Başbakan: Bazı yanlışlar oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Trabzon'a olan desteğinin ortada olduğunu dile getiren Erdoğan, Trabzon'un şampiyonluğu kaybetmesinin siyasi malzeme yapılmaya çalışıldığını söyledi."İKİ TAKIMA DA BAŞARILAR DİLİ

Başbakan: Bazı yanlışlar oldu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Trabzon'a olan desteğinin ortada olduğunu dile getiren Erdoğan, Trabzon'un şampiyonluğu kaybetmesinin siyasi malzeme yapılmaya çalışıldığını söyledi.

"İKİ TAKIMA DA BAŞARILAR DİLİYORUM"

Şampiyonluk yarışını değerlendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Şampiyonluk yarışı, iki güzide kulübümüzün sonuna kadar başabaş bir mücadelesi halinde geçti. Dün akşama kadar süren mücadeleden Fenerbahçe averajla şampiyon oldu. Maçlardan sonra her iki kulübün gerek başkanlarını gerek teknik direktörlerini arayarak tebrik ettim. Ayrıca gerek Alex'i gerek Emre'yi tebrik ettim. Şundan dolayı mutluyuz, bu iki güzide kulubümüz Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi önümüzdeki yıl temsil edecekler.

İkisine de şampiyonlar Ligi'nde başarılar diliyorum. Tüm sıkıntılara rağmen böyle bir sonucun ortaya çıkmasından milletçe mutluyuz ve temennimiz odur ki ligin fair play anlayışıyla önümüzdeki yıl sürmesidir" dedi. 

BURSA'YA VERİLEN CEZAYI ADİL BULMADIM

Bu yıl futbolda zaman zaman çok üzücü şeyler yaşandığını dile getiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Özellikle Bursa'da yaşanan olaylar üzücüydü. İlk yarısında istanbul'da yaşanan olaylar da üzücüydü. Bursa'ya layık görülen cezayı da adil bulmadım. Çünkü Bursa'da bizim için güzide bir kulüp. O da bizi uluslararası camiada temsil edecek. Altyapısıyla, her şeyiyle futbola hazır bir ekip. Bursa'yı üzecek bir karar olmamalıydı. Adil olmayan bir karar olmamalıydı. Zaten Bursa ligi 3. bitirerek, tarihinde ilk defa böyle bir 3. almasından dolayı yönetimiyle teknik kadrosuyla futbolcularıyla onları tebrik ediyorum" dedi. 

Trabzonsporlu olan torunuyla görüşüp görüşmediği sorusunu da cevaplandıran Erdoğan, "Görüşemedim, çünkü Bursa'dan buraya geldim. Çağırttık görüşeceğiz" şeklinde konuştu.

Mavi gömlek bordo ağırlıklı kıravatı giydiğinin ve bunun teselli mesajı olup olmadığının sorulması üzerine Başbakan, "Nasıl arzu ederseniz öyle değerlendiriniz" yanıtını verdi.

TRABZON'U SPORUN HAREKET MERKEZLERİNDEN BİRİ HALİNE GETİRİYORUZ

Şampiyonluğun bu şekilde sona ermesinin seçim kampanyalarını etkileyeceği ve özellikle Trabzon'da etkili olabileceğinin dile getirilmesi üzerine Tayyip Erdoğan, "Bunu siyasi kampanyaya dönüştürmek isteyenlerin olduğunu duyuyorum. Böyle bir şeyi siyasi kampanyaya dönüştürmek yanlış olur. Benim bir başbakan olarak Trabzon'a spora olan sevgileri sebebiyle verdiğim önem ortadadır. Daha önce üniversiteler arası yapılan yarışlar oldu. Şimdi ise yine adeta UNIVERSIAD benzeri oyunlar için yine Trabzon'u hazırladık. Çok ciddi yatırımlar yaptık ve şimdi yeni yapacağımız Akyazı'daki statla birlikte Trabzon'a yapmakta olduğumuz yatırım 600-650 trilyonu buluyor. Belki de daha fazla olacak.

Trabzon'u sporun, futbolun önemli hareket merkezlerinden biri haline getiriyoruz. Bu kadar Trabzon'un altyapısına önem veren bir başbakan kalkıp da burada farklı bir şey düşünebilir mi?" dedi.

BAZI YANLIŞLIKLAR OLDU

Sezon içerisinde bazı yanlışlar olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Yapılmış bazı yanlışlar vardır. Ama bu yanlışların sorumlusu olarak başbakanı hedef tahtasına oturtmak yanlışlık ve haksızlık olur. Böyle bir şeyi asla kişiliğimle, şahsiyetimle bağdaştırmam ve bu insaf dışı bir şeydir" ifadeleriyle sözlerini bitirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor