan'ın şike ile ilgisi yok"

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurul toplantısında açıklama yaptı.Açıklamasında sıkça Başbakan Erdoğan'ı koruyan Hacıosmanoğlu şöyle konuştu;Bu mübarek ayda zalimin zulmü altında olan Filistindeki Müs

"Başbakan'ın şike ile ilgisi yok"

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurul toplantısında açıklama yaptı.

Açıklamasında sıkça Başbakan Erdoğan'ı koruyan Hacıosmanoğlu şöyle konuştu;

Bu mübarek ayda zalimin zulmü altında olan Filistindeki Müslüman kardeşlerimizin Allah’tan  zalimlere karşı zafer kazanmalarını diliyorum. Özellikle de Gazze’de dünyanın gözü önünde çocukları dahi katleden insan müsveddelerini sizlerin karşısında lanet ediyorum. "dedi

Bu düzenin değişmesi gerektiğinide sözlerine ekleyen başkan Hacıosmanoğlu  "Mübarek ramazan ayında oruçluyuz, eleştiri ve önerilerimizi de ona göre dile getireceğiz. Baktığımız zaman Türk futbolu süt liman, sorunsuz görünüyor,ama değil. Geçen yıl burada konuşmuş ve demiştik ki Türk Futbolunun ahlak ve adalate ulaşması için bu düzenin değişmesi gerekir " Bugün sessiz duruyoruz ancak maç başayınca yine bağıracağız. Türk futbolu adaletli yönetilmesi lazım ama yönetilmiyor.

Türk futbolunda bazı şeylerin değişme vakti geldiğini de sözlerine ekleyen Hacıosmanoğlu "Arkada bakıyorum güzide Anadolu takımlarının hakları yeniyor. Hem paranız hem puanlarınız gidiyor. Bunu kendinizie sormanız istiyorum federasyonlar oluşurken yarış içerisinde olan insanların tekelinde olduğu sürece mağduriyeti devam edecektir. Ancak bunu değişmenin zamanı geldi artık. Türk futbolunun adaletli yönetceği bir sistem olmalı. Bugün adaletli bir yönetim ve federasyon yok.

Türk futbolunun UEFA tarafından aığır yaptırımlar tehditi altında olduğunuda ifade eden başkan Hacıosmanoğlu "Bakın ben burada 1 sene konuştum ve UEFA ceza verecek dedim . Ancak önce TFF başkan vekili sonra yönetimi UEFA  takımlarımıza ceza vermeyecek diye sevinmişti.Sonuçta ne oldu ?  Biz başka ülkenin takımımıyız. Suç işleyen ceza alsınki, yapmasın.

Başkan Hacıosmanoğlu  başbakanın Erdoğan'ın isminin kupa olayında kullanıldığını belirterek"Enteresan olan bir şey var ki Türkiye’de herkes, beyefendi Başbakanımızın ismini kullanarak simsarlık dalkavukluk yapıyor. Beyefendi (Başbakan) böyle istiyor diyorlar. Sayın başbakanımız bana bizati" Ben bu işlerin içerisinde yokum dedi. O zaman hiçkimse beyefendi böyle istiyor diye hikaye anlatmasın . 

Suçluların TFF tarafından korunduğununda altını çizen Hacıosmanoğlu "Biz bir hukuk mücadelesi içindeyiz. Çocuklarımızın alınterinin peşinden koştuğumuz bu dönemde TFFdeki Servet Yardımcı denen arkadaş bizi gidip başbakana şikayet ediyor. Acaba Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ye de şikayet ettimi ?  Burada içinizde  Türk futbolunu bekleyen tehklikenin farkında olan var mı? Anadolu ekiplerinin ceza alması bizimde hoşumuza gitmiyor. Ancak suçluları koruyorsunuz. Takımlarımız ceza almayacak dendi ,sonra ne oldu. Ceza geldi. Türk futbolu yarın nasıl bir tehlike karşısında biliyor musunuz?. Trabzonspor’un Fenerbahçe karşısında Sivasspor’a para vermiş yensin diye, bu Ofspor’a para verip Trabzonspor’u yen şampiyon olalım demek gibi birşeydir. Belgelerini ortaya koysunlar cezamızı çekelim diye ben gidip UEFA'ya müracaat ederim.

Başbakanın isminin yeni oluşumda kullanalmamısı gerektiğini de belirten Hacıosmanoğlu

Burada mali tabloları onaylayıp seçimlerde istediğinizi yapıp çekip gidersek halimiz ne olacak. Artık zamanı gelmiştir. Anadolu takımlarından istirham ediyorum hiçkimse burada benim çoğunluğum var deyip saptırmasın . Hiçkimse bundan sonra oluşacak oluşumda Başbakanın ismini kullanıp “Beyefendi böyle istiyor” demesi. Eğer  siz Başbakana ulaşamıyorsanız bana söyleyin ben iletirim."dedi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor